Ανεβαίνει και στη δημιουργία

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ αυξάνει τις ασίστ παρά τις διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του.
Πηγή: paok24.com
Ανεβαίνει και στη δημιουργία

Η ανάγνωση των αριθμών βγάζει ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα, όσον αφορά τις ασίστ που βγάζει ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι.
Η εβδομάδα που πέρασε, είχε τις δικές της ιδιαιτερότητες, καθώς τα παιχνίδια με Τενερίφη και Άρη ήταν τα πρώτα χωρίς τον Κέβιν Ντίλαρντ. Ο ΠΑΟΚ έχασε στις λεπτομέρειες από τους Ισπανούς, κέρδισε τον συμπολίτη, έχοντας κάποια καλά και κάποια άσχημα διαστήματα.

Το στατιστικό στοιχείο το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχει να κάνει με την επιθετική του δημιουργία. Παρότι χθες, πέτυχε μόλις 63 πόντους, είχε 18 ασίστ! Τις 8 τις έκανε ο Κόνιαρης, τις 6 ο Τσόχλας, αλλά ο αριθμός αυτός, σε συνδυασμό με τα 11 λάθη, είναι πολύ μεγάλος.

Κάτι ανάλογο έγινε και εναντίον της Τενερίφης. Ο ΠΑΟΚ είχε 15 ασίστ, για 10 λάθη, πετυχαίνοντας συνολικά 74 πόντους. Ο αριθμός μπορεί να είναι μικρότερος, αλλά και πάλι είναι σημαντικός, σε συνδυασμό πάντα, με τα 5 λιγότερα λάθη.

Γενικά, ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχει στο πρωτάθλημα 17,4 ασίστ μέσο όρο (με κορυφαίο του τις 20 στα παιχνίδια με Τρίκαλα και Κύμη) και 15 στο Basketball Champions League, με την αναλογία των λαθών, να είναι 12 σε κάθε διοργάνωση.

Είναι ένα από τα λίγα θετικά από την αρχή της σεζόν και το πιο θετικό είναι ότι στα τελευταία παιχνίδια, ο αριθμός είναι συνεχώς μεγάλος. Και αυτός ο τομέας, βέβαια, επιδέχεται βελτίωσης, όπως και πολλοί άλλοι στο παιχνίδι της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...