Κίτσιου: «Μακάρι να γίνουμε η Λέστερ του Βελγίου»!

Από sdna.gr: Ο Στέλιος Κίτσιου και το ελληνικό παρεάκι της Σιντ Τρούιντεν τρελαίνουν το Βέλγιο και ο Έλληνας αμυντικός εξομολογείται στο SDNA πόσο ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο στο νέο κεφάλαιο της καριέρας τους.
Πηγή: sdna.gr
Κίτσιου: «Μακάρι να γίνουμε η Λέστερ του Βελγίου»!

Ένας Έλληνας σε μία πολυκατοικία στο εξωτερικό σημαίνει σαματάς. Δύο Έλληνες στην ίδια πολυκατοικία σημαίνει «εγγυημένος σαματάς». Τρεις Έλληνες σε μία πολυκατοικία σημαίνει «δεν αφήνουμε την πολυκατοικία να ηρεμήσει». Ο Στέλιος Κίτσιου το παραδέχεται, αλλά ομολογεί πως: «προσπαθούμε να κάνουμε όσο πιο πολύ ησυχία γίνεται».

Ο θόρυβος που κάνουν είναι κυρίως ποδοσφαιρικός. Η «ελληνική» Σιντ Τρούιντεν του Κίτσιου, του Χαρίση και του Γούτα, μία ομάδα που δεν έπαιξε ποτέ της Ευρώπη, μία ομάδα που δεν κατέκτησε ποτέ της τίποτα εντός συνόρων (μετρά μόνο δύο παρουσίες ως φιναλίστ σε τελικό Κυπέλλου -η τελευταία το 2003) «χαζεύει» φέτος το Βέλγιο, αφού μετά από 13 αγωνιστικές φιγουράρει μόνη στην δεύτερη θέση, μπροστά από θηρία όπως η ζάπλουτη Άντερλεχτ, η Γάνδη και η Γκενκ με τις πρόσφατες παρουσίες στους «16» του Europa League!

Αν μπορούσαν να έπαιρναν κάτι μαζί τους στην μικρούλα πόλη της Λιμβουργίας, που φημίζεται για τα μήλα, τα κεράσια και τα αχλάδια της είναι ο ήλιος: «έχουμε κάνα δύο εβδομάδες να τον δούμε», ομολογεί ο Θεσσαλονικός μπακ, που κατά τα άλλα την έχει καταβρεί στο Σιντ Τρούιντεν.

«Σε μισή ώρα έχεις γυρίσει όλη την πόλη, αλλά είναι ωραία εδώ. Ήσυχα. Είναι κι εδώ μία πόλη - μία ομάδα, αλλά είναι λιγάκι διαφορετικά από την Ελλάδα. Ο κόσμος ασχολείται με την ομάδα, έρχεται στο γήπεδο, αλλά δεν υπάρχει αυτή η πίεση, που έχουμε στα μέρη μας».

Ρυθμός πάνω - κάτω!

Είναι από τους πιο ταχυδυναμικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Μπορεί να τρέχει το γήπεδο πάνω - κάτω ακατάπαυστα και είναι από τους τους πρώτους σε κερδισμένες μονομαχίες στην Jupiler League! Βασικός κι αναντικατάστατος στην Σιντ Τρούιντεν (έχει παίξει σε 12 από τα 13 φετινά ματς), ωστόσο ομολογεί ότι ο ρυθμός είναι... άλλο πράγμα: «Η μπάλα πηγαίνει συνεχώς πάνω - κάτω. Τρέχουμε από το πρώτο ως το 90ό λεπτό λες και δεν υπάρχουν διακοπές. Ο ρυθμός είναι πολύ διαφορετικός από το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, βοηθάνε και οι διαιτητές σε αυτό, που δεν σφυρίζουν συνεχώς. Κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση εδώ είναι πως δεν υπάρχουν δεδομένα ματς. Την μία αγωνιστική μπορεί να κερδίσεις την Μπριζ και την άλλη να χάσεις από τον τελευταίο. Το πρωτάθλημα είναι απίστευτα αμφίρροπο, δεν μπορείς να εφησυχάσεις λεπτό».

Αλήθεια τι διαφορετικό βρήκε στο Βέλγιο εκτός από γρηγορότερο ρυθμό στο παιχνίδι και απρόβλεπτα αποτελέσματα. Αυτό που βρίσκουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες που φεύγουν για να παίξουν μπάλα στο εξωτερικό: «Είναι άλλο το επίπεδο. Η οργάνωση είναι εντυπωσιακή. Τα γήπεδα όλων των ομάδων είναι ποδοσφαιρικά. Ο κόσμος τα γεμίζει για να δει μπάλα και να ευχαριστηθεί. Σε αυτές τις συνθήκες και ο ποδοσφαιριστής γουστάρει να παίζει μπάλα. Το ευχαριστιόμαστε κι εμείς. Κοιτάζουμε να παίζουμε το ποδόσφαιρο μας δίχως να έχουμε το μυαλό μας μην μας έρθει κάτι στο κεφάλι. Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε κι εμείς κάποια στοιχεία στη χώρα μας από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο, όμως οι Έλληνες είμαστε πολύ παθιασμένοι, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο».

