Μαουρίσιο: Ο νέος «στρατηγός» της Τούμπας

Aπό gazzetta.gr: Ο παρασημοφορημένος από τα χέρια του Ραμζάν Καντίροφ, Χοσέ Μαουρίσιο, πήρε το πρώτο ελληνικό «παράσημο» δια στόματος του Γιώργου Κούδα.
Πηγή: gazzetta.gr
Μαουρίσιο: Ο νέος «στρατηγός» της Τούμπας

Δε το λες και λίγο. Το gazzetta.gr σκιαγραφεί τις πρώτες μέρες του νέου «στρατηγού» της Τούμπας, που ήταν «πόθος» πολλών εδώ και χρόνια...

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ θαμπώθηκε από την εμφάνιση του Βραζιλιάνου και στα δικά του μάτια, αυτός και ο αγαπημένος του, Δημήτρης Πέλκα, ήταν το «Άλφα και το Ωμέγα» των «ασπρόμαυρων» στην άνετη νίκη επί της Λαμίας. «Εχει καθαρή σκέψη, ξέρει τι θέλει και τι πρέπει να κάνει ως χαφ μέσα στο γήπεδο και παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται ακόμη καλύτερος», πιστοποίησε μιλώντας για τον 29χρονο μέσο από το Σαν Χοσέ ντος Κάμπος του Σάο Πάολο

Το όνομα του Χοσέ Μαουρίσιο (με «σ», όπως σωστά ο ίδιος διευκρίνισε κόντρα σ' όλους όσοι κακώς επιμένουν να το προφέρουν και να το γράφουν λανθασμένα με «τσ») δεν ήταν καθόλου άγνωστο στην transfer list του ΠΑΟΚ. Αντίθετα, ήταν πάνω, πάνω σε περίοπτη θέση τα τελευταία δύο χρόνια. Ομως, το κόστος της μεταγραφής του ξέφευγε αρκετά, γι' αυτό και η πρώτη πρόταση από τους «ασπρόμαυρους» έπεσε στο κενό.

Για καλή τους τύχη οι «σκάουτερ» του «Δικεφάλου» δεν έσβησαν το όνομά του, όταν ο Βραζιλιάνος επέλεξε το χειμώνα του 2016 να δοκιμάσει την τύχη του στη Ζενίτ, υπογράφοντας συμβόλαιο έξι μόλις μηνών με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Ηταν σίγουρος πως θα υπέγραφε, όπως και έγινε, νέο συμβόλαιο, αλλά τα πράγματα στράβωσαν όταν οι Ρώσοι προς χάρη της εθνικής ομάδας τους, άρχισαν να «κόβουν» τους ξένους από τις ομάδες τους.

Μόλις, τον περασμένο Ιούλιο έμεινε ελεύθερος από τη Ζενίτ, στα γραφεία της Τούμπας σήμανε συναγερμός. Ο Μαουρίσιο ήταν ο ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά που έλειπαν από το ρόστερ του «Δικεφάλου». Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία, που αναζητούσαν να βρουν στο μεταγραφικό παζάρι για έναν παίκτη «box to box», που είχε την ικανότητα να ορίσει το ρυθμό του αγώνα.

Τότε αρκετοί πίστευαν ότι αυτός ο παίκτης δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο γιατί τον ήθελαν ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ αυτών και δύο από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά γιατί και το κασέ του ήταν απλησίαστο. «Σιγά μην έρθει αυτός ο παίκτης στον ΠΑΟΚ», σχολίαζαν εδώ μέσα στο gazzetta.gr, όταν αποκάλυψε και επέμενε, γιατί γνώριζε, για το έντονο και πραγματικό ενδιαφέρον του «Δικεφάλου».

Το επόμενο βήμα, λοιπόν, ήταν και το πιο δύσκολο. Κουβαλώντας μια γεμάτη καριέρα με επτά χρονιές στη ρωσική Πρέμιερ Λιγκ (214 παιχνίδια, 32γκολ, 18 ασίστ, με Τέρεκ Γκρόζνι και Ζενίτ) ο 29χρονος, πια, ποδοσφαιριστής ζητούσε «τον ουρανό με τ' άστρα»! Το πρώτο ποσό, που άκουσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, από το μάνατζερ του έφτανε στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Κυρίως, έπρεπε να πεισθεί ο Ιβάν Σαββίδης, ότι άξιζε να ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Ο χρόνος στην συγκεκριμένη υπόθεση κύλησε υπέρ των «ασπρόμαυρων», ήρθε και ο αποκλεισμός από την Εστερσουντ για να κάνει τον ιδιοκτήτη της ομάδας ακόμη πιο αποφασιστικό στην προοπτική της ποιοτικής ενίσχυσης με στόχο τους εγχώριους τίτλους.

Κάπως έτσι ο Βραζιλιάνος ήρθε τελικά στην Ελλάδα και φιγουράρει στο Top-3 των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Ο ΚΑΝΤΙΡΟΦ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ

Ο Μαουρίσιο έμαθε τα βασικά στην Κορίνθιανς, αλλά στα 18 του χρόνια τον απέκτησε η Φλουμινένσε, που δε δίστασε να τον ρίξει από νωρίς στα βαθιά, να τον χρίσει βασικό στα 19 του, πριν έρθουν οι αλλαγές στην ομάδα και ο ρόλος του περιοριστεί.

Κάπου εκεί εμφανίστηκαν μπροστά του δύο προτάσεις από τη Ρωσία. Η μία από την Τέρεκ Γκρόζνι και η άλλη από την Σπαρτάκ Μόσχας. Δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό. Μπορεί να μην ήξερε καν που έπεφτε η Τσετσενία, όταν είπε το «ναι» στην Τέρεκ, αλλά ρίσκαρε και έγινε λαϊκός ήρωας μια ολόκληρης πόλης, αφού πρώτα άντεξε στο πολικό κρύο.

Το 2014 με διάταγμα του Ραμζάν Καντίροφ, παρασημοφορήθηκε με το «μετάλλιο για τις υπηρεσίες στη δημοκρατία της Τσετσενίας» και λίγο αργότερα ήρθε η πρόταση της Ζενίτ, που τον έκανε δικό της αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να περιμένει σχεδόν δύο χρόνια για να τον κάνει δικό του!

Διαβάστε ακόμη...