«Να παίζουν και Έλληνες στον ΠΑΟΚ»

Από thessports.gr: Για το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μίλησε ο Κώστας Κατσουράνης που στην ποδοσφαιρική του καριέρα φόρεσε τις φανέλες και των δυο.
Πηγή: thessports.gr
«Να παίζουν και Έλληνες στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε, ο νυν τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνοσπόρ»:

Για το αν το αυριανό ντέρμπι κρίνει τον τίτλο: "Ναι, είναι σημαντικό παιχνίδι. Κυρίως για το πρεστίζ και την ψυχολογία των δύο ομάδων. Αλλά δεν έλεγα πως θα είναι καθοριστικό για τον πρωταθλητή. Είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο και να κρίνει κάτι ένα μεμονωμένο ματς",

Για την ΑΕΚ: "Νομίζω, ότι η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα φέτος. Πολλοί λένε πως αποδίδει καλύτερα μόνο στα μεγάλα παιχνίδια. Για εμένα πάντως, αποδίδει το ίδιο παντού. Και αυτό επειδή είναι σύνολο, δεμένη ομάδα. Τα δύο κακά παιχνίδια της ΑΕΚ φέτος, ήταν στην Τρίπολη και στα Γιάννινα. Αυτά είναι όλα κι όλα. Στα υπόλοιπα, έχει αποδώσει εξαιρετικά και γι' αυτό έχει αυτήν την πορεία".

Για τον ΠΑΟΚ: "Θεωρώ, ότι σε αυτό το ματς, ο ΠΑΟΚ θα είναι καλός. Εχει έμπειρους παίκτες, σταδιακά δημιουργεί ένα δυνατό σύνολο, νομίζω πως σταδιακά θα βρει τις λύσεις είτε παίζει στην έδρα του, είτε μακριά από αυτή".

Για την απουσία πολλών Ελλήνων από την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: "Να πω την αλήθεια. Δεν μου αρέσει, δεν είναι θετικό να στηρίζεται μια ομάδα μόνο σε ξένους. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να παίζουν και Ελληνες ποδοσφαιριστές. Να παίρνουν ευκαιρίες. Νομίζω, ότι όταν παίζουν Ελληνες, οι ομάδες μπορούν να αποδίδουν καλύτερα. Εγώ θα πόνταρα στον Πέλκα".

Για την απουσία του Μάνταλου: "Ο Μάνταλος είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ΑΕΚ. Δεν θα είναι διόλου εύκολο να αντικατασταθεί. Αλλά είναι θέμα του Χιμένεθ να βρει τη λύση".

Για τον Αραούχο: "Πήρε μπροστά, βρίσκει τον εαυτό του, μπορεί να σκοράρει ξανά".

Για την κούραση των παικτών της ΑΕΚ: "Κανονικά δεν θα πρέπει να επηρεάσει το παιχνίδι. Σε ομάδες τέτοιου επιπέδου αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχει λυθεί και να μην προκαλεί καν συζήτηση".

Για το ποια ομάδα έχει το προβάδισμα: "Οσο και αν μοιάζει κλισέ, η άποψη μου είναι ξεκάθαρη. Το ματς θα κριθεί και θα καταλήξει σε εκείνον που θα το θέλει περισσότερο. Σε εκείνον που θα είναι συγκεντρωμένος, θα τηρήσει την τακτική του και θα έχει περισσότερο μυαλό στο παιχνίδι του. Αυτός θα είναι τελικά και εκείνος που θα πανηγυρίσει στο φινάλε του ματς του ΟΑΚΑ".

Διαβάστε ακόμη...