Αλήθειες και ψέματα για το βούλευμα της «Συμμορίας»! (part I)

Από sdna.gr: Χρειάζεται να βρεθούν χρήματα, στοιχήματα και λογαριασμοί για να αποδειχτεί μια αλλοίωση αποτελέσματος;
Πηγή: sdna.gr
Αλήθειες και ψέματα για το βούλευμα της «Συμμορίας»! (part I)

Γιατί η ΕΥΠ δεν έπιασε ούτε ένα παιχνίδι να στήνεται; Το SDNA διασύρει ξανά τους υπερασπιστές της «συμμορίας» που βιάζουν την αλήθεια!

Με την δημοσιοποίηση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την «συμμορία» του ελληνικού ποδοσφαίρου που –βάσει του κατηγορητηρίου- χειραγωγεί αγώνες και αλλοιώνει τα αποτελέσματά τους, μερίδα του Τύπου, ηλεκτρονικού κυρίως, έσπευσε να πανηγυρίσει εξόφθαλμα ή επεδίωξε απλώς να καθησυχάσει τους οπαδούς της «συμμορίας». Σε κάθε περίπτωση, με ξεδιάντροπο τρόπο!

Ο σκοπός είναι ένας: Να δημιουργηθεί μια εντύπωση (που ουσιαστικά είναι πίεση προς πάσα κατεύθυνση) ότι... όλα θα πάνε καλά για τους κατηγορούμενους, ότι το κατηγορητήριο είναι έωλο και τα στοιχεία ανύπαρκτα. «Πρόκειται για τελειωμένη υπόθεση», λένε εμμέσως πλην σαφώς!

Προκειμένου οι υπερασπιστές της «συμμορίας» να πείσουν, χρησιμοποιούν απίστευτα, αδιανόητα ΨΕΜΜΑΤΑ και μάλιστα εν γνώσει τους, διότι δηλώνουν πως γνωρίζουν την δικογραφία και τις λεπτομέρειες αυτής, καθώς και τη νομοθεσία και τους κανονισμούς.

Δεν είναι μυθομανείς. Είναι ψεύτες κατ' επάγγελμα και λειτουργούν κατ' εντολήν. Χωρίς ίχνος τσίπας!

Με το να καταρρίψεις κάθε επιχείρημά τους, «κλέβεις εκκλησία», ωστόσο είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια για να μπορεί να ξεχωρίζει ποιοι είναι αυτοί που υποτιμούν τη νοημοσύνη του και τον κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα του.

Πάμε να δούμε τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις:

ΜΥΘΟΣ Νο.1:

-Επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε δεκάδες τηλέφωνα και δεν βρήκε ούτε μια συνομιλία στην οποία να στήνεται παιχνίδι ή να στήνονται διαιτητές κλπ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Πρόκειται για βάναυση κακοποίηση της αλήθειας! Η πραγματικότητα είναι ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, και μάλιστα καλοκαιρινούς μήνες, δηλαδή σε διάστημα που δεν υπήρχε πρωτάθλημα στην Super League! Συγκεκριμένα, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τηλέφωνα από τον ΜΑΪΟ του 2012 ως τον ΙΟΥΛΙΟ του 2012!

Οι συνομιλίες που καταγράφηκαν περιλαμβάνουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα και όχι αυτά που φαντάζονται ορισμένοι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Οι διάλογοι που βρίσκονται στην δικογραφία αφορούν τα εξής γεγονότα:

α) Το ποιος θα αναλάβει πρόεδρος της ΕΠΟ στις εκλογές που έγιναν τον Οκτώβριο του 2012, β) Το ποιος θα αναλάβει πρόεδρος της Super League στις εκλογές που έγιναν τον Ιούλιο του 2012, γ) Την πρόσληψη προπονητή σε ομάδα της Super League, για τον οποίον μια άλλη ομάδα της κατηγορίας θα πρόσφερε το 50% του μισθού του, δ) Εντολές για την έκδοση απόφασης από τα πειθαρχικά όργανα υπέρ μιας ομάδας της Γ' Εθνικής για αντιδικία που είχε με άλλη ομάδα της κατηγορίας, ε) Αναφορές σε διαιτητές που βρίσκονται στον πίνακα της Super League και εντολές για να οριστούν σε συγκεκριμένους αγώνες των πλέι οφ της Football League, στ) Την διακίνηση πληροφοριών σε φιλικά ΜΜΕ και αλλά ζητήματα που αφορούν εντολές σε δημοσιογράφους και χρήματα που μοιράζονταν σε εφημερίδες, ζ) Διάφορες συνομιλίες και sms με αξιωματικούς της αστυνομίας, δικηγόρους, προέδρους ΕΠΣ και παρατρεχάμενους.

Θα ρωτήσει κάποιος: Και πώς προέκυψαν στην δικογραφία τα Ολυμπιακός-Βέροια, Ολυμπιακός-Ατρόμητος ή όλα τα άλλα ματς που έχουν κατηγορούμενους τους διαιτητές; Η απάντηση είναι: Από μαρτυρίες και άλλα στοιχεία που βρήκε ο ανακριτής! Περισσότεροι από 20 μάρτυρες έχουν καταθέσει ενόρκως συγκεκριμένα πράγματα για όλα όσα συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και τα γνώριζαν ή τα βίωσαν οι ίδιοι ως πρωταγωνιστές ή υπήρξαν θύματα προσώπων και καταστάσεων. Μαρτυρίες, οι οποίες (σύμφωνα με τους εισαγγελείς και ανακριτές που χειρίστηκαν την υπόθεση) «δένουν» ιδανικά η μία με την άλλη και θεωρούνται αξιόπιστες!

