«Να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ την κούραση των βασικών του αντιπάλων»

Από metrosport.gr: Ο Μιχάλης Ιορδανίδης μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5, για την εικόνα του ΠΑΟΚ και των αντιπάλων του, για τους καινούργιους ποδοσφαιριστές στην ομάδα και για το σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.
Πηγή: metrosport.gr
«Να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ την κούραση των βασικών του αντιπάλων»

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: «Φέτος ξεκίνησε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Αυτό γίνεται γιατί βλέπουμε να φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ο Ατρόμητος. Βλέπουμε τον Λεβαδειακό και τον Πανιώνιο να έχουν ισχυρά σύνολα ποδοσφαιριστών και να μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Δεν υπάρχει το παλιό το σύνηθες όπου οι μεγάλες ομάδες πρέπει να κερδίζουν τις μικρές».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά κατέβηκε πολύ καλά οργανωμένα, είχε περισσότερες τελικές και στα δυο ημίχρονα και αν στο τελευταίο λεπτό ήταν πιο τυχερός με τον Μάτος θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Φέτος ο ΠΑΟΚ δείχνει ένα πρόσωπο που μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και έχει ένα ρόστερ ποδοσφαιριστών που ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και ποιος είναι ο στόχος πλέον. Το να έχει να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ 32 χρόνια είναι πάρα πολλά. Κάποια στιγμή πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και οι ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να μπορέσει φέτος αν είναι η χρονιά του να πάρει αυτό το πολυπόθητο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να αλλάξουν και οι στόχοι, να κάνει το γήπεδο και ο κ. Σαββίδης και να μεγαλώσει περισσότερο η ομάδα».

Για το σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Αστέρας μπορεί να είναι τελευταίος με έξι βαθμούς στην βαθμολογία, αλλά μην ξεχνάμε ότι σίγουρα μέσα στην άδεια Τούμπα θα κατέβει για να κάνει ότι μπορεί ώστε να κλέψει έναν βαθμό ή τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο το έργο του Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ καλή ομάδα και θεωρώ πως θα κερδίσει. Με νίκη ο ΠΑΟΚ θα περάσει την ΑΕΚ και θα βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το πρωτάθλημα».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Αργά η γρήγορα ο ΠΑΟΚ θα δείξει την δυναμική του, αλλά αυτό θα έρθει με τα καλά αποτελέσματα. Δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπως οι βασικοί του αντίπαλοι, είναι πιο ξεκούραστος και κάποια στιγμή αυτό στη διάρκεια θα φανεί. Τα αποτελέσματα όμως είναι αυτά που σε καθιερώνουν στις πρώτες θέσεις».

Για τους καινούργιους παίκτες στην ομάδα: «Όλοι τους δεν έχουν δείξει ακόμη αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Ειδικά στο χώρο του κέντρου με τον Μαουρίσιο και τον Ελ Καντουρί, πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Σίγουρα είναι καλοί παίκτες και ο Βιεϊρίνια ήρθε από ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, όπως είναι της Γερμανίας, αλλά αυτό πρέπει να το δείχνουν όσον αφορά την αγωνιστικότητα με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Δεν το έχουμε δει 100% μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνονται καλύτεροι, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν τον χρόνο τους. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να καταλάβουν σε ποια ομάδα είναι».

Για τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός αφού είναι στο Champions League έχει παιχνίδια τεράστιας δυναμικότητας. Οι παίκτες κουράζονται περισσότερο και δείχνουν ένα ενδιαφέρον έτσι ώστε να πάρουν ένα αποτέλεσμα για να διακριθεί η ομάδα του Ολυμπιακού. Μοιραία έρχεται η κούραση και ο αποσυντονισμός και ο προπονητής σκέφτεται το ροτέισον που πρέπει να κάνει σε όλους τους θεσμούς. Εκτός από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, βλέπουμε ότι και ο Παναθηναϊκός με τα τόσα προβλήματα που έχει, να είναι και αυτός μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και αρχίζουν να το πιστεύουν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να χτυπήσει πάνω στην κούραση της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού».

Διαβάστε ακόμη...