«Η μπάλα στην Killing zone για να σκοράρει ο Πρίγιοβιτς»

Aπό metrosport.gr: Τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είναι ξεχωριστά, για όσους παίκτες αγωνίστηκαν στον Δικέφαλο επί σειρά ετών και έχουν επίγνωση της δυναμικής των δύο ομάδων και του πάθους το οποίο κυριαρχεί, μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους πρωταγωνιστές.
Πηγή: metrosport.gr
«Η μπάλα στην Killing zone για να σκοράρει ο Πρίγιοβιτς»

Για το αποψινό πολύ σημαντικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ μιλά σήμερα στη «Μ» ο Γιασεμάκης Γιασεμή. Ο Κύπριος επιθετικός, όταν φορούσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, είχε πετύχει τρία γκολ εναντίον της ΑΕΚ, συμμετείχε σε σημαντικές επιτυχίες και έχει άποψη για το κρίσιμο ματς.

Αρχικά ρωτήσαμε τον Γιασεμάκη, ποιες είναι οι πιθανότητες που έχει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Κύπριος απάντησε ως εξής: «Η πρώτη διαπίστωσή μου είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο, σε σύγκριση με τα χρόνια όπου αγωνίστηκα στον σύλλογο. Έχει «κλείσει» η ψαλίδα από τους μεγάλους της Αθήνας και αυτό μπορεί να το αποδείξει έως το τέλος της σεζόν με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Θα αντιμετωπίσει μία οργανωμένη και δύσκολη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ. Και έχει τις πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα, αρκεί να παίξει, όπως αγωνίζεται στην Τούμπα. Δεν θα ήθελα να σταθώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Θα σημειώσω όμως, ότι στο πρόσφατο ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, εάν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν πιο προσεκτικοί, τότε θα έπαιρναν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ενώ είχαμε το «πάνω χέρι», με την πάροδο του χρόνου, υστέρησαν οι παίκτες μας στα ψυχικά αποθέματα, τα οποία όφειλαν να παραθέσουν μέσα στο γήπεδο, για να πάρουν την νίκη. Αν δεν παίξεις με πάθος και ψυχή σε αυτά τα ντέρμπι, χάνεις ένα δυνατό χαρτί. Δεν λέω ότι δεν πρέπει οι παίκτες του ΠΑΟΚ να ακολουθήσουν τις εντολές του προπονητή. Παράλληλα όμως, οφείλουν να βγάλουν πάθος στο παιχνίδι τους».

Για την απουσία του Μαουρίσιο, ο Γιασεμάκης δήλωσε: «Κάθε παίκτης έχει την δική του αξία, ο Βραζιλιάνος έδειξε πολλά θετικά στοιχεία. Όμως το ντέρμπι θα κριθεί από την συνολική απόδοση των παικτών και την προσπάθεια που θα κάνουν».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να σπάσει την δυσμενή παράδοση που έχει στο «καταραμένο» ΟΑΚΑ; Ο Γιασεμάκης Γιασεμή, δηλώνει στη «Μ»: «Η αλήθεια είναι πως μειονεκτούσαμε στα εκτός έδρας παιχνίδια τις περισσότερες σεζόν. Το ΟΑΚΑ είναι μεγάλο γήπεδο και μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες στην απόδοσή τους. Συνήθως η νοοτροπία στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι αρνητική και αυτό το γεγονός, αποτελεί μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ. Στο αχανές γήπεδο, πολλές φορές «χάνεσαι». Πρέπει η απόδοση του ΠΑΟΚ να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για να επιτευχθεί η νίκη».

Πως μπορεί να αξιοποιηθεί ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς στο αποψινό ντέρμπι; «Εδώ μπαίνουμε σε θέματα τεχνικής φύσεως, για τα οποία αρμόδιος να απαντήσει είναι ο εκάστοτε προπονητής. Πάντως, μπορώ να εκφράσω την άποψή μου και η οποία είναι η εξής: Ο Πρίγιοβιτς, δεν είναι γρήγορος, έχει πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι και μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Επομένως, πρέπει οι παίκτες του ΠΑΟΚ να τον τροφοδοτήσουν σωστά για να σκοράρει. Πρέπει να φέρουν την μπάλα στην επονομαζόμενη Killing zone. Εφόσον τον τροφοδοτήσουν σωστά, ο Πρίγιοβιτς θα σκοράρει. Έξω από την μεγάλη περιοχή, είναι ακίνδυνος, μέσα όμως όταν πάρει την μπάλα μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο».

Τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να κερδίσουν; «Να παίξουν με το 100% των δυνατοτήτων τους, να δείξουν μεγάλο πάθος και ψυχή, παράλληλα με την ποιότητά τους, την οποία όλοι αναγνωρίζουν. Αλλά, χωρίς πάθος δεν κερδίζεις. Να απολαύσουν το ντέρμπι, να ευχαριστηθούν την κάθε στιγμή και να δείξουν πως θέλουν αυτό το παιχνίδι περισσότερο από τους αντιπάλους τους».

Διαβάστε ακόμη...