Διπλή έρευνα για Σταμαδιάνο και δικαστικό συμβούλιο για το βούλευμα της «Συμμορίας»!

Από sdna.gr: Ποινική και πειθαρχική έρευνα διενεργείται από την Δικαιοσύνη για την καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος για τη «Συμμορία» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελέγχονται Σταμαδιάνος, Ρουσέα, Κανελλοπούλου.
Πηγή: sdna.gr
Διπλή έρευνα για Σταμαδιάνο και δικαστικό συμβούλιο για το βούλευμα της «Συμμορίας»!

Όπως αποκαλύπτει στο blog «dikografes» η δικαστική ρεπόρτερ Μαίρη Μπενέα, η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, έπειτα από αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Με βάση όσα έχουν καταγγελθεί, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, σε βάρος των δικαστών του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών (Σταμαδιάνου, Κανελλοπούλου και Ρουσέα), προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς υπερέβησαν τον προβλεπόμενο χρόνο, που ορίζει ο νόμος για την έκδοση του βουλεύματος στην υπόθεση της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων και της πλημμεληματικής σύστασης συμμορίας του ποδοσφαίρου.

Την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσει η αντιπρόεδρος του ΑΠ κ.Παρασκευά. Παράλληλα, μετά από παραγγελία της κ. Δημητρίου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, ξεκίνησε δικαστική έρευνα σε βάρος των μελών της σύνθεσης του δικαστικού συμβουλίου, για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, που αφορά το ίδιο αδίκημα (παράβαση καθήκοντος, για το χρόνο έκδοσης του βουλεύματος), στην ποινική του εκδοχή.

Διαβάστε ακόμη...