Τρεις ασπρόμαυροι με ρεκόρ καριέρας

Από esake.gr: Οι κορυφαίες επιδόσεις καριέρας για τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, συνόδευσαν τη χθεσινή νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη.
Πηγή: esake.gr
Τρεις ασπρόμαυροι με ρεκόρ καριέρας

Τα έξι κλεψίματα του Μαργαρίτη, οι οχτώ ασίστ του Κόνιαρη και οι 20 πόντοι του Λάκι Τζόουνς.

*Εντυπωσιακή είναι η επίδοση των έξι κλεψιμάτων που έκανε στο ντέρμπι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και που αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είχε κάνει πέντε κλεψίματα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο Βίκος Cola τη σεζόν 2013-14.

*Παράλληλα αυτή ήταν η καλύτερη φετινή επίδοση αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη που μοιράζονταν μέχρι χθες οι Βασιλόπουλος, Ξανθόπουλος, Γκρίφιν και Λεκαβίτσιους με τέσσερα κλεψίματα.

*Ρεκόρ καριέρας κι από τον Αντώνη Κόνιαρη. Ο 20χρονος γκαρντ είχε οχτώ ασίστ, τρεις περισσότερες από την προηγούμενη κορυφαία επίδοση του. Είχε πέντε στον πρώτο αγώνα των περσινών πλέι οφ με το Λαύριο Megabolt.

*Ο Λάκι Τζόουνς από την πλευρά του, βελτίωσε κατά έναν πόντο το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε 20 χθες ενώ είχε σημειώσει 19 κόντρα στον Προμηθέα στην πρεμιέρα.

Για τον Μαργαρίτη προέκυψαν χθες κι άλλα ατομικά επιτεύγματα.

*Ο αρχηγός του Δικεφάλου με τους 11 πόντους του έγινε ο 9ος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League. Έφτασε τους 1.094 και ξεπέρασε τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς που σε 2,5 σεζόν (2003-05, 2008-09) είχε 1.083.

*Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 500 στην κατηγορία ενώ έχοντας 4/8 δίποντα ξεπέρασε τα 300 εύστοχα (301/573).

*Ο Απόλλων Τσόχλας είχε πέντε εύστοχες βολές με τις οποίες έγινε ο 41ος στην ιστορία του ΠΑΟΚ που ξεπέρασε τια 100. Ο έμπειρος γκαρντ με τους οχτώ πόντους του, έφτασε τους 679 με τον Δικέφαλο κι έγινε ο 19ος σκόρερ στην ιστορία του προσπερνώντας τους Ευθύμη Ρεντζιά και Νόρμαν Νόλαν (673).

*Κλέβοντας μία φορά την μπάλα, ο Τσόχλας «έπιασε» στη 16η θέση της σχετικής λίστας του ΠΑΟΚ τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο στα 68.

*Υπόθεση των δύο σέντερ του ΠΑΟΚ είναι η κορυφαία φετινή επίδοση των περισσότερων επιθετικών ριμπάουντ στη Stoiximan.gr Basket League. Ο Όουεν Κλάσεν είχε χθες έξι όσα και κόντρα στον Προμηθέα στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, επίδοση που σημείωσε επίσης δύο φορές ο Ουσμάν Κρουμπάλι κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods και την Κύμη. Έξι επιθετικά ριμπάουντ είχε χθες και ο ΝτεΚόζι του Κόροιβου.

*Ο Καναδός δεν είχε ούτε μία ασίστ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές αλλά χθες μοίρασε δύο.

Το χθεσινό ντέρμπι χαρακτηρίστηκε, μεταξύ άλλων από το χαμηλό σκορ του. Οι δύο ομάδες έφτασαν στους 120 πόντους στη χειρότερη φετινή επίδοση αφού 126 είχαν σημειωθεί στο ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ.

Η 4η κίτρινη «20άρα» του Αθηναίου

To χθεσινό παιχνίδι με τους 20 πόντους του, ήταν το πιο παραγωγικό του Γιάννη Αθηναίου στην επίθεση από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 όταν είχε σημειώσει 23 στο ματς του Ολυμπιακού στα Τρίκαλα. Ο 29χρονος γκαρντ έφτασε σε 20+ επίδοση με τον Άρη για 4η φορά μετά τις τρεις που είχε στην πρώτη του θητεία, την περίοδο 2013-14.

*Σημαντική βοήθεια έδωσε στην ομάδα του ο Στέλιος Πουλιανίτης. Ο 22χρονος γκαρντ ισοφάρισε μάλιστα το ρεκόρ καριέρας του μαζεύοντας πέντε ριμπάουντ. Την ίδια επίδοση είχε πέρσι στη 19η αγωνιστική και στο παιχνίδι των Τρικάλων BC Aries με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Ο Κάιλ Ουίβερ βελτίωσε κατά ένα ριμπάουντ την καλύτερη επίδοση του. Είχε οχτώ έναντι των επτά του ματς στο Λαύριο.

*Με το ένα αμυντικό ριμπάουντ που είχε χθες, ο Σπύρος Μούρτος έφτασε τα 355 και «έπιασε» στην 5η θέση της σχετικής λίστας του Άρη τον Χοσέ «Πικουλίν» Ορτίθ.

*3/6 βολές είχε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης που έγινε ο 41ος παίκτης στην ιστορία των «κίτρινων» στη Stoiximan.gr Basket League με τριψήφιο αριθμό εύστοχων βολών.

Διαβάστε ακόμη...