Σε νέα ενορία ο… «παπα ΠΑΟΚ»

Από thessnews.gr: Σε διαδικασία... μετακόμισης βρίσκεται ο πατέρας Χρήστος Μήτσιος γνωστός τους περισσότερους και τα ΜΜΕ ως «παπα ΠΑΟΚ» λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον Δικέφαλο του Βορρά.
Πηγή: thessnews.gr
Σε νέα ενορία ο… «παπα ΠΑΟΚ»

Ο ιερέας ωστόσο που βρισκόταν για πολλά χρόνια την ενορία του Αγίου Αθανασίου στον Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης αντιμετώπιζε εδώ και αρκετά χρόνια την απειλή της απομάκρυνσης από την ενορία όπου βρισκόταν, για λόγους οι οποίοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Τελικά ο ίδιος αποχώρησε από τον Τρίλοφο και οσονούπω αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί στο χωριό Σαρακήνα στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην περιοχή του Λαγκαδά, έναν απομακρυσμένο αγροτικό οικισμό που υπάγεται εκκλησιαστικά στη μητρόπολη Ιερισσού.

«Δεν έχω αναλάβει ακόμα, τις επόμενες ημέρες αναμένω να παραλάβω στην ενορία της Σαρακήνας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Thessnews ο πατέρας Χρήστος.

Ερωτηματικό ωστόσο αποτελεί τι θα γίνει με το τεράστιο κοινωνικό έργο που έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή του Τριλόφου, που επετεύχθη μέσα από τη δημιουργία του σωματείου «Κοινωνία αγάπης και προσφοράς Γέροντας Παΐσιος».

Όλα αυτά τα χρόνια στον Τρίλοφο κατάφερε να επιτύχει πολλά, καθώς το κοινωνικό συσσίτιο προσέφερε 8.000 έως 10.000 γεύματα κάθε μήνα, δύο κοινωνικά παντοπωλεία (Τρίλοφο & Περαία), κοινωνικό κατάστημα ρούχων & παιχνιδιών στην Περαία, κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο με πλούσια δράση, ηλεκτρονική υπηρεσία διευκόλυνσης ευρέσεως εργασίας, τράπεζα αίματος, εργαστήρι ψυχικής ισορροπίας, δύο στέκια νεολαίας- 2 Δανειστικές βιβλιοθήκες (Τρίλοφο & Περαία), δύο κοινωνικά φροντιστήρια (Τρίλοφο & Περαία), δημιουργική απασχόληση σε ΑμεΑ, τομέα εκδρομών, δράσεις Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ομιλίες-διαλέξεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα Τρίλοφο και Περαία.

«Το κοινωνικό έργο του σωματείου δεν πρόκειται να σταματήσει και είναι αποσυνδεδεμένο με την ενορία. Συνεχίζουμε κανονικά παρά την αλλαγή ενορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως μάλιστα ο ίδιος ο πατέρας Χρήστος, «δεν πρόκειται να σταματήσουμε επειδή υπήρξαν κάποιες δυσκολίες. Συνεχίζουμε το έργο μας κανονικά». Μάλιστα επισημαίνει ότι δεν έφυγε επειδή τον έδιωξαν. «Εγώ έφυγα μόνος μου διότι δεν μπορούσα για διάφορους λόγους να συνεχίσω στον Τρίλοφο», αναφέρει χαρακτηρισστικά.

Θετική είδηση αποτελεί ωστόσο το γεγονός ότι το κοινωνικό έργο μεταφέρεται και στην άγνωστη Σαρακήνα. «Ήδη έχουμε μιλήσει με τους τοπικούς φορείς ώστε να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες στην περιοχή», εξηγεί στην Thessnews. Το αγροτικό χωριό και η ευρύτερη περιοχή έχουν μεγάλες ανάγκες, καθώς πρόκειται για μια φτωχή περιοχή με πολλούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, όπως συμβαίνει σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμη...