Είναι αρχηγός (Capitao) και το δείχνει με πράξεις

Από metrosport.gr : Ο Βραζιλιάνος άσος τους έχει κερδίσει όλους στα αποδυτήρια με την συμπεριφορά του
Πηγή: metrosport.gr
Είναι αρχηγός (Capitao) και το δείχνει με πράξεις

Παραμιλάνε με τον Ζοζέ Μαουρίσιο στον ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα, καθώς ο Βραζιλιάνος άσος αποδεικνύει με τις ενέργειές του, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, πως αποτελεί έναν αθλητή με ηγετικά χαρακτηριστικά, ο οποίος παράλληλα διατηρεί και χαμηλό προφίλ στη συμπεριφορά του.

Ο Μαουρίσιο έκλεψε την παράσταση προχθές στην Τούμπα. Οι κάθετες μπαλιές του στους Λέοβατς και Πέλκα ήταν «μαγικές», η όλη του αγωνιστική συμπεριφορά παραπέμπει σε ένα παίκτη ο οποίος κατευθύνει με τις ενέργειές του όλη την ομάδα. Και το πιο σημαντικό είναι πως από παιχνίδι σε παιχνίδι, παρουσιάζει εξαιρετική βελτίωση στην απόδοσή του.

Ο Μαουρίσιο μετά το τέλος του αγώνα με την Λαμία, προχώρησε σε μία ξεχωριστή ενέργεια. Αρχικά χαιρέτησε έναν προς έναν τους συμπαίκτες του, στη συνέχεια τον Λουτσέσκου, τους στενούς του συνεργάτες και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τους φροντιστές, τους φυσιοθεραπευτές, τους ανθρώπους του ιατρικού επιτελείου, όσους δηλαδή είναι δίπλα στους πρωταγωνιστές καθημερινά. Τους χαιρέτησε, τους ασπάστηκε, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους. Και τους πέρασε το μήνυμα της ενότητας και του οικογενειακού κλίματος: «Είμαστε μία οικογένεια και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε έως το τέλος», έλεγε με νόημα ο Μαουρίσιο.

Ο Βραζιλιάνος σχολίασε σε «πηγαδάκια» και το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό: «Θέλω να κερδίσουμε για να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου για τα γενέθλιά μου». Ο Μαουρίσιο έχει γενέθλια το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, την παραμονή του ντέρμπι και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται έτσι όπως περιέγραψε τα συναισθήματά του.

Ο Βραζιλιάνος παρά το γεγονός ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος (βάσει απολαβών στο συμβόλαιό του) παίκτης του ΠΑΟΚ, δεν έχει «τουπέ», παραμένει χαμηλών τόνων και δείχνει σε όλους, πως εκτός από ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο, είναι και άνθρωπος εκτός αυτού. Μία μεγάλη προσωπικότητα, ένας Capitao (καπετάνιος) με τα όλα του. Και από την συμπεριφορά του, εντός και εκτός γηπέδων, παραδειγματίζονται και οι νεότεροι, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Διαβάστε ακόμη...