Μαργαρίτης: Ένα “εργαλείο” που δεν το “αγγίζει” ο χρόνος

Από ebasket.gr: Tι κι αν σε λιγότερο από ένα μήνα (συγκεκριμένα στις 5/12) θα κλείσει τα 35 του χρόνια...
Πηγή: ebasket.gr
Μαργαρίτης: Ένα “εργαλείο” που δεν το “αγγίζει” ο χρόνος

Τα όσα δείχνει στο παρκέ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, φανερώνουν έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ και που έχει ακόμη μεγάλη όρεξη για μπάσκετ. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν από τους παίκτες που οι "ασπρόμαυροι" πήραν σημαντικές βοήθειες στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη.

Πέτυχε 11 πόντους, "μάζεψε" τέσσερα ριμπάουντ, έκανε έξι κλεψίματα, ένα κόψιμο (ήταν καθοριστικό καθώς στο με το σκορ να είναι στο 59-55, ο Μαργαρίτης έκοψε τον Αθηναίου που προσπάθησε να μειώσει) και ήταν ο δεύτερος πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ βάσει ranking. Και μιας και αναφερθήκαμε στο σύστημα αξιολόγησης, είναι μεγάλη η άνοδος του Ελληνα φόργουορντ στα τελευταία τρία ματς του πρωταθλήματος.

Ο Μαργαρίτης συγκέντρωσε 23 βαθμούς στον αγώνα με την Κύμη (3η αγωνιστική), απέναντι στα Τρίκαλα (4η αγωνιστική) είχε 17 βαθμούς και 16 κόντρα στον Άρη (5η αγωνιστική). Στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, αυτό με τον Προμηθέα, είχε μόλις έναν βαθμό στο ranking και απέναντι στον Παναθηναϊκό (2η αγωνιστική) είχε -3. Από το τρίτο παιχνίδι της Basket League, o έμπειρος παίκτης έχει "ανέβει" και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να πάρει δύο νίκες.

Ο Μαργαρίτης δείχνει να αφήνει πίσω του το νωθρό του ξεκίνημα στη σεζόν και δικαιολογεί την "ταμπέλα" που του έχει δοθεί όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ότι είναι ένας παίκτης-"εργαλείο" που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Και ο χρόνος δεν φαίνεται να τον "αγγίζει" αφού κοντεύει τα 35 του αλλά εξακολουθεί να φανερώνει πως έχει αγωνιστική ποιότητα και πως μπορεί ο "Δικέφαλος" να περιμένει πολλά από αυτόν. Δεν είναι ο παίκτης που θα εντυπωσιάσει με την προσφορά του στο σκοράρισμα. Το μπάσκετ όμως δεν είναι μόνο... πόντοι, είναι πολλά πράγματα μαζί και ο Μαργαρίτης γνωρίζει να κάνει διάφορες δουλειές.

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι και ενώ ήταν στα... πιτς λόγω τραυματισμού, ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος καθώς τον θεωρούσε πολύ σημαντικό "γρανάζι" στην μηχανή του ΠΑΟΚ. Ούτε τυχαίο είναι πως μετά το τέλος του ντέρμπι του Σαββάτου, στην συνέντευξη Τύπου ακούστηκε η φράση "ο Μαργαρίτης ήταν σαν να έπαιζε με τρία χέρια". Ο Ελληνας παίκτης είναι από τα... αγαπημένα παιδιά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ αφού πάντα δίνει το 100% των δυνατοτήτων του και όλα αυτά τα χρόνια (από το 2012 που ανήκει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης) δικαιολογεί την εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει από τον "Δικέφαλο".

Διαβάστε ακόμη...