Ο «Φαραώ» που βρήκε τον εαυτό του στο Περιστέρι!

Εκ των κορυφαίων του πρωτοπόρου Ατρόμητου είναι ο Αμρ Ουάρντα, που δείχνει πως βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό και το Match Review του gazzetta.gr, αναλύει γιατί οι Περιστεριώτες είναι τυχεροί που τον έχουν!
Πηγή: gazzetta.gr
Ο «Φαραώ» που βρήκε τον εαυτό του στο Περιστέρι!

Το ημερολόγιο έγραφε 29 Αυγούστου όταν η ΠΑΕ Ατρόμητος, ανακοίνωνε τον δανεισμό του Αμρ Ουάρντα για τον επόμενο χρόνο. Τότε, πολλοί μίλησαν για μια μεταγραφή ρίσκο από τους Περιστεριώτες, μιας και ο Αιγύπτιος ήταν για αρκετό καιρό μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ απασχολούσε τα media και με την εξωγηπεδική του ζωή.

Ειδικά το καλοκαίρι με όσα ακούστηκαν για το πολύ σύντομο πέρασμά του από την Πορτογαλία, πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως η καριέρα του τελείωσε πρόωρα... Όμως, στο Περιστέρι πίστεψαν στην αναγέννησή του και ήδη μετά από 9 αγωνιστικές έχουν δικαιωθεί!

Τις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος ήταν ανέτοιμος κι έμεινε εκτός αποστολής. Ο Νταμίρ Κάναντι τον ήθελε απόλυτα έτοιμος ώστε να τον... πετάξει στη μάχη. Έτσι κι έγινε την τρίτη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι. Μέχρι να κουραστεί, κάτι λογικό μετά από τόσο καιρό απραξίας, ήταν απλά χάρμα οφθαλμών! Έκανε τα πάντα στην αριστερή πλευρά του ΠΑΣ κι έδειχνε πως έχει την ποιότητα που έλειπε από τον Ατρόμητο.

Ήταν αναμενόμενο πως παιχνίδι με παιχνίδι με παιχνίδι θα ανέβαζε ακόμα περισσότερο στροφές και θα ήταν λύρα 100 για τους Περιστεριώτες. Πρώτο 90λεπτο με την ΑΕΛ και πολύ καλή εμφάνιση στο 0-0 με την ομάδα της Λάρισας. Αμέσως μετά από αυτό το παιχνίδι ήρθε το πρώτο του τέρμα στο Περιστέρι.

Ήταν ένα παιχνίδι Κυπέλλου με την Κέρκυρα που σκόραρε στο τελευταίο λεπτό από την άσπρη βούλα. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για τον... Φαραώ του Ατρόμητου! Λίγες μέρες μετά ήρθε και το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Λαμία, στο πιο άνετο τρίποντο των Περιστεριωτών και ίσως στην καλύτερη εμφάνιση όλης της ομάδας.

Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι ξέρετε τι συνέβη. Ασίστ στο 0-1 με τον Ολυμπιακό στον Κιβρακίδη για το μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη, το ίδιο και στη δύσκολη αλλά σημαντική νίκη με τον Αστέρα στο Περιστέρι. Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου και στα δύο αυτά παιχνίδια, ειδικά σε αυτό του Φαλήρου ήταν σχεδόν αλάνθαστος όποτε χρειάστηκε να βγάλει την ομάδα στην κόντρα.

Αμέσως μετά ακολούθησε το τρίποντο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Εκεί δεν σκόραρε, δεν έκανε την ασίστ, όμως πήρε όλες τις μονομαχίες! Έβγαλε αρκετές φορές τον Ατρόμητο στην κόντρα, ενώ βοήθησε τα μέγιστα και στο αμυντικό κομμάτι. Η καταπληκτική πρώτη επαφή που έχει με την μπάλα είναι κάτι πολύ σημαντικό για ομάδες σαν το «αστέρι» σε παιχνίδια που ψάχνουν την μισή φάση. Σε αυτά λοιπόν ο Αιγύπτιος έχει βοηθήσει απίστευτα πολύ την ομάδα του.

Τελευταίο του χτύπημα στα Πηγάδια. Εκεί σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι έδωσε το σύνθημα στην ομάδα του για ακόμα μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Τελικά ήταν και πάλι ο καλύτερος του γηπέδου για τον Ατρόμητο, ενώ τον δικό του ρόλο σε αυτό έπαιξε δεδομένα η κλήση του από την Εθνική Αιγύπτου για τα ματς του Νοεμβρίου.

Ο Ουάρντα, πέτυχε τον μεγάλο του στόχο. Επέστρεψε στην Εθνική του ομάδα. Και μάλιστα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που αποφάσισε να συνεχίσει στο Περιστέρι. Είναι η ψυχή των αποδυτηρίων στο Μαζαράκη και όλοι μιλούν για έναν... τρελό ο οποίος πλέον έχει βρει τον τρόπο να συνδυάζει την ζωή εντός γηπέδου με αυτή εκτός.

Σίγουρα η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, σίγουρα ο Ατρόμητος ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα, το ίδιο και ο Ουάρντα, όμως έχει ήδη βγάλει έδρες όπως το Καραϊσκάκη, το ΟΑΚΑ και τα Πηγάδια με τον Αιγύπτιο να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Στόχος του είναι να βρει τον καλό του εαυτό κι ήδη είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο, με τον κόσμο του Ατρόμητου επίσης να τον έχει λατρέψει και να τον έχει κάνει σύνθημα στα χείλη του!

Διαβάστε ακόμη...