ΠΑΟΚ: Αναζητά restart για να κάνει delete και να αλλάξει την μοίρα του μέχρι τις 11/11

Από basketplus.gr: Δεν ψάχνει απλά μια νίκη. Αναζητά ένα restart στην αυτοεποίθηση, στην καταρρακωμένη ψυχολογία του με αυτό το 0-5 αλλά κυρίως με την εικόνα του, στο να ανεβεί ένα επίπεδο απόδοσης, στο να επανέλθει σε διαδικασία αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης για να μπει στην κανονικότητα.
Πηγή: basketplus.gr
ΠΑΟΚ: Αναζητά restart για να κάνει delete και να αλλάξει την μοίρα του μέχρι τις 11/11

Και του δίνεται μια τρομερή ευκαιρία για να το κάνει στο επόμενο 10ήμερο. Μια άνετη και θεαματική και με διαφορά επικράτηση επί της Κύμης (έχει προβλήματα αλλά και άγνοια κινδύνου με απουσία άγχους) μπορεί να ανοίξει στην ομάδα μια μεγάλη πόρτα για να πάει να κάνει το 5 στα 5 ή έστω το 4/5 στην συνέχεια.

Πρώτα στην Ιταλία... Η χειρότερη ομάδα στην Λέγκα Ούνο είναι αυτή την στιγμή στην Ιταλία με 0-3, έχασε και τον Γάλλο φόργουορντ Ντάμιαν Ίνγκλις, αλλά πηγαίνοντας λογικά στο ματς με 0-6 σε Ιταλία και Ευρώπη, θα θέλει όπως και ο ΠΑΟΚ από κάπου να πιαστεί. Ε αυτό το ματς της Τρίτης έχει, δεν έχει κάτι άλλο. Είναι και η έδρα, η Σικελία, το ταξίδι, το must win για διπλό λόγο, δεν θα έχει εύκολο έργο ο ΠΑΟΚ.

Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή και στα Τρίκαλα στο τέλος της εβδομάδας, στα Τρίκαλα του Βασιλειάδη (δύσκολα για την ώρα και του Sofo) ανήμερα 28ης Οκτωβρίου σε επίσης must win παιχνίδι. Και έχει κακή εμπειρία από πέρσι η τότε ομάδα του Μαρκόπουλου σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ την τελευταία 8ετία.

Το 3ο στην σειρά ματς αποτελεί πρόκληση υπέρβασης, αυτό με την πρωταθλήτρια Ελάν στο Σιρ Σαόν, με την Ελάν που όπως και ο ΠΑΟΚ και η Ορλαντίνα βρίσκονται τώρα στην ίδια κακή μοίρα. Οι Γάλλοι τουλάχιστον έκαναν μια νίκη στην Ευρώπη (έχουν 0-5 στην Λίγκα τους και τρομερές εντάσεις με τον κόουτς και τις υποτιμητικές πρόσφατες ατάκες του για τον Σμιθ που απάντησε με μια... ΜVP εμφάνιση στην 2η αγωνιστική του ΒCL), αλλά αν ο ΠΑΟΚ περάσει και από κει, παίρνει τρομερές ανάσεις στην μάχη της 4άδας, έχοντας μετά 6 στα 10 ματς στο "Παλατάκι".

Tο 4ο στην σειρά παιχνίδι είναι ντερμπάρα με Τενερίφη στο "Παλατάκι" (υπάρχει διακοπή στην Α1), ανοικτό βέβαια, αλλά με νωπή την περσινή επιοτυχία του ΠΑΟΚ όταν οι νησιώτες ήταν και καλύτεροι και νούμερο 1 στην Ισπανία και η 5άδα-κλειδί κλείνει με τον Άρη στο PAOK SPORTS ARENA στις 11/11, ένα παιχνίδι πολύ διαφορετικό από αυτό ένα μήνα νωρίτερα στο Παλέ. Αν ο ΠΑΟΚ πάει εκεί με μίνιμουμ 4/5 νίκες, ψυχολογία, απόλυτη πληρότητα και πολύ κόσμο.

Άλλο ματς αυτό και αν λήξει νικηφόρο για τον ΠΑΟΚ... άλλη σεζόν ακολουθεί μετά τα μέσα Νοεμβρίου. Γιατί η ομάδα με το ρόστερ που έχει-εξαίρεση η αναιμική φροντ λάιν όπου απαιτείται βοήθεια-δεν είναι για τα χαμηλά και για αυτή την εικόνα, ούτε βέβαια για να αποδοκιμάζεται. Αρκεί και μέσα από τις νίκες και την επανάληψη με πλήρες ρόστερ να βρει αυτοματισμούς, συνεργασίες και χημεία.

Με λίγα λόγια, το αυριανό ματς με την Κύμη μπορεί να αποτελέσει ένα καλό παράθυρο για το μέλλον και ουχί μόνο για τους βαθμούς. Και το μέλλον είναι... τώρα με αρχή την Σικελία και το απαραίτητο διπλό. Κοντά είναι η Τρίτη, αλλά διαφορετικά δεν γίνεται, είναι υποχρεωμένος ο ΠΑΟΚ να κάνει γοργά και μεγάλα βήματα βελτίωσης. Μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου μάλλον παίζεται η μισή χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στα σχέδια επί χάρτου... εύκολο, στην πράξη εξοντωτικό.

Διαβάστε ακόμη...