Κατσικάς: «Ελαφρύ προβάδισμα στον Δικέφαλο»

Από thessports.gr: Ο Γιώργος Κατσικάς μίλησε για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στον Δικέφαλο αν και εξέφρασε προβληματισμό για την ανοιχτή προπόνηση της Πέμπτης.
Πηγή: thessports.gr
Κατσικάς: «Ελαφρύ προβάδισμα στον Δικέφαλο»

Αναλυτικά:

«Παρακολουθώ τη Super League. Βλέπω ότι ΠΑΟΚ είναι 1ος και ο Ολυμπιακός είναι πιο κάτω στη βαθμολογία. Βεβαίως, είμαστε ακόμη στις αρχές και το πρωτάθλημα έχει πολύ μέλλον ακόμη, όμως, γιατί να μην μείνει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή ως το τέλος και να πάρει το πρωτάθλημα;»

Για το πώς έφτασε το 2014 ο ΠΑΟΚ να είναι στο +5 από τον Ολυμπιακό:«Ήμασταν ομοιογενής ομάδα. Ο Αναστασιάδης μας βοήθησε πολύ, παίζαμε ως ομάδα σε κάθε παιχνίδι και έτσι ερχόντουσαν τα αποτελέσματα».

Για το τι θυμάται από το 1-2 στο Καραϊσκάκη τον Δεκέμβριο του 2014: «Αν και δεν έπαιξα το θυμάμαι πολύ καλά το ματς. Χάρηκα πολύ, πετύχαμε πολύ ωραία γκολ. Ειδικά το γκολ του Περέιρα ήταν φανταστικό».

Για τους λόγους που μετά ο ΠΑΟΚ έχασε το βαθμολογικό προβάδισμα:«Υπήρξε μια περίοδος μετά από αυτό το παιχνίδι που δεν μας πήγαιναν τα αποτελέσματα. Δεν ξέρω τι συνέβη. Όσο κι αν προσπαθώ να θυμηθώ κάποιον συγκεκριμένο λόγο, δεν βρίσκω κάτι».

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό ο αγώνας που έχει σήμερα κόντρα στη Μπαρτσελόνα: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει πρόσθετο βάρος, όμως, δεν νομίζω ότι θα τον επηρεάσει ώστε να μην είναι φρέσκος στο ντέρμπι. Στα ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η κούραση. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές. Ελπίζω ο καλύτερος και ο πιο τυχερός να κερδίσει».

Για το αν θα ήθελε να αγωνιζόταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι: «Ο κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να παίξει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, είτε Έλληνας, είτε ξένος».

Για το τι σημαίνει για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε μια έδρα όπως το Καραϊσκάκη: «Είναι καταπληκτικό συναίσθημα. Το Καραϊσκάκη είναι μια ποδοσφαιρική έδρα και η αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σου δίνει το επιπλέον κίνητρο να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου».

Για την ανοιχτή προπόνηση της Πέμπτης (19/10): «Πιστεύω να μην αποδειχθεί ανασταλτικός παράγοντας για την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι. Γιατί κάποιες φορές οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ίσως ασκούν μια πίεση που δεν την αξίζουν οι παίκτες. Ίσως από την άλλη, μπορεί να τονώσει το ηθικό τους και να πάνε πιο αποφασισμένοι για να κερδίσουν το παιχνίδι. Είναι 50-50».

Για το ποιον θα υποστηρίζει στο ντέρμπι: «Ένα ελαφρύ προβάδισμα το έχει ο ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που είμαι στο εξωτερικό, το μυαλό μου είναι πώς θα τα πάω καλά εδώ για να συνεχίσω την καριέρα μου. Να δούμε ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει».

Διαβάστε ακόμη...