Σε νέα ενορία ο παπά-Χρήστος

Από inpaok.com: Ο γνωστός ΠΑΟΚτσής ιερέας, ο παπά-Χρήστος αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του Τρίλοφο στον ναό της Παναγίας πριν λίγες μέρες.
Πηγή: inpaok.com
Σε νέα ενορία ο παπά-Χρήστος

Από την Κυριακή 3/12/2017 θα λειτουργεί στον Ι. ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Σαρακήνα του νομού Θεσσαλονίκης.

"Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς του για την αγάπη και την υποστήριξη σας", επισήμανε μέσω των social media.

Επίσης ενημέρωσε ότι τα «πνευματικά του παιδιά» θα μπορούν να συνεχίσουν να εξομολογούνται μαζί του, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο «Mediterranean Cosmos».

Ο ΠΑΟΚτσής ιερέας βρισκόταν για πολλά χρόνια την ενορία του Αγίου Αθανασίου στον Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης, αλλά τα τελευταία από αυτά αντιμετώπιζε την απειλή της απομάκρυνσης από την ενορία όπου βρισκόταν, για λόγους οι οποίοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Τελικά ο ίδιος αποχώρησε από την ενορία του Τριλόφου (με δική του απόφαση) και σύντομα θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο χωριό Σαρακήνα στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην περιοχή του Λαγκαδά, έναν απομακρυσμένο αγροτικό οικισμό που υπάγεται εκκλησιαστικά στη μητρόπολη Ιερισσού.

Δε θα χάσει όμως την επαφή του με τον Τρίλοφο, όπου θα συνεχίσει να ζει, καθώς θα συνεχίσει να προσφέρει και τεράστιο κοινωνικό έργο μέσα από τη το σωματείο «Κοινωνία αγάπης και προσφοράς Γέροντας Παΐσιος» που έχει ιδρύσει.

Τι έχει δημιουργήσει ο Παπά Χρήστος με δικές του πρωτοβουλίες;

Το κοινωνικό συσσίτιο προσέφερε 8.000 έως 10.000 γεύματα κάθε μήνα, ενώ ακόμη υπάρχουν δύο κοινωνικά παντοπωλεία (Τρίλοφο & Περαία), κοινωνικό κατάστημα ρούχων & παιχνιδιών στην Περαία, κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο με πλούσια δράση, ηλεκτρονική υπηρεσία διευκόλυνσης ευρέσεως εργασίας, τράπεζα αίματος, εργαστήρι ψυχικής ισορροπίας, δύο στέκια νεολαίας- 2 Δανειστικές βιβλιοθήκες (Τρίλοφο & Περαία), δύο κοινωνικά φροντιστήρια (Τρίλοφο & Περαία), δημιουργική απασχόληση σε ΑμεΑ, τομέα εκδρομών, δράσεις Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ομιλίες-διαλέξεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα Τρίλοφο και Περαία.

«Το κοινωνικό έργο του σωματείου δεν πρόκειται να σταματήσει και είναι αποσυνδεδεμένο με την ενορία. Συνεχίζουμε κανονικά παρά την αλλαγή ενορίας. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε επειδή υπήρξαν κάποιες δυσκολίες. Συνεχίζουμε το έργο μας κανονικά», επισήμανε με δηλώσεις του στη «thessnews».

Διαβάστε ακόμη...