Έχει ο ΠΑΟΚ ποσοστό μεταπώλησης για τον Όλσεν;

Από paok24.com: Η απάντηση στο ερώτημα που αφορά τον εμπορικό (πλέον) Σουηδό τερματοφύλακα.
Πηγή: paok24.com
Έχει ο ΠΑΟΚ ποσοστό μεταπώλησης για τον Όλσεν;

Στον ΠΑΟΚ πρόλαβε να αγωνιστεί για ένα εξάμηνο, φεύγοντας κακήν κακώς, αρχικά ως δανεικός τον Γενάρη και στη συνέχεια με μεταγραφή.


Η δυσκολία του να προσαρμοστεί στην πρώτη του έξοδο από τη χώρα του για μία νέα επαγγελματική πρόκληση, όπως αυτή του «Δικεφάλου», σε συνδυασμό με το εφιαλτικό για εκείνον αγωνιστικό ξεκίνημα στους «ασπρόμαυρους», κάτι που έκανε αφόρητη και μη διαχειρίσιμη την πίεση προς το πρόσωπο του, είναι οι εξηγήσεις για την αποτυχία του να μακροημερεύσει στην Τούμπα.

Ο λόγος για τον Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Κοπεγχάγη, επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ τα λεφτά που είχε δαπανήσει για να τον αποκτήσει (600 χιλιάδες ευρώ).

Έκτοτε ο Σουηδός τερματοφύλακας βρήκε στην πρωταθλήτρια Δανίας την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, πανηγυρίζοντας μόλις στην πρώτη χρονιά με τη φανέλα της το νταμπλ και συμμετέχοντας με επιτυχία στους ομίλους του Champions League.

Ο Όλσεν εξαργύρωσε τις καλές εμφανίσεις του με την Κοπεγχάγη, αποτελώντας τον βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής Σουηδίας στον δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, προοπτική που υπήρχε στην καριέρα του (να γίνει ο διάδοχος του Ίσακσον) όταν είχε αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ.

Με την εμπορικότητα του Σουηδού πρώην τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» να έχει ανέβει αυτές τις ημέρες στα ύψη λόγω της επιτυχίας της Εθνικής της χώρας του να αποκλείσει την Ιταλία από το Μουντιάλ, πολλοί αναρωτιούνται αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει κερδισμένος από την αγωνιστική πρόοδο του πρώην τερματοφύλακα του.

Η απάντηση είναι θετική, καθώς στη συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κοπεγχάγη για την απόκτηση του Όλσεν από τους Δανούς υπάρχει και ποσοστό μεταπώλησης για τον «Δικέφαλο».

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι πρωταθλητές Δανίας δεχτούν να πουλήσουν τον Όλσεν, τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει οικονομικό όφελος από αυτή τη μεταγραφή.

Μέχρι τότε καλό θα είναι άπαντες να συνειδητοποιήσουμε, με αφορμή την περίπτωση του Όλσεν και την αποτυχία της μεταγραφής του στον «Δικέφαλο», πόσο σημαντικό πράγμα είναι για έναν ποδοσφαιριστή ο χρόνος προσαρμογής στο νέο επαγγελματικό του περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη...