Να αποδείξει ότι μπορεί…

Από novasports.gr: Μέχρι τώρα, έχοντας φτάσει στη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως έχει βρει τον καλό του εαυτό μέσα στο «σπίτι» του αλλά ταυτόχρονα πως μπορεί να χάσει βαθμό από οποιονδήποτε αντίπαλο μακριά από αυτό.
Πηγή: novasports.gr
Να αποδείξει ότι μπορεί…

Από τη στιγμή που στόχος είναι η κορυφή οφείλει να αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει βαθμό-ούς από οποιονδήποτε αντίπαλο μακριά από την Τούμπα. Μπροστά του έχει μια παραδοσιακά πολύ δύσκολη έδρα, όπως είναι το ΟΑΚΑ αλλά κι έναν αποδεδειγμένα ικανότατο αντίπαλο, όπως είναι η ΑΕΚ.

Η έδρα δεν κάνει τη διαφορά καθώς όσους αγώνες έχει δώσει ως τώρα στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου το έκανε μπροστά σε άδειες κερκίδες λόγω της τιμωρίας. Κατά συνέπεια είναι θέμα νοοτροπίας, συγκέντρωσης κι αποφασιστικότητας. Οποια αντιξοότητα κι αν προκύψει, λάθος, ατυχία ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν ενενήντα λεπτά συν τις όποιες καθυστερήσεις για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος, ανώτερος και πως θέλει περισσότερο από τον αντίπαλό του ν' αποδείξει τί αξίζει. Είναι καθαρά θέμα συνείδησης, ποδοσφαιρικού εγωϊσμού κι επιμονής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψει στους γηπεδούχους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Αντιθέτως, πρέπει να πιέσει μια ομάδα που είχε σημαντικότερα λιγότερο χρόνο από τον ίδιο για να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί δίχως κανένα άλλοθι κι ενδοιασμό.

Το έκανε τα πρώτα είκοσι – είκοσι πέντε λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό, εφόσον θέλει ν' αποκομίσει κάτι θετικό απόψε, οφείλει να το πράξει ακόμη καλύτερα, ακόμη πειστικότερα και σε σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια. Οπως δήλωσε στα κανάλια «novasports» κι ο Ρουμάνος τεχνικός, «λεπτομέρειες κρίνουν αυτούς τους αγώνες», έτσι κι ο ΠΑΟΚ σ' αυτές τις ειδοποιούς λεπτομέρειες πρέπει να αποδειχτεί καλύτερος για ν' αποδείξει και στην πράξη την πρόοδο και τη βελτίωση που καθημερινά πασχίζει ν' αποκτήσει μέσα από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Ουσιαστικά είναι μια – ακόμη – ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του εν όψει της συνέχειας. Είναι το δεύτερο ντέρμπι στην Αττική, που αν το πάρει θ' αλλάξει καταλυτικά τη δική του ψυχολογία προς το πολύ καλύτερο και την ψυχολογία των άλλων προς το χειρότερο.

Μετά και τα χτεσινά αποτελέσματα, σε περίπτωση νίκης θα προσπεράσει τον πρωτοπόρο Ατρόμητο αφήνοντας την ΑΕΚ τέσσερις βαθμούς, ενώ σε ενδεχόμενη ισοπαλία, θα παραμείνει δεύτερος, ένα βαθμό πίσω από την κορυφή. Τα πάντα είναι στα ... πόδια του κι όλα προμηνύουν έναν σπουδαίο αγώνα με τεράστιο ενδιαφέρον. Λίγες ώρες έμειναν ... μέχρι τότε, καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ....

Κωστής Μπότσαρης

Διαβάστε ακόμη...