Όπου υπάρχει ανάγκη!

Από paok24: Εταίρος του Ιδρύματος "Γιατροί, Καινοτομίες και Επιστήμη για τα Παιδιά", έγινε το φιλανθρωπικό ίδρυμα "Ιβάν Σαββίδης".
Πηγή: paok24.com
Όπου υπάρχει ανάγκη!


Συγκεκριμένα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ισχυρού άντρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρεται: Το Ίδρυμα ιδρύθηκε το 2014 για να υποστηριχτεί το «Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο για Παιδιατρική Αιματολογία, Ογκολογία και Ανοσολογία Ντμίτρι Ρογκάτσεφ».

Στις 10 Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Επιστήμης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Γιατροί, Καινοτομίες και Επιστήμη για τα Παιδιά» πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συνέδριο με στόχο να ενημερωθεί το κοινό και οι χορηγοί για τις προοπτικές των ερευνών στον τομέα της θεραπείας της παιδιατρικής ογκολογίας στη Ρωσία.

Φέτος το Ίδρυμα συγκέντρωσε περίπου μισό δισεκατομμύριο ρούβλια για έρευνες στον τομέα της καταπολέμησης του καρκίνου στα παιδιά. Το ανακοίνωσε ο πρώτος αναπληρωτής της διοίκησης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ιδρύματος, κ. Σεργκέϊ Κιριένκο.

«Αφενός, είναι πολλά, αφετέρου, πολύ λίγα τα λεφτά, διότι για την υλοποίηση των έργων, τα οποία προτείνουν οι επιστήμονες, χρειάζοντα 3-5 δισεκατομμύρια ρούβλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάθε χρόνο στη Ρωσία σε περίπου 4,5 χιλιάδες παιδιά και εφήβους εντοπίζονται ογκολογικές παθήσεις. Οι γιατροί και οι επιστήμονες του Κέντρου Ρογκάτσεφ πραγματοποιούν έρευνες, αναζητώντας μεθόδους θεραπείας για το 30-35% των ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να θεραπευτούν με τη βοήθεια των υφιστάμενων τεχνολογιών, καθώς και εφαρμόζουν στην πρακτική πιο ήπιες, διαφοροποιημένες μεθόδους χωρίς μακροπρόθεσμες επιπλοκές.

Η βοήθεια και η προσφορά σε οργανισμούς, που ασχολούνται με την καταπολέμηση του καρκίνου στα παιδιά, είναι μια από τις κύριες κατευθύνσεις στις δραστηριότητες του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη".

Διαβάστε ακόμη...