Ο Στέλιος, ο Χάρης κι ο Δημήτρης

Είναι η πιο «ελληνική» ομάδα στην Ευρώπη. Τρεις Έλληνες στην ίδια ενδεκάδα, δεν βρίσκεις καλά - καλά σε ομάδα της δικής μας της Super League. Οι τρεις τους περνάνε πολύ χρόνο μαζί και η καλή πορεία της ομάδας τους βοηθάει να το ευχαριστιούνται ακόμα περισσότερο: «Μένουμε μαζί με τα παιδιά στην ίδια πολυκατοικία που έχει η ομάδα. Τον Χάρη τον ήξερα από τον ΠΑΟΚ, στην παρέα προστέθηκε και ο Δημήτρης και έχουμε κολλήσει πολύ μαζί, είμαστε συνεχώς μαζί. Σίγουρα όταν έχεις παιδιά από την ίδια χώρα στην ίδια ομάδα σε βοηθάει πολύ, δεν νιώθεις μοναξιά, περνάει πολύ καλύτερα η καθημερινότητα σου. Κάνουμε προσπάθειες να είμαστε ήσυχοι και να μην κάνουμε φασαρία στην πολυκατοικία (γέλια). Εδώ όμως εισπράττουμε την αναγνώριση στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο κόσμος μας αναγνωρίζει στον δρόμο και αναγνωρίζει την προσπάθεια μας και γενικά ακούμε συνεχώς πολύ καλά λόγια για τους πολλούς Έλληνες που παίζουν στο Βέλγιο (Καρέλης, Κολοβός, Γκαλίτσιος) και έχουν φτιάξει πολύ το όνομα του Έλληνα ποδοσφαιριστή.».

Τελικά που το πάει η Σιντ Τρούιντεν; Κάποιοι στη χώρα την αποκαλούν ως την Λέστερ του Βελγίου: «Σίγουρα η πορεία μας είναι πολύ καλή, ακούω πως είναι η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου! Δεν ξέρω αν θα αποδειχθούμε η Λέστερ του Βελγίου, κάτι πολύ δύσκολο, αλλά μακάρι. Αν συνεχίσουμε να κερδίζουμε όπως τώρα και μείνουμε στην ζώνη των πλέι-οφ γιατί να μην βγούμε Ευρώπη;».

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί πρωτάθλημα»!

Το καλοκαίρι, όταν και λήγει ο μονοετής δανεισμός του από τον ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε κοντά ούτε μακριά. Προς το παρόν η επιλογή του να μετακομίσει στο Βέλγιο δείχνει επιτυχημένη για την καριέρα του: «Δεν θέλω να σκέφτομαι από τώρα τι θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι. Προς το παρόν απολαμβάνω αυτό που ζω. Δεν είχα φύγει ποτέ από τον ΠΑΟΚ, την ομάδα που αγαπώ, από τους φίλους μου, την οικογένεια μου, αλλά είμαι εδώ και αυτή τη στιγμή το γουστάρω. Απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της ομάδας και έχω βελτιωθεί πολύ. Όταν παίζεις συνέχεια βασικός σε τόσο ανταγωνιστικά παιχνίδια γίνεσαι κι εσύ καλύτερος. Νιώθω ότι έχω βελτιωθεί στον ρυθμό, στην αυτοπεποίθηση μου στο γήπεδο, στα πράγματα που βγάζω στο χορτάρι. Ο δανεισμός μου με έχει βοηθήσει πολύ να γίνω καλύτερος παίκτης. Απολαμβάνω την εμπειρία, το ευχαριστιέμαι και προς το παρόν δεν σκέφτομαι το επόμενο καλοκαίρι, αλλά το τώρα κι αυτό που ζω».

Είναι αδύνατον να μην γίνει μία στάση στον ΠΑΟΚ. Εξάλλου αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από την μισή ποδοσφαιρική ζωή του Στέλιου Κίτσιου: «Φυσικά και βλέπω όλη την ομάδα, έχω επαφή με τα περισσότερα παιδιά. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με τεράστια ποιότητα και είναι μεγάλη ευκαιρία ακόμα και για ένα πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη ποιότητα και σιγά - σιγά θα την βγάζουν ακόμα περισσότερο στο γήπεδο και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται ακόμα πιο εύκολα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται λίγο ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι στην πορεία του χρόνου, με την σωστή δουλειά τα αποτελέσματα θα φανούν στο γήπεδο».

«Ο κύριος Σκίμπε ξέρει που παίζουμε»

Έχει χριστεί ήδη διεθνής (και σχετικά πρόσφατα) και στην θέση του δεξιού μπακ (πλην Βασίλη Τοροσίδη) το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παράγει πια και τόσους παίκτες. Η σκέψη της Εθνικής δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό, ειδικά αν παίζεις στο εξωτερικό: «Κάθε Έλληνας λαχταράει να αγωνίζεται στην Εθνική. Εννοείται πως δεν έχει βγει ποτέ από το μυαλό μου. Ο κύριος Σκίμπε ξέρει που παίζουμε κι εγώ και τα άλλα τα παιδιά και μακάρι να έρθει να μας δει σε κάποια αναμέτρηση».

Εξάλλου, το βλέμμα είναι και στο Μουντιάλ της Ρωσίας: «η κλήρωση με την Κροατία είναι δύσκολη, αλλά η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει ψυχή και ποιότητα για να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Διαβάστε ακόμη...