Θα είναι ευχή ή κατάρα;

Από sdna.gr:Ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς είναι ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος και θέλει να μείνει στη κορυφή.
Πηγή: sdna.gr
Θα είναι ευχή ή κατάρα;

Ο 26χρονός Σέρβος, αφού έπαιξε καταλυτικό ρόλο με το γκολ που πέτυχε κατά της Γεωργίας, στέλνοντας την χώρα του στο Μουντιάλ, ψάχνει έναν ακόμη τίτλο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχοντας ως προίκα την περυσινή κατάκτηση τίτλου απέναντι στην ΑΕΚ.


Ο Λουτσέσκου δεν έχει αφήσει τον Πρίγιοβιτς εκτός ενδεκάδας φέτος, αν εξαιρεθούν οι αγώνες κυπέλλου που πειραματίστηκε με Κουλούρη αρχικά και στη συνέχεια με Μακ.

Δεν μπορεί να πει κανένας με σιγουριά όμως πως δεν θα το κάνει στο ΟΑΚΑ, ψάχνοντας μία πιο συμμετοχή παρουσία στη κορυφή της επίθεσης. Όμως οι πιθανότητες είναι με τον Πρίγιοβιτς.

Ο Ρουμάνος σίγουρα προβληματίζεται για ένα πολύ απλό γεγονός. Τα στατιστικά του Σέρβου μέσα στο «κουτί» είναι εντυπωσιακά, όμως αυτά εμφανίζονται μόνο στις εντός έδρας αναμετρήσεις. Θα πάρει το ρίσκο να τον αλλάξει με έναν από τους Μακ – Κουλούρη – Τζάλμα ή θα επιμείνει πιστεύοντας πως η δυστοκία του στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι συγκυριακή;

Από τα 17 συνολικά που έχει πετύχει από πέρυσι τον Γενάρη μέχρι και φέτος, τα 15 είναι στη Τούμπα και υπάρχει ένα στο Καυτανζόγλειο και ένα στη Ξάνθη για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Η αποτελεσματικότητά του πάντως είναι μνημείο. Τα πέντε γκολ που έχει βάλει, ήρθαν στις δεκαπέντε τελικές που έκανε. Ένα γκολ ανά τρεις, στατιστικό μεγάλου φορ. Μάλιστα παραπάνω από τις μισές τελικές – 8 – είναι με το κεφάλι.

Τα υπόλοιπα στατιστικά, καταγράφουν αυτό που φαίνεται με γυμνό μάτι. Καμία ασίστ φέτος, μία πέρυσι σε 15 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ το πρέσινγκ του δεν είναι το ιδανικό καταγράφοντας συνολικά ένα κλέψιμο στα εννέα πρώτα παιχνίδια. Και άλλο ένα στα περυσινά, σύμφωνα πάντα με την επίσημη στατιστική της Λίγκας.
Αυτό που ποδοσφαιρικά συμβαίνει με τον Πρίγιοβιτς είναι απλό. Στη μέρα που θα σκοράρει δίνει βαθμούς, σε αυτή που δεν θα τα καταφέρει, απολύτως τίποτα.

Είναι η ευχή ή η κατάρα ενός προπονητή που πρέπει να αποφασίσει αν το παιχνίδι σηκώνει την πολυτέλεια του παίκτη που κάνει μία αλλά σημαντική δουλειά ή πρέπει να αναζητήσει μία λύση που θα κάνει περισσότερες δουλειές και θα βελτιώσει τακτικά και συνδυαστικά το παιχνίδι της ομάδας του.

Διαβάστε ακόμη...