Οι 4 "μπαρουτοκαπνισμένοι" πρωτάρηδες του ΠΑΟΚ στο Φάληρο

Από sport24.gr: Το "διπλό" του Σαμπράνο στη ντέρμπι του Ρουρ και οι εμπειρίες του Ελ Καντουρί από τα ντέρμπι του Τορίνο. Οι εμπειρίες των νεοαποκτηθέντων του ΠΑΟΚ πριν έρθουν στην Ελλάδα. (VIDEOS)
Πηγή: sport24.gr
Οι 4 "μπαρουτοκαπνισμένοι" πρωτάρηδες του ΠΑΟΚ στο Φάληρο

Για τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ, το εκτός έδρας ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό είναι το πρώτο τους στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει και ένας που έχει ζήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά μόνο ως γηπεδούχος. Ο καθένας τους έχει ζήσει στη μέχρι τώρα καριέρα του ντέρμπι, που έχουν και εκείνα φανατισμό, ένταση και πάθος, όπως αυτό της προσεχούς Κυριακής (22/10, 20:30).

ΤΑ "ΔΙΠΛΑ" ΤΟΥ ΣΑΜΠΡΑΝΟ

Ο Κάρλος Σαμπράνο, στην πολυετή παρουσία του στην Γερμανική λίγκα, έχει ζήσει αρκετά ντέρμπι, έχοντας μάλιστα πανηγυρίσει και σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες. Την σεζόν 2009-10, ο Σαμπράνο ήταν βασικός στην εκτός έδρας νίκη της Σάλκε επί της Ντόρτμουντ με 1-0, σε ένα από τα ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ στα οποία έχει αγωνιστεί.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Κάρλος Σαμπράνο είχε στη πλάτη του τον Νόιερ, στο πλευρό του τον Μπορντόν, ενώ το επιθετικό δίδυμο της ομάδας του αποτελούνταν από τους Φαρφάν και Άλντιντοπ.

Η ατμόσφαιρα στο Ντόρτμουντ - Σάλκε 0-1, στις 26/9/2009

Την σεζόν 2010-11, ο Σαμπράνο μετακόμισε στην Ζακτ Πάουλι, και έδωσε το παρών και στα δυο ντέρμπι με το Αμβούργο. Μάλιστα, όπως συνέβη την προηγούμενη σεζόν, έτσι και αυτή, κατάφερε να φύγει νικητής σε ντέρμπι ως φιλοξενούμενος, με την Ζανκτ Πάουλι να κερδίζει με 1-0 τον Αμβούργο και τον ίδιο να βγάζει ολόκληρο το 90λεπτο.

Στιγμές από το Αμβούργο -– Ζανκτ Πάουλι 0-1

ΤΟ "ΝΤΕΡΜΠΙ ΝΤΕΛΑ ΜΟΛΕ" ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Το Τορίνο χωρίζεται στα δυο κάθε φορά που Τορίνο και Γιουβέντους διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να έχει αγωνιστεί σε τέσσερα "ντέρμπι ντελα Μόλα" τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία η Γιουβέντους ήταν η κυρίαρχη στην γειτονική χώρα.

Γι' αυτό και ξεχωριστεί παραμένει η παρουσία στο παιχνίδι της 26η Απριλίου 2015, όταν και η Τορίνο επικράτησε της Γιουβέντους με 2-1. Με τη φανέλα της Νάπολι, ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός έχει δώσει το παρών.

H νίκη της Τορίνο του Ελ Καντουρί επί της Γιουβέντους

ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς όχι μόνο έχει αγωνιστεί σε παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό αλλά ήταν ένας εκ των σκόρερ της νίκης του "Δικεφάλου του βορρά" με 2-0 επί των ερυθρόλευκων, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της περσινής σεζόν.

Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι το πρώτο που θα δώσει ο Σέρβος επιθετικός ως φιλοξενούμενος στο "Γ. Καραϊσκάκης". Επί πολωνικού εδάφους, και με τη φανέλα της Λέγκια, ο Πρίγιοβιτς είχε αγωνιστεί σε πέντε αναμετρήσεις με αντίπαλο την Λεχ Πόζναν, έχοντας πετύχει δυο τέρματα, ενώ είχε και ένα γκολ στις τρεις αναμετρήσεις με αντίπαλο την Βίσλα Κρακοβίας.

Το γκολ του Πρίγιοβιτς στον τελικό του Κυπέλλου επί της Λεχ Πόζναν

ΤΟ "ΦΛΑ – ΦΛΟΥ" ΤΟΥ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Ο Μαουρίσιο έχει ζήσει, στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της πατρίδας του, καθώς έχει αγωνιστεί ως παίκτης της Φλουμινένσε σε τέσσερις αναμετρήσεις με αντίπαλο την Φλαμένγκο, έχοντας μάλιστα και ένα γκολ.

Το γκολ του Μαουρίσιο στο Φλουμινένσε - Φλαμένγκο

Διαβάστε ακόμη...