Νίκη για τη Neptunas, τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ…

Από paokbc.gr: Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην 6η αγωνιστική του Basketball Champions League, Neptunas, συνέχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στην LKL καθώς επικράτησε της Alytaus Dzukija με 76-96.
Πηγή: paokbc.gr
Νίκη για τη Neptunas, τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ…

Η Neptunas πήρε διψήφια διαφορά πόντων από την πρώτη περίοδο (20-30) και την διατήρησε μέχρι το τέλος, μην επιτρέποντας στην αντίπαλο της να μπει στη διεκδίκηση της νίκης. Κορυφαίος παίκτης για τους νικητές ήταν ο Juan Palacios με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Mindaugas Girdziunas ήταν ο πρώτος της σκόρερ με 20 πόντους. Γενικά, 6 παίκτες της Neptunas σημείωσαν περισσότερους από 10 πόντους. Μετά από αυτή τη νίκη, η Neptunas βελτίωσε το ρεκόρ της στο 8-3 και παρέμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στην Ισπανία, η Tenerife έχασε εκτός έδρας από την Ζaragoza με 89-77 για την 8η αγωνιστική της ACB και έπεσε στο 4-4. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι, είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 32-39, αλλά ήταν πολύ κακή στο τελευταίο δεκάλεπτο (33-21) και έτσι γνώρισε τη 3η συνεχόμενη ήττα στην ACB. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Nenad Markovic ήταν ο Mateusz Ponitka με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Tim Abromaitis είχε 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η Orlandina πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη στην έδρα της Dinamo Sassari με 81-88, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Justin Edwards, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Μετά το κακό τους ξεκίνημα στη σεζόν, οι Σικελοί δείχνουν να συνέρχονται, καθώς αυτή ήταν η 3η τους νίκη στη Lega Basket (3-4).

Στην Τουρκία, η Gaziantep γνώρισε την 5η της ήττα στις 6 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, χάνοντας μέσα στην έδρα της από την Trabzonspor με 84-95. Αυτή η ήττα μάλιστα, οδήγηση στην απομάκρυνση του Στέφανου Δέδα από τον πάγκο της ομάδας. Πρώτος σκόρερ για την Gaziantep ήταν ο Sean Armand με 18 πόντους, ενώ ο Rolands Freimanis είχε 16.

Στη Γαλλία, η Elan Chalon έχασε από τη Cholet με 70-64 και παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της LNB με μόλις 1 νίκη μετά από 9 αγωνιστικές. Πρώτος σκόρερ για τους περσινούς πρωταθλητές ήταν ο Jeremy N'Zeulie με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Την 7η νίκη σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε η MHP Riesen Ludwigsburg, η οποία πέρασε από την έδρα της Mitteldeutcher επικρατώντας με 82-91, χάρη στο εξαιρετικό της 4ο δεκάλεπτο (12-27). Μετά από 8 αγώνες, η Ludwigsburg είναι μία από τις 2 ομάδες της BBL που μετράνε μόλις 1 ήττα (η άλλη είναι η Bayern). Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Thomas Walkup με 19 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ σε 30΄.

H Ventspils δεν είχε κάποιον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα Λετονίας.

Διαβάστε ακόμη...