Έρευνα για φορ από ΠΑΟΚ

Δύο μήνες πριν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος, στην Τούμπα ετοιμάζονται...
Πηγή: forza
Έρευνα για φορ από ΠΑΟΚ

Ο πρώτος γύρος είναι ακόμη, αλλά τα πρώτα συμπεράσματα έχουν ήδη βγει κι ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Μέσα στην εβδομάδα είναι προγραμματισμένο το πρώτο σοβαρό ραντεβού Λουτσέσκου – Μίχελ για να ανοίξουν τον φάκελο «μεταγραφές του Ιανουαρίου». Μέχρι τώρα, όμως, κάποιες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει, με την συμμετοχή ή τη γνώση του Ιβάν Σαββίδη.

Τι έβγαλαν αυτές;

Είναι δεδομένο ότι στην περίοδο του Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ θα πάει να πάρει έναν φορ. Όχι αντί Πρίγιοβιτς, όχι παίκτη για να παίξει στη θέση του Σέρβου, αλλά έναν φορ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Από το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ακόμη, ο Λουτσέσκου είχε επισημάνει το κενό σ΄ αυτή τη θέση, από τον Πρίγιοβιτς είναι ευχαριστημένος, θέλει όμως κι έναν φορ που είναι πιο δημιουργικός με τη μπάλα στα πόδια, και θα κινείται καλύτερα στο χώρο. Ο Σέρβος είναι φοβερός στα τελειώματα, έχει όμως άλλα μειονεκτήματα, κι ο ΠΑΟΚ θα ψάξει τα χαρακτηριστικά, που του λείπουν σ΄ αυτό το κομμάτι.

Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει μακριά από την Τούμπα, όπου παίζει λιγότερο κυριαρχικό ποδόσφαιρο και ο Πρίγιοβιτς δεν σκοράρει, δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει στην επίθεση της ομάδας.

Στις συζητήσεις, που έγιναν μέχρι τώρα, ο Ιβάν Σαββίδης κατέστησε σαφές σε Μίχελ και Λουτσέσκου ότι έχουν το πράσινο φως να κινηθούν για την ενίσχυση της ομάδας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αναζήτηση επιθετικού έχει ήδη ξεκινήσει και υπάρχει και μια λίστα με ονόματα, που βρίσκονται στο στόχαστρο του τμήματος σκάουτινγκ. Μάλιστα, μέσα στον Οκτώβριο ξεκίνησαν και τα ταξίδια για την παρακολούθηση παικτών και άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν δει αγώνες σε Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο. Αυτές είναι οι βασικές δεξαμενές, στην οποίες ψάχνει ο ΠΑΟΚ.

«Ότι χρειαζόμαστε, θα το πάρουμε» είναι η θέση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ζητήσει, ωστόσο, να... συμμαζευτεί κάπως το ρόστερ.

Ο Σαββίδης ζήτησε από Μίχελ και Λουτσέσκου να καταλήξουν στους παίκτες, που θεωρούν ότι δεν τους χρειάζονται, προκειμένου είτε να πωληθούν, είτε να δοθούν δανεικοί, αφενός για να αδειάσει χώρος στο μπάτζετ, κι αφετέρου για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας.

Είναι σαφές ότι όταν υπάρχουν πολλοί παίκτες, που θεωρούν εαυτόν βασικό, υπάρχουν περισσότερες εστίες δυσαρέσκειας, άρα και αρνητικής επιρροής στην ατμόσφαιρα της ομάδας.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΝΕΑ ΡΗΤΡΑ

Το πρώτο «Ναι» από Πρίγιοβιτς

Όπως αποκάλυψε η FORZΑ πριν από δύο εβδομάδες, αμέσως μετά την πρόκριση της Σερβίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο ΠΑΟΚ είχε έτοιμη μια πρόταση για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κι αυτή την πρόταση του την έκανε αυτή την εβδομάδα.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε από τον Σέρβο φορ να γίνει μια αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του και να αυξηθεί η ρήτρα αποχώρησης, που ούτως ή άλλως υπάρχει για ομάδες του εξωτερικού. Η ρήτρα στο συμβόλαιο, που υπέγραψε ο Πρίγιοβιτς τον Ιανουάριο ήταν στα 7.000.000 ευρώ και η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν να αυξηθεί στα 10.000.000 ευρώ.

Ο Σέρβος δεν είχε καμία αντίρρηση και στην σχετική κουβέντα, που έγινε δήλωσε πρόθυμος να την δεχτεί και μάλιστα χωρίς να αυξηθούν οι αποδοχές του (παίρνει περίπου 800.000 ευρώ το χρόνο), όπως γίνεται συνήθως, κάτι που έκανε πολύ καλή εντύπωση. Είπε μάλιστα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι είναι πολύ ευχαριστημένος εδώ, το μυαλό του είναι μόνο στον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να υπάρχει μια πολύ σπουδαία προοπτική για να υπάρξει θέμα αποχώρησής του. Στον ΠΑΟΚ θέλησαν να αυξήσουν τη ρήτρα, προκειμένου να έχουν τον τελευταίο λόγο σε ενδεχόμενη πώληση του Πρίγιοβιτς.

Μετά την πρόκριση της Σερβίας στο Μουντιάλ, και μάλιστα με δικό του γκολ, οι πιθανότητες να ανέβει η αξία του στο μεταγραφικό παζάρι είναι περισσότερες και στην κεντρική Ευρώπη τα 7.000.000 ευρώ δεν είναι τίποτα για έναν φορ, που έδειξε ότι τα έχει τα 15-20 γκολ σε μια σεζόν, έστω και σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.

Από την ώρα, που η ρήτρα θα πάει στα 10.000.000 ευρώ, στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι θα το ελέγχουν καλύτερα καθώς θα υπάρχει πιο υψηλή βάση για διαπραγμάτευση.

Διαβάστε ακόμη...