Η κακή αξιοποίηση του Πρίγιοβιτς και πώς αυτή προκύπτει

Από metrosport.gr: Ο ΠΑΟΚ παίρνει λιγότερα απ' αυτά που μπορεί να δώσει ο Σέρβος επιθετικός.
Πηγή: metrosport.gr
Η κακή αξιοποίηση του Πρίγιοβιτς και πώς αυτή προκύπτει

Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις αρετές του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και μέχρι στιγμής φαίνεται πως το πληρώνει.

Ο Σέρβος αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της επίθεσης του δικέφαλου, όμως μέχρι τώρα ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν έχει καταφέρει να τον εντάξει πλήρως στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι πως ο Πρίγιοβιτς έχει μόνο 16 τελικές προσπάθειες από τις συνολικά 120 καταγεγραμμένες της ομάδας στη φετινή Super League, κάτι που σημαίνει πως έχει πάρει μόνο το 1/8 των συνολικών τελικών προσπαθειών του ΠΑΟΚ, αριθμός σχετικά μιρκός για έναν κεντρικό επιθετικό. Παρ' όλα αυτά ο Σέρβος διεθνής έχει πετύχει τα 5 από τα 12 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, δηλαδή κάτι λιγότερο από τα μισά φετινά γκολ, σκοράροντας κάθε 3,2 τελικές προσπάθειες που επιχειρεί.

Επίσης ο Πρίγιοβιτς εμφανίζει κακή νοοτροπία στη ανάπτυξη της ομάδας σε φυσική ροή αγώνα, όντας μη συμμετοχικός, ενώ αρκετές φορές μοιάζει απομονωμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Έτσι, με βάση την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο «killer» του ΠΑΟΚ, φαίνεται πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα χρειαστεί να βρει τον τρόπο και τη φόρμουλα, αφενός για να εντάξει αποτελεσματικότερα τον Πρίγιοβιτς στην επιθετική λειτουργεία και ανάπτυξη της ομάδας και αφετέρου για να φτάσει η μπάλα στους χώρους ευθύνης του υψηλόσωμου φορ ώστε ο ΠΑΟΚ να έχει την ευχέρεια να πετύχει περισσότερα γκολ στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη...