«Γι’ αυτό έφυγε ο Ελγκέτα, εξετάζουμε 2-3 περιπτώσεις προπονητών»

Απο paok24.com : Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το… αριστερό τη χρονιά, με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ να αποτελεί τη βασική αφορμή, αλλά όχι την κύρια αιτία της απομάκρυνσης του Χόρχε Ελγκέτα από την άκρη του πάγκου.
Πηγή: paok24.com
«Γι’ αυτό έφυγε ο Ελγκέτα, εξετάζουμε 2-3 περιπτώσεις προπονητών»

Ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Κώστας Παϊσιάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Φουλ επίθεση» στον «Libero 107,4» και αποκάλυψε πως ο «Δικέφαλος» οδηγήθηκε στην απόφαση αλλαγής προπονητής και τι συμβαίνει με τις αναζητήσεις για την επόμενη ημέρα, αλλά και για τον αγώνα κόντρα στον Κηφισία.

Αναλυτικά:

Για τον αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ, την αγωνιστική εξήγηση και τις εξελίξεις με τον προπονητή: Πολλά πράγματα αγωνιστικά σαν αποτέλεσμα δεν εξηγούνται πολλές φορές. Εγώ θα σας πω πως ήταν ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα. Μας θέτει εκτός ενός στόχου, μίας διοργάνωσης που έχει μία αξία και μία ιδιαιτερότητα. Σε κάποια παιχνίδια πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποια πράγματα πρέπει να είναι δεδομένα και δε θα πρέπει να υπάρχουν ήττες έκπληξη, ήττες παραλογισμός όπως αυτή του ΠΑΟΚ. Δεν έχει να κάνει μόνο με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το να χάνεις ένα παιχνίδι ενώ χρησιμοποιείς όλα τα όπλα σου κι ενώ ξέρεις ότι μιλάμε για έναν τίτλο που θα διεκδικήσεις εσύ κι ο Ολυμπιακός, λες ότι μπορεί να έφταιγε ο ρυθμός που έλειπε ή άλλοι παράγοντες. Αλλά το να δίνεις έναν τίτλο στον μεγάλο σου αντίπαλο επειδή δεν υπήρχαν οι παίκτες της ομάδας μέσα στο παιχνίδι τη στιγμή που έπρεπε, ε αυτό είναι κάτι που μας ξεπερνάει σαν διοίκηση και σαν ανθρώπους. Αυτό συνέβη στο 5ο σετ. Προηγούμασταν με 11-9, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 12-11 και είναι εκτός γηπέδου ο Σαφράνοβιτς, ο καλύτερος στην υποδοχή στην Ελλάδα και ο βασικός λίμπερο ο Παπαδημητρίου. Δε γίνεται καμία αλλαγή ούτε εκείνη τη στιγμή, που φυσιολογικά μετά τον πρώτο άσο θα έπρεπε να μπει ο Σαφράνοβιτς ο καλύτερος υποδοχέας του ελληνικού πρωταθλήματος και πολυτιμότερος της περσινής χρονιάς και αν δεν ανταποκριθεί και πάλι η ομάδα, θα πρέπει να μπει και ο βασικός σου λίμπερο μέσα. Εμείς αφήσαμε το παιχνίδι, να περάσει το τάι μπρέικ και έγινε το 3-2 σα να μη συμβαίνει τίποτα. Θα μου πείτε μόνο αυτό έφταιξε να χάσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που την προηγούμενη ημέρα έχασε τον διαγώνιο του που πήγε στο Βραχάτι; Δεν υπάρχει δικαιολογία. Όλα αυτά ήρθαν να κουμπώσουν σε μία σειρά γεγονότων που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες και μετά από μία συζήτηση με τη διοίκηση και τους προπονητές, τον κ. Ελγκέτα και τον βοηθό του, όπου προσπαθούσαμε να βρούμε εξηγήσεις για ό,τι συνέβη, αποφασίσαμε να διακοπεί η συνεργασία με τους κυρίους Ελγκέτα και Μπρουκς.

