«Θα σκοράρει ο Μάτος»

Από inpaok: Όσο πλησιάζει η ώρα που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το μεγάλο ντέρμπι της όγδοης αγωνιστικής της Super League τόσο πιο πολύ οι ρυθμοί ανεβαίνουν.
Πηγή: inpaok.com
«Θα σκοράρει ο Μάτος»

Η ανυπομονησία για το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει επηρεάσει και το τμήμα βόλεϊ του Δικεφάλου με τον αρχηγό των «ασπρόμαυρων», Γιάννη Παντακίδη, να εκφράζει την δική του άποψη μέσω του «Αθλητικού Metropolis» για το ερχόμενο ματς εναντίον της ομάδας του Πειραιά.

Μάλιστα, ο έμπειρος κεντρικός τονίζει ότι ο Λέο Μάτος θα σκοράρει στο φαληρικό γήπεδο, ενώ στο τέλος της σεζόν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα στεφθεί πρωταθλητής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν είναι εύκολο για έναν αθλητή να προετοιμάζεται ψυχολογικά γνωρίζοντας ότι θα παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό:

«Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα όταν γνωρίζεις ότι πρέπει να παίξεις ένα σπουδαίο ντέρμπι το οποίο περιμένει με ανυπομονησία ο κόσμος σου ζητώντας τη νίκη. Πρώτο μέλημα για κάθε παίκτη είναι να παραμείνει συγκεντρωμένος και να μην ακούει αλλά και να μην επηρεάζεται από τους γύρω του και όλα όσα λένε. Πρέπει να απομονώσεις τον εαυτό σου, να μείνεις προσηλωμένος στον στόχο και όταν μπεις στον αγωνιστικό χώρο να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό».

Για το γεγονός ότι ο προπονητής δεν έχει και πολλά πράγματα να πει για να τονώσει το ηθικό των παικτών:

«Κάθε παίκτης θέλει να παίζει σε αυτά τα παιχνίδια που αποτελούν από μόνα τους μια πρόκληση. Αυτό που πρέπει να κάνει ο αθλητής είναι όλα όσα δούλεψε με τον προπονητή να τα βγάλει στον αγωνιστικό χώρο και ως μονάδα αλλά και ως σύνολο».

Για το όταν συναντά έναν ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στο δρόμο και τον ρωτά «Γιάννη πως κερδίζετε στον Πειραιά;», τι του απαντάει:

«Θα του πω ότι χρειάζεται ψυχή και υπομονή. Να μπει στο γήπεδο, να ξεχάσει τα πάντα και να έχει έναν στόχο: να αποδείξει ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Αυτό σκέφτεσαι και βγάζεις τον καλύτερο σου εαυτό».

Για τις χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στην Τούμπα στην ανοικτή προπόνηση και αν ωφελεί αυτό την ψυχολογία του παίκτη:

«Νομίζω ότι και άλλες φορές έχει συμβεί στην Τούμπα. Μπορεί να αποδειχθεί άκρως ωφέλιμο, μπορεί όμως και να σου γυρίσει ανάποδα. Το σημαντικό είναι να μην χάσεις τη συγκέντρωση σου ως αθλητής. Είναι καλή η στήριξη του κόσμου και η δίψα που έχουν να δουν τον ΠΑΟΚ να κερδίζει εκεί μέσα, αλλά πρέπει αυτή την πίεση να τη διαχειριστείς καλά ως αθλητής».

Για το αν έχει προαίσθημα για το ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει τη ζημιά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»:

«Θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι τις τελευταίες μέρες μου έχει «καρφωθεί» στο  μυαλό η εικόνα του Μάτος να πανηγυρίζει εκεί μέσα δικό του γκολ. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι το ρόστερ της ομάδας είναι ποιοτικό. Παίκτες όπως ο Πρίγιοβιτς και ο Βιεϊρίνια μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα».

Για το αν είναι η πρώτη φορά ίσως που το «πάμε για πρωτάθλημα» στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ δεν είναι ένα απλό σύνθημα αλλά ρεαλιστικός στόχος:

«Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του, αλλά νομίζω ότι στα τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του. Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε χαρούμενοι γιατί εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα».

Διαβάστε ακόμη...