Λάκι Τζόουνς: Ο βιονικός εργάτης του ΠΑΟΚ

Από gazzetta.gr:Είναι τουλάχιστον σπάνιο για τον κάθε παίκτη, στο σύγχρονο μπάσκετ, να μην χάνει ούτε δευτερόλεπτο από έναν αγώνα. Κι όμως, ο Λάκι Τζόουνς το έκανε κι αυτό στον τελευταίο επίσημο αγώνα του ΠΑΟΚ στο Κάπο Ντι Ορλάντο όπου ήταν στο παρκέ 40 αγωνιστικά λεπτά!
Πηγή: gazzetta.gr
Λάκι Τζόουνς: Ο βιονικός εργάτης του ΠΑΟΚ

Η περίπτωση του Αμερικανού είναι ιδιαίτερη διότι στην εξίσωση απαιτείται να μπει ο ρόλος για τον οποίον αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Όταν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ κατέληξαν στην περίπτωση του είχαν τρία πράγματα κατά νου. Καταρχάς το υψηλό επίπεδο φιλοδοξίας του κατά δεύτερον την αυταπάρνηση που τον χαρακτηρίζει και η οποία επιβεβαιώνεται μέσα από το... βιογραφικό σημείωμά του και τρίτον, την ικανότητά του στην άμυνα. Επειδή ήταν δεδομένη η απόκτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του Λάκι Τζόουνς με σκοπό να του αναθέσει ρόλο... ρολίστα, αλλά αυτός εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστής.

Τα σαράντα αγωνιστικά λεπτά που έγραψε το κοντέρ του στον πρόσφατο αγώνα με την Κάπο Ντι Ορλάντο λειτουργεί ενισχυτικά σε ό,τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Στην ελληνική Basketleague είναι δεύτερος σε μέσο όρο χρόνου συμμετοχής (σ. σ. πίσω από τον Δημήτρη Κατσίβελη ο οποίος χρειάστηκε να καλύψει τις απουσίες των Κόνιαρη, Ντίλαρντ). Στο BCL έχει περίπου 37 λεπτά κατά μέσο όρο και ο δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ (στον ίδιο τομέα) είναι επίσης ο Κατσίβελης με 27 λεπτά.

Βέβαια το στοιχείο που αναδεικνύεται από τη μέχρι στιγμής παρουσία του Λάκι Τζόουνς είναι οι αριθμοί του. Για έναν παίκτη που αποκτήθηκε για να έχει ρόλο στο rotation οι 15.6 πόντοι που σκοράρει κατά μέσο όρο στο ελληνικό Πρωτάθλημα δεν είναι λίγοι, ούτε ασφαλώς οι 15 πόντοι στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Μάλιστα, η παραγωγικότητά του στους ευρωπαϊκούς αγώνες συνδυάζεται με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Το ποσοστό του 45.5% στα τρίποντα και το αντίστοιχο 66.7% στα σουτ δύο πόντων. Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Λάκι Τζόουνς είναι ο πρώτος ριμπάουντερ του ΠΑΟΚ με επτά «σκουπίδια» κατά μέσο όρο στο BCL.

Συνολικά, είναι ο μοναδικός από τους ξένους του ΠΑΟΚ που όχι απλά ανταποκρίνεται αλλά έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες και κατάφερε μέσα από την αγωνιστική παρουσία του να αποκτήσει σπουδαιότερο ρόλο από αυτόν που του είχε ανατεθεί αρχικά. Βέβαια, ο υψηλότατος χρόνος συμμετοχής του σχετίζεται και με την απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ο οποίος προβλέπεται να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη...