Μίλησαν οι… παλιοσειρές

Από inpaok.com: Πριν τη νίκη επί του Άρη, τα σημάδια ανάκαμψης του ΠΑΟΚ φάνηκαν στον μεσοβδόμαδο αγώνα με την Τενερίφη για το Basketball Champions League.
Πηγή: inpaok.com
Μίλησαν οι… παλιοσειρές

Ο Δικέφαλος είχε παλέψει ως το τέλος κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου, έχασε στις... λεπτομέρεις, ωστόσο είχε κερδίσει στο ψυχολογικό κομμάτι, κάτι που αποδείχθηκε τρεις ημέρες αργότερα.

Παρά τη μεγάλη πίεση που υπήρχε, οι «ασπρόμαυροι» ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη, έστω κι αν αυτή ήρθε με πολύ περισσότερο άγχος και με μικρότερη διαφορά από αυτή που θα έπρεπε, βάση της εικόνας των δύο ομάδων στο παρκέ.

Πέραν του Λάκι Τζόουνς που ήταν ο πρώτος σκόρερ για ένα ακόμη ματς με 20 πόντους, η συμβολή των... παλιοσειρών, των Ελλήνων της ομάδας, ήταν καθοριστική για την κατάκτηση της τρίτης νίκης στη σεζόν (δεύτερη για το πρωτάθλημα).

Τι να πει κανείς για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη; Παρά το γεγονός ότι έφτασε στα 34 κι έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, αυτός συνεχίζει με την ίδια... ψυχή, το ίδιο πάθος και την ίδια μαχητικότητα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, πριν πέντε χρόνια...

Ο αρχηγός αγωνίστηκε σχεδόν 27 λεπτά (μόνος Τζόουνς και Κόνιαρης έπαιξαν περισσότερο) πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, είχε 11 κλεψίματα κι έβγαλε δύσκολες άμυνες, ενώ σημείωσε και μια τάπα highlight.

Καθοριστικοί στο τελικό αποτέλεσμα ήταν κι οι Απόλλων Τσόχλας-Λίνος Χρυσικόπουλος. Ο πρώτος με την εμπειρία, την ηρεμία και τους 8 πόντους που πέτυχε, ενώ ο δεύτερος με την παρουσία του και το μεγάλο τρίποντο στο κάκιστο τέταρτο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ.

Η παρουσία των... παλιοσειρών, λοιπόν, ήταν καθοριστική για τη νίκη επί των «κιτρίνων» και δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό σε μία κρίσιμη περίοδο, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» αναζητούν συνεχόμενες νίκες για το comeback.

Διαβάστε ακόμη...