Τα 5 σημεία που οδήγησαν στο ναυάγιο του ΟΑΚΑ

Από metrosport.gr : Σε ένα ακόμη ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αγνώριστος και κατώτερος των προσδοκιών, με τα λάθη του Λουτσέσκου να είναι παραπάνω από εμφανή
Πηγή: metrosport.gr
Τα 5 σημεία που οδήγησαν στο ναυάγιο του ΟΑΚΑ

Σε ένα ακόμη ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αγνώριστος. Κατώτερος των προσδοκιών. Και τα λάθη που έκαναν οι παίκτες κατά την διάρκεια του αγώνα και ο Λουτσέσκου στην διαχείριση, ήταν εμφανέστατα.

Η «Μ» τα αναλύει:

Η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Σαμπράνο σε συνδυασμό με την αποβολή του Αραούχο, προκάλεσαν έντονη κινητοποίηση στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου δέχθηκε από το 9ο λεπτό, εισηγήσεις από τους συνεργάτες του, για άμεση αντικατάσταση του Περουβιανού αμυντικού καθώς όλοι έβλεπαν πως ήταν εκνευρισμένος και «φλέρταρε» με την κόκκινη. Ο Ρουμάνος δεν έκανε το προφανές και είδε τον παίκτη του να αποβάλλεται στο 35ο λεπτό και μετά την λήξη παραδέχθηκε δημόσια πως ήταν δικό του το φταίξιμο! ! Εάν τον αντικαθιστούσε, τότε η εξέλιξη του αγώνα και με την αριθμητική ισορροπία υπέρ του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να είναι διαφορετική ακόμη και με αυτή την εικόνα.

Από το 8ο έως το 35ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη παραπάνω, όμως σε κανένα σημείο αυτού του 27λεπτου δεν έδειξε πως είναι καλύτερος από την ΑΕΚ. Δεν πίεσε, δεν πλαγιοκόπησε, είχε μόλις ένα σουτ του Βιεϊρίνια το οποίο απέκρουσε ο Ανέστης και δεν απέδειξε πως θέλει την νίκη. Δεν έχασε ούτε μία κλασική ευκαιρία. Απεναντίας στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ, σε αυτό το χρονικό διάστημα έπαιξε καλύτερα, οι παίκτες της ήταν περισσότερο αποφασισμένοι, πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και στο τέλος υποχρέωσαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν με σκυμμένο το κεφάλι. Πολύ μεγάλη η ευθύνη των παικτών και του Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του, επικέντρωσαν την προσπάθειά τους πριν από το ντέρμπι στην σωστή προετοιμασία και την τακτική προσέγγιση. Τουλάχιστον αυτή ήταν η καθημερινή αναφορά στα δελτία τύπου της ΠΑΕ για την δουλειά στις προπονήσεις. Στον αγώνα όμως, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε, τακτικά, αδιάβαστος. Δεν «βγήκε» καμία ενέργεια, δεν έγιναν συνδυασμοί των παικτών του, δεν υπήρξαν αυτοματισμοί, οι παίκτες δεν μπορούσαν να πλαγιοκοπήσουν με ορθολογικό τρόπο και η ομάδα πελαγοδρομούσε. Ο Λουτσέσκου από την πλευρά του, δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα και να επιβάλει στους παίκτες του, τα «θέλω» του, αυτά που τουλάχιστον ισχυρίζεται στις δηλώσεις του.

Ο απίστευτος εκνευρισμός τον οποίο παρουσίασαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αποτελεί απόρροια και της λανθασμένης προετοιμασίας τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Έδωσαν το δικαίωμα με τις ενέργειές τους στον Αρετόπουλο να τους δείξει κάρτες. Για αυτό τον εκνευρισμό και για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να παίξουν έστω και για ένα μικρό διάστημα με ορθολογικό τρόπο, πολύ μεγάλες ευθύνες έχουν οι παίκτες, αλλά και ο προπονητής, ο οποίος δεν μπόρεσε να τους μεταδώσει την ηρεμία που έπρεπε να έχουν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Όταν βασικοί παίκτες της ομάδας παρουσιάζουν αυτή την απείθαρχη εικόνα, η ευθύνη ανήκει κυρίως στον προπονητή.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου μετά το τέλος του αγώνα, προκάλεσαν δυσφορία. Δεν νοείται να είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ και να δηλώνεις πως οι παίκτες σου επηρεάζονται ψυχολογικά κάθε φορά που παίζουν στην Αθήνα. Δηλαδή, οι Ρέι, Σαμπράνο, Ελ Καντουρί (για παράδειγμα) έχουν παίξει σε πολλά ντέρμπι στην Αθήνα και παθαίνουν μπλακ άουτ; Ή ακόμη και παίκτες με την εμπειρία του Βιεϊρίνια (ο οποίος ξεχώρισε με τις ατομικές του ενέργειες και υποχρεώθηκε να παίξει ως αριστερό μπακ στα τελευταία λεπτά), του Πρίγιοβιτς, του Μάτος, είναι δυνατόν να έχουν... ψυχολογικά όπως ισχυρίστηκε ο προπονητής; Επιπροσθέτως η εμμονή του Λουτσέσκου σε παίκτες όπως οι Σάκχοφ και Ελ Καντουρί, δεν δικαιολογείται. Ειδικά από την στιγμή που ο προπονητής βλέπει πως η απόδοσή τους είναι κατώτερη των προσδοκιών.

Διαβάστε ακόμη...