Γι’ αυτό ξεχωρίζει ο Πέλκας

Απο sdna.gr : Μέσα σε 12 λεπτά ο Δημήτρης Πέλκας κατάφερε να αποδείξει την αξία του καθώς λίγοι παίκτες στην Ελλάδα έχουν την επιθετική ορμή που τον κάνει να ξεχωρίσει.
Πηγή: sdna.gr
Γι’ αυτό ξεχωρίζει ο Πέλκας

Ο νεαρός μπήκε στο 78΄ της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Κροατία και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε δύο φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, τη στιγμή που σε όλο το 90λεπτο η ομάδα του Σκίμπε είχε “ξεμείνει” από... φαντασία και ενέργεια στην επίθεση. Ο Πέλκας έστω και έχοντας μόλις λίγο χρόνο στη διάθεση του έδειξε την ικανότητα του να... βρίσκεται εκεί που πρέπει! Αυτο το αποδεικνύουν όμως και τα στατιστικά.  

Ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ στο μοναδικό 90λεπτο που αγωνίστηκε φέτος στο πρωτάθλημα έκανε “πράγματα και θαύματα” αφού πέτυχε γκολ και έδωσε και ασίστ στο 3-1 του Δικεφάλου επί της Κέρκυρας. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπορεί να μην έχει παίξει άλλον αγώνα σε όλη τη διάρκεια του, ωστόσο έχει καταφέρει ήδη να πετύχει δύο γκολ και να δώσει δύο ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας την ποιότητα του και το πόσο επικίνδυνος παίκτης είναι.

O Πέλκας στον πίνακα (του Galanis Sports Data) με τις συνολικές ασίστ (αυτές που μπήκαν γκολ και αυτές που δεν μπήκαν) έχει μόλις μία λιγότερη από τον Φορτούνη με τον παίκτη του Ολυμπιακού να έχει παίξει σε 526 λεπτά έναντι 518 που έχει αγωνιστεί ο παίκτης του Δικεφάλου. Στην στατιστική που μετράει την παρουσία ενός ποδοσφαιριστή στην επίθεση, που ουσιαστικά δείχνει το πόσο πολύ πατάει περιοχή και πόσο μεγάλη συμβολή στην επίθεση έχει ένας παίκτης, ο Πέλκας μετράει 21 παρουσίες και βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά παρά τον μικρό χρόνο συμμετοχής, με τον Μάνταλο (έχει δύο ασίστ όσες ο Πέλκας) που είναι τρίτος στον σχετικό πίνακα να έχει 25 “παρουσίες” στην επίθεση αλλά έχοντας αγωνιστεί 234 λεπτά περισσότερα απ΄ ότι ο 24χρονος του ΠΑΟΚ. Τα νούμερα που μιλούν για την αξία του Πέλκα δεν έχουν τελειωμό καθώς είναι και ο παίκτης που απειλεί περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο Πέλκας είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα στα περισσότερα σουτ εκτός περιοχής πάνω από τον Μάνταλο και τον Χριστοδουλόπουλο.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό για την ποιότητα του Πέλκα είναι τα αποτελέσματα της κατηγορίας EVALUATION INDEX που μετράει τη συνολική στατιστική των παικτών, εκεί όπου μόλις τρεις παίκτες βρίσκονται στους πρώτους 25 καλύτερος παίκτες του πρωταθλήματος. Ο Φορτούνης που είναι πρώτος, ο Μάνταλος και ο Πέλκας! Αυτό μάλλον τα λέει όλα για την ποιότητα του νεαρού ποδοσφαιριστή που καταφέρνει να έχει σπουδαία στατιστικά και θεωρείται βέβαια ότι αν του δείξουν εμπιστοσύνη θα κερδίσει ακόμη περισσότερο αυτοπεποίθηση.

    Likes0
    Dislikes0

Διαβάστε ακόμη...