Φαντάζεται εύκολα κανείς τι θα έπιανε ο υπερ-κοριός αν παρακολουθούσε συνομιλίες στα μέσα της σεζόν! Τότε ναι, θα μιλάγαμε για μια... τελειωμένη υπόθεση! Από την ανάποδη όμως...

ΜΥΘΟΣ Νο.2:

-Για να αποδειχτεί ότι στήθηκε ένα παιχνίδι, πρέπει να βρεθούν ποσά, η ροή του χρήματος, στοιχήματα, λογαριασμοί, οφέλη, χώροι που τελέστηκαν τα αδικήματα κλπ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους μύθους που συντηρείται εδώ και χρόνια ώστε να πείθονται εκείνοι που δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία και τους κανονισμούς, ότι δεν θα τιμωρηθεί ποτέ και κανείς για τίποτα!

Εκείνοι που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ας μας απαντήσουν: Όταν καταδικάστηκαν για το «μικρό Koriopolis» από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά και από την αθλητική δικαιοσύνη, για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος, ο μακαρίτης Μάκης Ψωμιάδης ως ιδιοκτήτης της Καβάλας, ο Θωμάς Μητρόπουλος ως ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού και ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου ως ιδιοκτήτης του Αγροτικού Αστέρα, βρέθηκαν ποσά; Βρέθηκε η... ροή του χρήματος; Βρέθηκε αν παίξανε στοιχήματα; Βρέθηκαν οι χώροι που τελέστηκε η δωροδοκία; Βρέθηκε το οποιοδήποτε δώρο ή όφελος; Βρέθηκε κάτι στους λογαριασμούς τους;

Όχι απλά δεν απαιτείται από το νόμο τίποτα από τα παραπάνω, αλλά υπάρχει και ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ότι δεν απαιτείται τίποτα από τα παραπάνω! Και μάλιστα σε υπόθεση με απόλυτη συνάφεια!

Για να δεχτεί ένα δικαστήριο ότι ένα ματς στήθηκε, μπορεί να λάβει υπόψη του ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ στοιχείο! Είτε αυτό είναι μια απλή έκθεση της περίφημης sportradar, είτε μια μαρτυρία, είτε απλώς να προκύψει ότι υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των ομάδων!

Ο νόμος άλλαξε το 2012. Η αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα έγινε ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ – ΕΙΔΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, που το διέπουν ειδικές διατάξεις, και όχι οι κοινές διατάξεις που αφορούν μια δωροδοκία ή μια δωροληψία. Και ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ αν ένα ματς στήθηκε για να κονομήσουν οι πρόεδροι ή οποιοσδήποτε άλλος από το στοίχημα. Αρκεί που στήθηκε για τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ (διαχωρισμό για στοίχημα ή άλλο λόγο κάνουν μόνο οι κανονισμοί της ΕΠΟ)! Απλώς, στο νόμο υπογραμμίζεται ότι αν ένα στημένο ματς συμπεριλαμβάνεται και στα κουπόνια στοιχήματος (απλά να συμπεριλαμβάνεται, ανεξάρτητα από το ποιος έπαιξε και γιατί) τότε το αδίκημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και επισύρει μέχρι και δεκαετή κάθειρξη!

Θυμίζουμε ακόμα ένα παράδειγμα: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δικαστεί ΞΑΝΑ, με την ΙΔΙΑ ακριβώς κατηγορία, για την περίφημη επίσκεψή του στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του Τελικού Κυπέλλου του 2013 με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί, δεν δικάστηκε για αλλοίωση αποτελέσματος επειδή... το είχε παίξει στο στοίχημα! Δικάστηκε για αλλοίωση του αποτελέσματος απλά επειδή φερόταν ότι παρενέβη με αθέμιτες ενέργειες!

Σε ό,τι αφορά την αθλητική δικαιοσύνη, τα... μαντάτα είναι ακόμα χειρότερα για τους... υπερασπιστές της «συμμορίας»! Εκεί, όχι απλά δεν χρειάζεται να προκύπτουν χρήματα και άλλες σαχλαμάρες, αλλά γενικώς ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! Ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΠΟ είναι σαφής: «Ο βαθμός απόδειξης που απαιτείται είναι αυτός του comfortable satisfaction (όπως η έννοια αυτού έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη νομολογία του CAS), δηλαδή μεγαλύτερος από την απλή πιθανολόγηση και μικρότερος από την απόδειξη πέραν πάσας αμφιβολίας»!

Θα επανέλθουμε άμεσα με το δεύτερο μέρος, για τα ψέματα που γράφονται για το Ολυμπιακός-Βέροια και το Ολυμπιακός-Ατρόμητος. Για να μην μπορεί κανείς να κοροϊδέψει!

Διαβάστε ακόμη...