Το προφίλ των Τρικάλων

Από paokbc.gr: Τα Τρίκαλα αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League το Σάββατο 28 Οκτωβρίου (18:30, ΕΡΤ 1) στο Δ.Κ.Γ. Τρικάλων.
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ των Τρικάλων

Η θεσσαλική ομάδα μετράει μία νίκη μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, καθώς επικράτησε στην έδρα της του Λαυρίου με 91-79, ενώ έχει χάσει τα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει με αντιπάλους την ΑΕΚ (91-72) και τον Ολυμπιακό (86-51).

Τα Τρίκαλα δεν έχουν καμία σχέση με την περσινή ομάδα που τερμάτισε στην 10η θέση της STOIXIMAN.GR Basket League με ρεκόρ 10-16, καθώς το ρόστερ έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου, ενώ υπάρχει και νέο τεχνικό επιτελείο.

Τα γνώριμα πρόσωπα

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι θα τεθεί για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΟΚ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τα Τρίκαλα πριν από περίπου 20 μέρες και μετράει ήδη 2 συμμετοχές με τη θεσσαλική ομάδα, κόντρα στο Λαύριο (5 πόντοι) και τον Ολυμπιακό (11 πόντοι).

Στα Τρίκαλα ανήκει και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος βρέθηκε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2015-2016. Ο 32χρονος σέντερ πάντως, δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Κώστας Μέξας, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει εργαστεί στον ΚΑΟΔ και τον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ μέλος του τεχνικού επιτελείου είναι ο Γιώργος Δέδας, ο οποίος φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ για συνολικά πέντε χρόνια.

Ο Shawndre' Jones και οι άλλοι

Ο παίκτης που έχει κλέψει την παράσταση στις πρώτες τρεις αγωνιστικές στην ομάδα των Τρικάλων είναι ο Shawndre' Jones (1994, 1.83). Ο απόφοιτος του Richmond αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και μετά από τρεις αγωνιστικές είναι 2ος σκόρερ της STOIXIMAN.GR Basket League με 61 πόντους, ενώ αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής χάρη στους 32 πόντους και τις 5 ασίστ που μέτρησε κόντρα στο Λαύριο.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό ρόλο στην επίθεση της ομάδας έχουν και οι Lammond Murray (1994, 1.96) και Marko Tejic (1995, 2.09). O Murray αποφοίτησε πέρυσι από το Pepperdine, κολέγιο το οποίο τελείωσε και ο Τζον Κόρφας, και μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ και τους Miami Heat, συμφώνησε με τα Τρίκαλα και μετράει 12.7 πόντους και 4.3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Ο Tejic προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα και φέτος έχει 10.6 πόντους κι 5.6 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο σημερινός αγώνας θα ξεκινήσει στις 18:30, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 1, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση από τα social media της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...