Βαρέλα: «Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα και φέτος…»

Από paok24.com: Πολλές και ενδιαφέρουσες ατάκες από τον Φερνάντο Βαρέλα.
Πηγή: paok24.com
Βαρέλα: «Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα και φέτος…»

Ο Φερνάντο Βαρέλα τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία της όταν παίζει εκτός έδρας, ενώ υπογράμμισε ότι φέτος ο ΠΑΟΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και δεν πρέπει να την αφήσει.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την εξέλιξη του αγώνα σήμερα:
«Mετά την κόκκινη κάρτα φάνηκε σαν φοβηθήκαμε. Παίζαμε με βαθιές μπαλιές. Ο αντίπαλος σκόραρε από και λίγο τυχερή φάση και έλεγξε μετά το παιχνίδι. Μετά την κόκκινη κάρτα αλλάξαμε τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού και αυτό ήταν λάθος μας».

Για την εικόνα της ομάδας παρά τις πολλές και ποιοτικές προσθήκες του καλοκαιριού:
«Μετά από αυτό το αποτέλεσμα δε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει πολλά χρήματα, έχει αγοράσει πολλούς και ποιοτικούς παίκτες, για να το πετύχει το στόχο του. Δε μας ικανοποιεί αυτή η θέση. Πρέπει να δίνεις τα πάντα, να παλεύεις, να πεθαίνεις για κάθε μπάλα για να φτάσεις στο στόχο σου κι εμείς δε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι σήμερα».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ:
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να κερδίσουμε εκτός έδρας. Κανένας δεν κατακτάει το πρωτάθλημα κερδίζοντας στο γήπεδο του. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε στα δύο ντέρμπι και το αποτέλεσμα επηρεάζει την ψυχολογία σου. Δεν αισθάνεσαι τόσο σίγουρος όταν χάνεις σε τέτοια παιχνίδια. Δεν έχω κάποια καθαρή εξήγηση. Πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος και να το διορθώσουμε. Για να πετύχεις το στόχο σου, πρέπει να κερδίζεις και μακριά από το γήπεδο σου».

Για την άποψη του Γιώργου Σαββίδη την οποία εξέφρασε μέσω social media:
«Είναι το αφεντικό, δε μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό που έχει πει. Βλέπει τι συμβαίνει. Δε μπορούμε να ερχόμαστε στην Αθήνα και να χάνουμε και να λέμε ότι είχαμε πάθος. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Πρέπει να δείξουμε σωστή συμπεριφορά, σωστή νοοτροπία και να μη φεύγουμε ηττημένοι από την Αθήνα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για να πετύχουμε το στόχο μας. Δε μπορεί να περιμένουμε σε τέτοια παιχνίδια να σκοράρει αντίπαλος και μετά να αντιδράσουμε».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος και αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κατακτήσει φέτος:
«Δεν είναι ότι δεν το πιστεύουμε. Δουλεύουμε και για αυτό προετοιμαζόμαστε. Είναι γεγονός ότι η νοοτροπία μας, η συμπεριφορά μας και ο τρόπος που προσεγγίζουμε το παιχνίδι είναι διαφορετικός. Πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα στα εκτός έδρας παιχνίδια, να παίζουμε όπως παίζουμε στο γήπεδο μας και αυτός είναι ο τρόπος για να πάρουμε νίκες. Φυσικά και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αν δει κάποιος τους παίκτες που έχει ο ΠΑΟΚ, θεωρεί φυσιολογικό να είναι στόχος το πρωτάθλημα. Δε μπορούμε να ψάχνουμε δικαιολογίες. Δε γίνεται να αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να περάσει. Αν ο ΠΑΟΚ δεν το κατακτήσει και φέτος είναι δύσκολο να πει θα το κατακτήσουμε του χρόνου. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να το πιστέψουμε».

Διαβάστε ακόμη...