H ποιοτική ανεπάρκεια του ΠΑΟΚ στην πιο «κομβική» θέση

Από metrosport.gr : Ο ΠΑΟΚ έχει πέντε παίκτες στα χαφ, όμως μόνο οι 2+1 μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά πράγματα αυτό το διάστημα
Πηγή: metrosport.gr
H ποιοτική ανεπάρκεια του ΠΑΟΚ στην πιο «κομβική» θέση

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει δύο από τα πιο ποιοτικά χαφ στο πρωτάθλημα (Μαουρίσιο – Τσίμιροτ) αλλά από πίσω τους επικρατεί σχεδόν... χάος.

Η προσθήκη του Μαουρίσιο έκανε αυτομάτως πιο ποιοτικό τον άξονα του ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με την παραμονή του Τσίμιροτ, παρά τα όσα γράφονταν το καλοκαίρι, ο Δικέφαλος διαθέτει ίσως το πιο ντελικάτο κέντρο του φετινού πρωταθλήματος.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος από τους δύο λείπει όπως συνέβη με την ΑΕΚ;

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει άλλους τρεις παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στο χώρο του κέντρου, όμως όλοι έχουν τα ελαττώματά τους. Αρχικά ο Σάκχοφ αποτελεί ίσως ότι καλύτερο διαθέτει ο ΠΑΟΚ μετά τους δύο βασικούς του χαφ, αλλά φαίνεται πως δεν μπορεί να «μπει στα παπούτσια τους». Ο Ουκρανός παίκτης είναι υπέρ του δέοντος καλός στο τρανζίσιον και διαθέτει το άμεσο παιχνίδι καθώς με μία του και μόνο επαφή είναι ικανός να προωθήσει τη μπάλα. Στο ανασταλτικό κομμάτι όμως φαίνεται πως υστερεί, ενώ τον διακρίνει και μία σχετική δυσκολία στην συμμετοχή του στην ανάπτυξη της ομάδας.

Ο τέταρτος κατά σειρά κεντρικός χαφ του ΠΑΟΚ είναι ο Κάνιας. Ο Ισπανός, παρά το γεγονός πως στην εποχή Ίβιτς ήταν ένας από τους παίκτες με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, φαίνεται πως δεν είναι στα πρωταρχικά πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου και έτσι μοιραία έχει παραγκωνιστεί. Ο 30χρονος χαφ αναλώνεται αποκλειστικά στην αναχαίτηση του παιχνιδιού έχοντας περιορισμένο χώρο ευθύνης και παράλληλα δυσκολεύεται στη σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού από τις πίσω ζώνες της άμυνας, αφού η πρώτη του πάσα δεν είναι και η καλύτερη.

Ο τελευταίος παίκτης κατά σειρά στο ροτέισον του Λουτσέσκου ακούει στο όνομα Έργκις Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος, γνωστός πλέον για τις ικανότητες του, κατάφερε να πάρει στην αρχή της χρονιάς τις ευκαιρίες από τον προπονητή του, όμως σταδιακά εξαφανίστηκε ακόμα και από τις αποστολές της ομάδας του. Ο 24χρονος πλέον μέσος μοιάζει να μην υπολογίζεται σχεδόν καθόλου από τον Ρουμάνο τεχνικό και έτσι αυτόματα ο ΠΑΟΚ πλέον πρέπει να μάθει να ζει χωρίς αυτόν.

Ένας ακόμα παίκτης που θα μπορούσε να παίξει στη θέση του κεντρικού χαφ είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί με σχετική επιτυχία και σ' αυτή τη θέση. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν τον έχει δοκιμάσει ακόμα στο ρόλο του κεντρικού μέσου και έτσι δεν ξέρουμε αν θα μπορούσε να αποτελέσει μία ακόμα επιλογή.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω ο ΠΑΟΚ δείχνει έντονη την ανάγκη ποιοτικής και όχι ποσοτικής ενίσχυσης στο χώρο του κέντρου, αφού εκτός των άλλων το κέντρο του θεωρείται αρκετά «σοφτ». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ στη «Μ» ο δικέφαλος στο προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε λίφτινγκ του ρόστερ του και το ζητούμενο είναι πλέον εκτός από τις αποχωρήσεις να υπάρξουν και μεταγραφές που θα προσδώσουν ουσία και διαφορετικά (και συνάμα ποιοτικά) χαρακτηριστικά στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Διαβάστε ακόμη...