H δράση της συμμορίας είχε όλα τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης!

Από sdna.gr: Πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ της «συμμορίας» επειδή η κατηγορία περί «εγκληματικής οργάνωσης» μετετράπη σε κατηγορία περί διεύθυνσης συμμορίας και ένταξης σε αυτήν.
Πηγή: sdna.gr
H δράση της συμμορίας είχε όλα τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης!

Μια «συμμορία», την οποία βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, αποτελούν ο μεγαλομέτοχος –πλέον – του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, η ηγεσία της ΕΠΟ την περίοδο 2012 – 2014, ήτοι οι Σαρρής, Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Κουρίδης και Σταθόπουλος καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, Δούρος και Μπριάκος, ο οποίος έκανε τους ορισμούς διαιτητών στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και μετά μαζί με τον Δούρο, που έβαζε τους παρατηρητές, έλεγχαν την απόδοσή τους!

Σε όλο το στάδιο της προδικασίας η κατηγορία για την «εγκληματική οργάνωση» δεν ήταν «αφήγημα των αντιπάλων του Ολυμπιακού», όπως με ξεδιάντροπο τρόπο πλασάρουν τα Γκεμπελίστικα ΜΜΕ που πρόσκεινται στη «Συμμορία», αλλά οι αποδιδόμενες κατηγορίες από τους εισαγγελείς και ανακριτές Κορέα, Ανδρεάδη και Δασκαλόπουλο που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Η «εγκληματική οργάνωση» έπαψε να υφίσταται και μετετράπη σε «Συμμορία» για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι αφαιρέθηκαν μια σειρά αδικημάτων, όπως απάτη, εκβίαση και ηθική αυτουργία σε έκρηξη, που δικαιολογούσαν την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης».

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η κατηγορία της αλλοίωσης αποτελέσματος παρότι αποτελεί κακούργημα από το 2012 δεν έχει περιληφθεί στα περιοριστικά αδικήματα του ποινικού κώδικα που δικαιολογούν την «εγκληματική οργάνωση» (αρ. 187 παρ. 1), παρότι η Εισαγγελέας Εφετών, Βιργινία Σακελλαρόπουλου, που ήταν εισαγγελέας στις δίκες του «μικρού Koriopolis» το έχει εισηγηθεί σε δημόσιες ομιλίες της για τη ποινική αντιμετώπιση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Κατά τα λοιπά η δράση του Μαρινάκη και των «συντρόφων» του στην ΕΠΟ έχει και τα τρία στοιχεία που απαιτούνται για να προσδιοριστούν ως «εγκληματική οργάνωση».

Και τα στοιχεία αυτά είναι:

α) Συμμετοχή τριών και άνω προσώπων

β) Δομή με αρχηγό ή διευθυντήριο και

γ) Δράση σε βάθος χρόνου

Άρα το μοναδικό αφήγημα ήταν ότι η «Εγκληματική Οργάνωση» δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρχε, λειτούργησε ως τέτοια (σύμφωνα με ακέραιους εισαγγελικούς λειτουργούς) και θα φανεί στο άμεσο μέλλον αν θα ξανα-υπάρξει...

Διαβάστε ακόμη...