"Το μυαλό στο παιχνίδι μας και στην άμυνα του Ολυμπιακού"

Aπό sport24.gr: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ξεκάθαρο σκεπτικό για το ντέρμπι της Κυριακής (22/10) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και προσπαθεί να το μεταδώσει στους παίκτες του.
Πηγή: sport24.gr
"Το μυαλό στο παιχνίδι μας και στην άμυνα του Ολυμπιακού"

Το κύριο κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας των παικτών του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα το αναλάβει ο κόσμος που θα βρεθεί στις 18.00 στην Τούμπα, στην ανοιχτή προπόνηση της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν προσπαθεί να περάσει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό στους ποδοσφαιριστές του ενόψει του μεγάλου αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Ο κόουτς του "Δικεφάλου" καθημερινά προσπαθεί να υπογραμμίσει την ανάγκη για συγκέντρωση και καθαρό μυαλό που δεν θα επηρεαστεί από καμία εξωτερική παράμετρο, όπως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ή η αγωνιστική συμπεριφορά των γηπεδούχων.

Για τον 48χρονο τεχνικό είναι πολύ σημαντικό η ομάδα του να κοντρολάρει τον ρυθμό του αγώνα και για να το πετύχει, οφείλει να επιδιώξει να εφαρμόσει το δικό της στυλ παιχνιδιού. Σωστή κάλυψη των γραμμών, καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, αποτελεσματικό τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση και αντίστροφα, είναι τα ζητούμενα.

Ο προπονητής του "Δικεφάλου" έχει επισημάνει στα αποδυτήρια της ομάδας τις ανασταλτικές αδυναμίες των "ερυθρολεύκων" (η εικόνα που έχει για την ομάδα του Τάκη Λεμονή δεν επηρεάστηκε από το χθεσινό (18/10) ματς του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη, αφού ο κόουτς της πειραιώτικης ομάδας προστάτευσε παίκτες). Με το πλάνο που θα εφαρμόσει θα επιδιώξει να τις εκμεταλλευτεί.

Αν ο ΠΑΟΚ λειτουργήσει σωστά από τα άκρα, πάρει κάθετες πάσες από τον Μαουρίσιο και τον Ελ Καντουρί και βάλει τον Πρίγιοβιτς στο επιθετικό παιχνίδι του, θα αυξήσει τις πιθανότητες να φύγει με νίκη από το Καραϊσκάκη.

Το επόμενο 48ωρο, βέβαια, ο Ρουμάνος κόουτς θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στους παίκτες του σχετικά με το ντέρμπι, τόσο για την ομαδική λειτουργία που πρέπει να έχουν, όσο και για τις ατομικές αρετές που μπορούν να τους βοηθήσουν να κερδίσουν τις μονομαχίες.

Διαβάστε ακόμη...