Ντόμινο εξελίξεων στον μπασκετικό ΠΑΟΚ

Από novasports.gr: Τι μέλλει γενέσθαι στον «Δικέφαλο» στη μετά Ντίλαρντ εποχή – Τι συμβαίνει με τον Κατσίβελη και πόσο επηρεάζει η είσοδος του Χαραλαμπόπουλου.
Πηγή: novasports.gr
Ντόμινο εξελίξεων στον μπασκετικό ΠΑΟΚ

Στη μετά Ντίλαρντ εποχή βρίσκεται ήδη ο ΠΑΟΚ, μετά το διαζύγιο με τον Αμερικανό γκαρντ, το οποίο ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα (3/11). Οι «ασπρόμαυροι» έχουν προχωρήσει ήδη τις επαφές με υποψήφιους αντικαταστάτες και εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα προσθήκη στην ομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι επαφές είναι με παίκτες από τις ΗΠΑ, καθώς εκεί έχουν ρίξει τα δίχτυα τους οι άνθρωποι του «Δικέφαλου». Η απόφασή τους είναι να έρθουν σε συμφωνία με παίκτη, ο οποίος θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Κέβιν Ντίλαρντ. Αυτό που αναζητούν είναι ένας καθαρόαιμος σκόρερ, ο οποίος θα πλαισιώσει στην περιφέρεια τους Αντώνη Κόνιαρη, Απόλλωνα Τσόχλα και Δημήτρη Κατσίβελη.

Σε ό,τι αφορά στο διαζύγιο με τον Ντίλαρντ, οι «ασπρόμαυροι» κατέληξαν σε αυτή την απόφαση διότι δεν πήραν αυτό που περίμεναν από τον συγκεκριμένο παίκτη. Ήθελαν μεγαλύτερη παρουσία από αυτόν στο σκοράρισμα, όμως, αυτό δεν έγινε. Ο Ντίλαρντ έμεινε στους 10 πόντους κατά μέσο όρο στο ελληνικό πρωτάθλημα (40 πόντους πέτυχε συνολικά σε 4 παιχνίδια, με σχετικά χαμηλά ποσοστά ευστοχίας) και στους 10,3 πόντους κατά μέσο όρο στα παιχνίδια του Basketball Champions League (σημείωσε 41 πόντους συνολικά σε 4 αγώνες, με οικτρό ποσοστό στα τρίποντα, 3/20, 15%). Επίσης, είχε σκοράρει και 14 πόντους στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη, με επίσης όχι καλά ποσοστά.

Όσο για τον Κατσίβελη, εντός του Σαββατοκύριακου (4-5/11) αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά αν μείνει ή όχι στον ΠΑΟΚ, καθώς ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα (6/11) η αρχική συμφωνία με τους «ασπρόμαυρους» για παραμονή στην ομάδα για έναν μήνα. Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο πλευρές δεν απέχουν πολύ από το να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία και ο Έλληνας γκαρντ να συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν στον «Δικέφαλο».

Από 'κει κι έπειτα, η επιστροφή του Χαραλαμπόπουλου στην αγωνιστική δράση από σήμερα (3/11), καθώς προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπα ομάδα για πρώτη φορά μετά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν υποβλήθηκε σε εγχείρηση στους κοιλιακούς προσαγωγούς, ουσιαστικά σημαίνει την προσθήκη ενός ακόμη παίκτη στις θέσεις των ψηλών. Ίσως, μάλιστα, είναι σε θέση να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής στον ερχόμενο αγώνα με την Τενερίφη (8/11) για το BCL. Η παρουσία του Έλληνα φορ θα κρίνει, αν ο ΠΑΟΚ αναζητήσει κι άλλον ψηλό ή θα πορευτεί ως έχει.

Διαβάστε ακόμη...