«ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν φέτος ρόστερ για τίτλο»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μιλάει στο SDNA ενόψει του ντέρμπι των Δικεφάλων. Τονίζει πως η ΑΕΚ, μετά τα αποτελέσματα με τη Μίλαν, αποδεικνύει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά, ενώ θεωρεί πως πλέον το ρόστερ του Δικεφάλου είναι έτοιμο για τον τίτλο.
Πηγή: sdna.gr
«ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν φέτος ρόστερ για τίτλο»

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στους δύο Δικέφαλους αποτελεί φέτος ένα crash test τίτλου καθώς τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ δείχνουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν ως το τέλος το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο ματς μετά από ακόμα μία σπουδαία ευρωπαϊκή εμφάνιση, έχοντας πάρει με το σπαθί της για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες αποτέλεσμα κόντρα στη Μίλαν, ενώ ο ΠΑΟΚ δείχνει αποφασισμένος να... σπάσει την κατάρα μακριά από την Τούμπα και να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη τη φετινή σεζόν.

Ο Μπρούνο Τσιρίλο φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα και των δύο Δικεφάλων και μιλώντας στο SDNA τόνισε ότι φέτος και οι δύο ομάδες δείχνουν πραγματικά ικανές να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

«Επίδειξη δύναμης αν νικήσει η ΑΕΚ»

Ο Ιταλός θεωρεί πως η Ένωση απέδειξε στα ματς με τη Μίλαν ότι έχει επιστρέψει δυναμικά και ότι μια νίκη επί του ΠΑΟΚ θα αποτελέσει ένα εμφανές σημάδι-τίτλου για τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ.

«Από αυτά που είδα και στον αγώνα στο Μιλάνο και εδώ, η ΑΕΚ ανεβαίνει ψηλά ως σύνολο. Δεν είναι εύκολο να πιάσεις τόσο καλή απόδοση απέναντι στη Μίλαν. Φέτος η ΑΕΚ διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ και έχει λύσεις από τον πάγκο που μπορούν να βοηθήσουν. Αν η ΑΕΚ κερδίσει τον ΠΑΟΚ θα δείξει ότι είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί και ότι μπορεί να διατηρηθεί εκεί και να πάει έτσι μέχρι το τέλος», υπογραμμίζει στο SDNA ο Τσιρίλο, ο οποίος εκτιμά πως η κούραση από τον αγώνα της Πέμπτης με τη Μίλαν ναι μεν θα υπάρχει, αλλά δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα:

«Έχω παίξει ποδόσφαιρο Πέμπτη – Κυριακή, αλλά δεν νομίζω πως η κούραση παίζει καθοριστικό ρόλο. Σίγουρα τα δώσανε όλα με τη Μίλαν, αλλά πιστεύω πως η ΑΕΚ θα έχει ενέργεια και θα προσπαθήσει να κάνει ένα όμορφο παιχνίδι, με πολύ κόσμο να την υποστηρίζει», προσθέτει.

«Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στον σωστό δρόμο»

Για τον ΠΑΟΚ το ματς στο ΟΑΚΑ αποτελεί συνάμα ένα τεράστιο κίνητρο για την πρώτη νίκη μακριά από την Τούμπα. Τα αποτελέσματα στην Αθήνα δεν είναι θετικά για τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο ο Τσιρίλο εκτιμά πως οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά θα προσπαθήσουν να το βγάλουν από το μυαλό τους και να δώσουν το 100% για το πρώτο διπλό.

«Η προϊστορία του ΠΑΟΚ στην Αθήνα είναι κάτι που συζητάνε πολύ και στη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα είναι αλήθεια, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλουν να το βγάλουν από το μυαλό τους και να δώσουν τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ θα έρθει στην Αθήνα να παίξει με πάθος και να κερδίσει. Διαθέτει και αυτός, άλλωστε, ένα πολύ καλό ρόστερ φέτος», αναφέρει ο Τσιρίλο.

Σύμφωνα με τον πρώην αμυντικό του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος του Βορρά, όπως και η ΑΕΚ, έχει φέτος ό,τι χρειάζεται για να κατακτήσει τον τίτλο, αφού το πρότζεκτ χρόνων που ακολουθείται στον σύλλογο έχει βάλει την ομάδα στον σωστό δρόμο.

«Αυτή τη σεζόν η Super League είναι πιο όμορφη. Όλες οι ομάδες μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο. Είναι πολύ όμορφο που ο Ατρόμητος είναι πρώτος, κάτι που κανείς δεν το περίμενε. Δεν θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα. Έχει ενισχυθεί με μεταγραφές και βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις πρότζεκτ. Δεν μπορείς να κάνεις δέκα μεταγραφές και να πάρεις αμέσως τον τίτλο. Χρειάζεσαι δύο με τρία χρόνια για να καταφέρεις να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Η Νάπολι για παράδειγμα στην Ιταλία έχει τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες τα τελευταία τρία χρόνια και αποδίδει φοβερό ποδόσφαιρο. Αυτό ισχύει και για τον ΠΑΟΚ και για την ΑΕΚ. Πρέπει να έχεις ένα πρότζεκτ, αλλιώς δεν μπορείς αμέσως να κατακτήσεις τον τίτλο».

«Καλύπτεται το κενό του Μάνταλου»

Η ΑΕΚ δέχθηκε τελευταία ένα ισχυρό πλήγμα με τον σοβαρό τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου. Η Ένωση θα πρέπει να πορευτεί χωρίς ένα εκ των κορυφαίων της εργαλείων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πόσο, λοιπόν, μπορεί να την επηρεάσει; Σύμφωνα με τον Τσιρίλο, το βάθος του πάγκου του Χιμένεθ είναι ικανό να αναπληρώσει το κενό.

«Σίγουρα ο τραυματισμός του Μάνταλου είναι ένα πρόβλημα. Πρώτα για το ίδιο το παιδί δεν είναι καλό αυτό που συνέβη, αλλά και για την ομάδα καθώς ο Μάνταλος είναι ένας παίκτης που ανεβάζει αγωνιστικό επίπεδο την ΑΕΚ. Το θετικό είναι ότι η ομάδα διαθέτει καλούς παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του», υποστηρίζει ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Ένωσης.

«Θέμα μομέντουμ ότι δεν σκοράρει εκτός Τούμπας ο Πρίγιοβιτς»

Στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ εκτός από το πρώτο του διπλό, ευελπιστεί να δει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος μακριά από την Τούμπα. Μέχρι στιγμής ο Σέρβος φορ μετράει πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά όλα στα εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον Τσιρίλο αυτό είναι καθαρά θέμα μομέντουμ, με τον Ιταλό αμυντικό να επισημαίνει και τις δύσκολες άμυνες που διαθέτουν όλες οι ομάδες στη φετινή κούρσα.

«Μέχρι τώρα τα στατιστικά αυτό δείχνουν. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα προπονητή. Θεωρώ ότι το γεγονός ότι δεν βάζει γκολ εκτός έδρας ότι είναι θέμα μομέντουμ. Όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα είναι δυνατές αμυντικά. Σίγουρα μέσα στην Τούμπα είναι πιο εύκολο να σκοράρει καθώς έξω όλα τα ματς είναι δύσκολα».

Διαβάστε ακόμη...