Οι Ιταλοί για το Μπάγερν-ΠΑΟΚ!

Από inpaok: Aφιέρωμα για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπάγερν που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο το 1983, φιλοξενείται στην ιταλική έκδοση του Fox Sports.
Πηγή: inpaok.com
Οι Ιταλοί για το Μπάγερν-ΠΑΟΚ!

Με αφορμή τον χαμένο τελικό του 2012 του Champions League, στον οποίο οι Βαυαροί ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι από την Τσέλσι, γίνεται σύγκριση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ πριν από 34 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης συγκρίνει την απόφαση των Κροος και Τιμότσουκ να μην συμμετέχουν στα πέναλτι, με αυτή του Μπιέρλορζερ κόντρα στο Δικέφαλο, που έδωσε την ευκαιρία στον Πφαφ να ευστοχήσει και να γίνει ο ήρωας της γερμανικής ομάδας.

To αξιοσημείωτο είναι πως γίνεται αναφορά στο χαμένο πέναλτι του Αουγκεντάλερ, το οποίο απέκρουσε ο Φορτούλα, με τον διαιτητή να ζητά την επανάληψή του, απόφαση που χαρακτηρίζεται… περίεργη και πως δημιορυργεί έκπληξη.

Αναλυτικά ο συντάκτης αναφέρει:

«Το μάλλον αδύναμο χτύπημά του αποκρούεται από τον Μλάντεν Φούρτουλα. Ωστόσο ο διαιτητής εκπλήσσει τους πάντες και διατάσσει την επανάληψη του πέναλτι. Ο Αουγκεντάλερ προσπαθεί ξανά, αλλά και πάλι ο Φούρτουλα αποκρούει. Ο διαιτητής διατάσσει ξανά επανάληψη και αυτή τη φορά ο Αουγκεντάλερ πετυχαίνει το 1-1. Εάν δεις τη φάση στο Youtube, η απόφαση μοιάζει προκαλεί έκπληξη. Ειδικά στο δεύτερο πέναλτι, ο Φούρτουλα σχεδόν δεν κουνήθηκε. Ο παίκτης της Μπάγερν ήταν αυτός που σούταρε τη μπάλα πάνω του» αναφέρεται χαρακτηριστικά, για τη μεγαλύτερη ίσως κλοπή στην ιστορία του ΠΑΟΚ δεδομένης του πόσο σπουδαία θα ήταν η πρόκριση εις βάρος της παντοδύναμης τότε Μπάγερν του Ρουμενίγκε, του Άουγκεντάλερ, του Πφαφ».

Διαβάστε ακόμη...