"Ασπίδα" Λουτσέσκου στους παίκτες του ΠΑΟΚ

Από sport24.gr: Στον Ιβάν Σαββίδη έγιναν εισηγήσεις για σκληρά μέτρα μετά την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ωστόσο, η στάση του Ραζβάν Λουτσέσκου μετριάζει τις τελικές αποφάσεις και τις καμπάνες σε Σαμπράνο και Μπίσεσβαρ για τις αποβολές τους.
Πηγή: sport24.gr
"Ασπίδα" Λουτσέσκου στους παίκτες του ΠΑΟΚ

Από τις πρώτες συζητήσεις που είχαν γίνει στο εσωτερικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και την αποτυχία της ομάδας να κερδίσει εκτός έδρας μετά από δέκα αγωνιστικές, είχε προκύψει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα: Η ευθύνη βαραίνει κυρίως τους παίκτες που δεν ανταποκρίνονται στην άριστη αντιμετώπιση που εισπράττουν (τόσο οικονομικά, όσο και στην καθημερινότητά τους) από το σύλλογο.

Μάλιστα, στον Ιβάν Σαββίδη είχαν γίνει εισηγήσεις από υψηλόβαθμα στελέχη για βαριές καμπάνες στους αδικαιολόγητους για τις αποβολές τους, Κάρλος Σαμπράνο και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, καθώς επίσης και για αυστηρά μέτρα που θα επιφέρουν "σφίξιμο λουριών και μεγαλύτερη πειθαρχία" εντός αποδυτηρίων.

Ωστόσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την συγκεκριμένη θέση και εμφανίστηκε στις εσωτερικές συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διήμερο πολύ πιο μαλακός με τους παίκτες, τους οποίους δικαιολόγησε.

Καταρχάς, από τον τρόπο με τον οποίο είχε τοποθετηθεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του ΟΑΚΑ είχε φανεί ξεκάθαρα η διάθεση να μην ζητήσει τη χρηματική τιμωρία των Σαμπράνο και Μπίσεσβαρ, στους οποίους προσπάθησε να δώσει άλλοθι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ζήτησε ούτε καν επιπλέον μέτρα υποστηρίζοντας πως "δεν υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια. Γνωρίζω ότι υπάρχουν παίκτες που δεν τους αρέσει ότι δεν αγωνίζονται, όπως συμβαίνει με κάθε ποδοσφαιριστή που δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής, αλλά αυτό δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην ομάδα".

Ο 48χρονος κόουτς εκτιμά ότι η εικόνα της ομάδας θα βελτιωθεί αρκετά προς το καλύτερο στη συνέχεια, η ομάδα θα αρχίσει να κερδζει και εκτός έδρας και αποδίδει την μέχρι τώρα αποτυχία του ΠΑΟΚ στο να κερδίσει βαθμούς μακριά από την Τούμπας, πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι και τα όσα είπε για σύνδρομο της Αθήνας, στο γεγονός ότι οι παίκτες που εντάχθηκαν στην ομάδα τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών δεν έχουν ακόμη αφομοιώσει, στον βαθμό που θα ήθελε, την φιλοσοφία του.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ... ΜΕΤΡΟ

Τι θα γίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ τελικά; Η απάντηση είναι ότι έχει επιλεγεί η μέση οδός, αυτή που καλύπτει τόσο τη θέση της διοίκησης, όσο και αυτή του Λουτσέσκου. Θα εφαρμοστούν μέτρα για την πειθαρχία και την αλλαγή στον τρόπο καθημερινής λειτουργίας, αλλά όχι της έντασης που αρχικά είχε προταθεί. Επίσης, θα επιβληθούν πρόστιμα στους Σαμπράνοα και Μπίσεσβαρ, πιθανόν όμως αυτά θα τελούν υπό αναστολή και θα αναιρεθούν αν οι δύο παίκτες πείσουν ότι έχουν αντιληφθεί το λάθος του και εμφανιστούν πιο επαγγελματίες στα επόμενα παιχνίδια.

ΙΣΧΥΡΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Γιώργος Σαββίδης έχει πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή στις συζητήσεις και τις τελικές αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν από το καλοκαίρι, ότι με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα, έχει αναλάβει πολύ ενεργό ρόλο στον "καθαρά" ποδοσφαιρικό τομέα. υιός Σαββίδης δεν λειτουργεί ως απλό μέλος, αλλά έχει ισχυρό λόγο στα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Διαβάστε ακόμη...