Θα γίνει ο Πρίγιοβιτς ο κορυφαίος όλων των εποχών;

Από sport24.gr : Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δικαιολογεί απόλυτα το προσωνύμιο "Πριγιογκόλ" και θέτει από πολύ νωρίς στη σεζόν ένα μεγάλο ερώτημα που μπορεί να πάρει ιστορικές διαστάσεις για τον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr αναλύει.
Πηγή: sport24.gr
Θα γίνει ο Πρίγιοβιτς ο κορυφαίος όλων των εποχών;

Ακριβώς εννιά μήνες συμπληρώνει σήμερα στον ΠΑΟΚ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (η μεταγραφή του από τη Λέγκια είχε ανακοινωθεί στις 16 Ιανουαρίου). Σ' αυτό το διάστημα έχει "γεννηθεί" (για να εκμεταλλευτούμε τη σύμπτωση η παρουσία του στον Δικέφαλο να συμπτίπτει με τον χρόνο εγκυμοσύνης ενός βρέφους) ένας μεγάλος "ασπρόμαυρος" σκόρερ, ο οποίος, βέβαια, είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του σε όλες τις ομάδες που είχε αγωνιστεί.

Με τη φανέλα του Δικεφάλου, ωστόσο, ο 27χρονος φορ έχει καταφέρει να "τρελαίνει" κόσμο σχεδόν σε κάθε ματς πλέον. Τα επιτεύγματά του αποτυπώνονται στα στατιστικά του. Σε 31 συμμετοχές του στον ΠΑΟΚ μετρά συνολικά 17 γκολ, ενώ αν εστιάσουμε μόνο στα παιχνίδια πρωταθλήματος τότε ο "Πρίγιο" μετρά 12 γκολ σε 22 ματς ή πιο αναλυτικά σε 1.566 αγωνιστικά λεπτά. Ειδικότερα, φέτος έχει κάνει μία εντυπωσιακή εκκίνηση, αφού στις 7 πρώτες αγωνιστικές έχει σκοράρει 5 γκολ, όλα στην Τούμπα (τα εκτός έδρας ματς είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο).

Με άλλα λόγια σημειώνει ένα γκολ ανά 1.4 ματς. Το ερώτημα που γεννιέται είναι: Πού το πάει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς; Μπορεί να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στον ΠΑΟΚ με κριτήριο τη συχνότητα που στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα; Αν συνεχίσει να σκοράρει με τον ρυθμό που το κάνει τελευταία και ιδιαίτερα αν προσεγγίσει τις επιδόσεις που έχει στην Τούμπα και μακριά από αυτή, τότε μπορεί πραγματικά να γράψει ιστορία που θα γίνει και "χρυσή" αν συνδυαστεί με την κατάκτηση του τίτλου.

Το θέμα θα μας απασχολήσει και στη διάρκεια της σεζόν. Προς το παρόν, ας παραθέσουμε τη λίστα με τις πιο πετυχημένες σεζόν κορυφαίων σκόρερ του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΤΟP 10 ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

*Οι επιδόσεις αφορούν ΜΟΝΟ στο πρωτάθλημα

*Επιλέξαμε την καλύτερη σεζόν δέκα κορυφαίων σκόρερ του ΠΑΟΚ. Σαράφης, Κούδας, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Γκουερίνο έχουν κάνει και άλλες σεζόν που θα μπορούσαν να είναι στη δεκάδα.

Διαβάστε ακόμη...