Επίθεση Λοβέρδου σε Σαββίδη!

Από inpaok.com: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών μέσω διαγωνισμού.
Πηγή: inpaok.com
Επίθεση Λοβέρδου σε Σαββίδη!

Στην συζήτηση της Βουλής o Ανδρέας Λοβέρδος, γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, αποκάλεσε «λαγό» τον Ιβάν Σαββίδη.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιτίθεται δημοσίως κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Παλαιότερα ο Λοβέρδος είχε δηλώσει τα εξής:

«Η διαπλοκή στην αποθέωσή της! Τέτοια ξετσιπωσιά δεν έχει προηγούμενο! Ο Αλ. Τσίπρας ήρθε προχθές στη Βουλή για να υπερασπιστεί την (ν)τροπολογία υπέρ του Σαββίδη και ο επιχειρηματίας τον χειροκροτεί σήμερα δημόσια και με τα δυο τα χέρια.

Η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη και η απροκάλυπτη υποστήριξή του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού δεν αφήνει περιθώρια για καμία αμφιβολία: Οι άνθρωποι τα 'χουν κάνει πλακάκια και μας το λένε χωρίς ίχνος ντροπής. Τέτοια πράγματα δεν ξανάγιναν στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το μόνο που απομένει είναι να έρχονται στη Βουλή με φανέλες «Σαββίδης», να του φτιάξουν και ένα θεωρείο-σουίτα για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και να κάθεται πλάι του και ο κ. Τσακαλώτος με κασκόλ».

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

«Καταργείται η κατηγορία «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου» και χορηγείται άδεια μόνο γενικού περιεχομένου. Επανακαθορίζεται η νομική μορφή και η έδρα των εταιρειών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία. Η πρόβλεψη αφορά πλέον ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή κράτους μέλους της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Καθιερώνεται η υποχρέωση του ΕΣΡ για επαναπροκήρυξη σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες, εφόσον υποβληθεί αίτηση από ενδιαφερόμενο η οποία θα συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία.

Απαγορεύεται η προκήρυξη επιπλέον αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για όλη τη χρονική διάρκεια ισχύος των δημοπρατούμενων αδειών.

Οι λειτουργούντες πάροχοι περιεχομένου, που δεν θα συμμετάσχουν σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η σημερινή λειτουργία τους όπως και εκείνοι που θα συμμετάσχουν ανεπιτυχώς, μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών, αντίστοιχα.

Απαγορεύεται η εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας μεταβολή της φυσιογνωμίας προγράμματος και της εμβέλειας εκπομπής των λειτουργούντων παρόχων περιεχομένου».

Διαβάστε ακόμη...