Για το αν είχε εντοπιστεί πρόβλημα διαχείρισης του υλικού από τον Ελγκέτα και ο αποκλεισμός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε τη φυγή: Αυτό ισχύει. Θέλω να διευκρινίσω ότι ο κ. Ελγκέτα ήρθε στον ΠΑΟΚ επειδή η διοίκηση πίστευε στο υλικό και εκείνη τη στιγμή πριν τα πλέι οφς θέλαμε να σοκάρουμε την ομάδα, φέρνοντας νέο προπονητή. Τότε ο κ. Ελγκέτα τακτικά άλλαξε ελάχιστα πράγματα και ξεκούρασε την ομάδα σε επίπεδο διαχείρισης και τακτικής. Κάποιοι παίκτες έβγαλαν πολύ καλό εαυτό. Δεν υπήρξε διαχείριση προπονήσεων στην καθημερινότητα, αλλά μία διαχείριση ρόστερ στα πλέι οφ. Εκεί πέτυχε απόλυτα αυτό που του δόθηκε να διαχειριστεί και πάρθηκε το πρωτάθλημα. Φέτος μπήκε στην προπονητική καθημερινότητα, είχε να διαχειριστεί παίκτες που έχουν περάσει από προπονητές παγκόσμιας κλάσης και σε ρόστερ υψηλού επιπέδου. Εκεί οι αθλητές βλέπουν τις δυνατότητες του προπονητή που έχει απέναντι του. Δεν υπήρχε χημεία, αλλά εμείς λέγαμε ότι θα δούμε αγωνιστικά την ομάδα πριν αποφασίσουμε να κάνουμε αλλαγή. Δε θα μας ενδιέφερε να μείνουμε μόνο σε όσα έλεγαν οι αθλητές. Μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι και όσα είπε ο κ. Ελγκέτα σε κάποιους παίκτες που ουσιαστικά έβγαλε τη διοίκηση ως τον φορέα των προβλημάτων απέναντι στους αθλητές, δεν υπήρχε γέφυρα να συνεχίσει ο κ. Ελγκέτα στην ομάδα. Ο κ. Ελγκέτα είπε στους αθλητές ότι η διοίκηση εξέφρασε αγωνιστικά παράπονα για τους παίκτες για το κακό παιχνίδι στο Λιγκ Καπ. Ότι είπε η διοίκηση γιατί έχασε για παράδειγμα τρία σετ ο Παντακίδης. Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα μία διοίκηση; Εδώ υπήρχε ένα πρόβλημα που εμείς θέλαμε να το κρατήσουμε σιγά σιγά μέσα στην ομάδα και να το ξεπεράσουμε με αποτελέσματα, αλλά όταν βλέπεις ότι από το πρώτο παιχνίδι υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα, ένα τέτοιο στραπάτσο που χαρίζεις έναν τίτλο στον Ολυμπιακό, τότε τα πράγματα σε ξεπερνούν. Μιλάμε για μία ομάδα που είναι όλα λυμένα. Πλέον δώσαμε βάρος και στην οργάνωση σε όλους τους τομείς, έχοντας τιμ μάνατζερ εξειδικευμένους, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές με όλα.

Με ποια κριτήρια ψάχνει προπονητή ο ΠΑΟΚ: Νομίζω είναι απόλυτη η απάντηση. Ψάχνεις ένα προπονητή που θα έρθει να πάρει πάνω του το βάρος του πρωταθλητισμού.

Για το ρίσκο απομάκρυνσης του Ελγκέτα σε περίοδο που δεν υπάρχουν διαθέσιμοι προπονητές: Πιθανότατα με την Κηφισιά θα πάμε σε λύση υπηρεσιακού προπονητή, αυτή τη στιγμή κοιτάμε στο εξωτερικό για προπονητές. Είναι δύσκολη περίοδος. Όπως η διοίκηση έκρινε το συμφέρον της ομάδας ήταν η διακοπή της συνεργασίας με τον κ. Ελγκέτα. Μας δίνει μία σιγουριά το ρόστερ. Έχουμε αθλητές υψηλού επιπέδου που ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει ένα ελάχιστο περιθώριο χρόνου για την επιλογή του νέου προπονητή. Δίνουμε συγκεκριμένο χρόνο στους υποψήφιους να μας απαντήσουν.

Για τις επαφές για τον νέο προπονητή: Είμαστε στη φάση που συζητάμε με 2-3 ανθρώπους και εξετάζουμε τις πιθανότητες να προχωρήσουμε άμεσα σε συμφωνία για να αναλάβουν τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...