Δεν νοσείς με τρία ματς από το «σύνδρομο της Αθήνας»

Από paokrevolution.net: Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει στο Πρωτάθλημα τρεις αγώνες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και μετρά δυο ήττες και μια ισοπαλία.
Πηγή: paokrevolution.net
Δεν νοσείς με τρία ματς από το «σύνδρομο της Αθήνας»

Δεν κέρδισε τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη μένοντας στο 0-0 αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Εφυγε με άδεια χέρια από το Γ. Καραϊσκάκης και το ΟΑΚΑ γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αντιστοίχως.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανέλαβε και μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ ότι δεν μπορεί να εξηγήσει την αλλαγή στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του όταν παίζει στην Αθήνα. Μάλιστα πριν από αρκετές εβδομάδες αναφερόμενος στο ίδιο γεγονός που συνέβαινε τα περασμένα χρόνια είχε σημειώσει ότι πρέπει να το αλλάξει.

Αυτό το «σύνδρομο της Αθήνας» όμως πρέπει να είναι βασικό επιχείρημα για να δικαιολογήσει τις αποτυχίες του φετινού ΠΑΟΚ; Η «Μ» έψαξε και βρήκε πόσα παιχνίδια έδωσαν στην Αθήνα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που ήταν αρχική ενδεκάδα το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Οι έξι από τους έντεκα που άρχισαν την αναμέτρηση κόντρα στην κουρασμένη -από το ματς με την Μίλαν- ομάδα του Λουτσέσκου δεν είχαν βρεθεί στο Λεκανοπέδιο παραπάνω από οκτώ φορές με τα ασπρόμαυρα.

Ο Πέλκας έχει το θετικό πρόσημο

Ο Δημήτρης Πέλκας είχε μείνει εκτός αγώνα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο αγώνας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν ο 13ος του στην Αθήνα με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο ένας εκ των αρχηγών της ομάδας έχει θετικό πρόσημο αφού μπορεί η ομάδα του από τους δεκατρείς αυτούς αγώνες να μετρά πέντε ήττες, αλλά έφυγε αήττητη φέρνοντας ισοπαλία ισάριθμες φορές ενώ έφυγε και τρεις φορές νικήτρια.

Μπλακ άουτ με δυο αγώνες;

Ο αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ για τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που ήταν στην αρχική ενδεκάδα ήταν ΜΟΛΙΣ ο τρίτος στην Αθήνα. Αναφερόμαστε στους Ρέι, Σαμπράνο, Ελ Καντουρί και Βαρέλα. Ο τρίτος! Πώς είναι δυνατόν κάποιος να θεωρεί ότι αυτοί οι τέσσερις παίκτες (που δεν προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας και δεν είναι άπειροι) πρόλαβαν να πέσουν θύμα του μπλακ άουτ όταν ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Αθήνα;

Ο Αντρέ μετρά τα περισσότερα παιχνίδια

Αν και απουσίασε τέσσερα χρόνια από τον ΠΑΟΚ, ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν ο ποδοσφαιριστής από τους έντεκα ασπρόμαυρους στο προχθεσινό ντέρμπι που μετρούσε τους περισσότερους αγώνες στο Λεκανοπέδιο. Αυτός απέναντι στην ΑΕΚ ήταν ο 22ος συνολικά. Πέντε νίκες (δυο μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης), τέσσερις ισοπαλίες και δεκατρείς ήττες είναι ο απολογισμός για τον Πορτογάλο που ψάχνει ακόμη τα πατήματα του.

Το «13άρι» του Ραζβάν

Ως προπονητής του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου έχει δώσει τρεις αγώνες στην Αθήνα μετρώντας μια ισοπαλία και δυο ήττες. Συνολικά στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ο Λουτσέσκου είτε ως προπονητής της Ξάνθης είτε του ΠΑΟΚ, έχει δώσει δεκαεπτά παιχνίδια στην Αθήνα. Δεκατρείς φορές γνώρισε την ήττα, μια φορά έφερε ισοπαλία (στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα) ενώ πανηγύρισε τρεις νίκες, όλες με την Ξάνθη και οι δυο εξ αυτών στη Λεωφόρο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...