«Ο πρεσβευτής Σαμπράνο και η μαγεία της Τούμπας»

Από metrosport.gr : Ο Πάολο Κομίνχες μιλάει στη «Μ» για τις αναμνήσεις του από την θητεία του στον ΠΑΟΚ
Πηγή: metrosport.gr
«Ο πρεσβευτής Σαμπράνο και η μαγεία της Τούμπας»

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνιέται. Η μαγεία της Τούμπας, έτσι όπως την περιγράφει μιλώντας στη «Μ» από το μακρινού Περού ο Πάολο Κομίνχεζ, παραμένει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό του. Ο Περουβιανός επιθετικός αγωνίστηκε με τη φανέλα του Δικεφάλου για δύο σεζόν, με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ουσιαστικά από το 1997 έως το 1999. Ηταν συμπαίκτης με τον Πέρσι Ολιβάρες, τον έτερο Περουβιανό και οι αναμνήσεις από την κοινή θητεία τους στον ΠΑΟΚ είναι έντονες.

Όταν είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πέρσι Ολιβάρες πριν από δύο εβδομάδες, εκπλαγήκαμε καθώς μας μίλησε στα Ελληνικά, παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έφυγε από την Ελλάδα. Την ίδια έκπληξη νιώσαμε και με τον Κομίνχεζ. Μάλιστα ο ίδιος μας είπε: «Εχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ και στην συνέχεια σε άλλες ομάδες. Είχα μάθει Ελληνικά, τα οποία δεν τα ξέχασα. Τώρα, μαζί σου Γιώργο έχω την ευκαιρία να τα θυμηθώ ξανά». Η αλήθεια είναι πως και ο Κομίνχεζ μας εντυπωσίασε με τον τρόπο που μιλούσε και θυμόταν αρκετές στιγμές από το παρελθόν.

Όταν τον ρωτήσαμε για τον Κάρλος Σαμπράνο, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τις ικανότητες του συμπατριώτη του: «Ο Κάρλος είναι δημοφιλής στο Περού. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες. Με πολλές συμμετοχές στην Εθνική ομάδα. Όταν αγωνιζόταν στο Περού, οι διαιτητές τον είχαν βάλει στο στόχαστρο και του έδειχναν συχνά κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Στην πορεία όμως βελτιώθηκε η κατάσταση. Αυτή την στιγμή, πιστεύω πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του Περού. Και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί ήρθε στον ΠΑΟΚ, στην ομάδα που αγάπησα πολύ, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκα μόλις για δύο χρόνια στην Τούμπα. Είμαι βέβαιος πως και ο Κάρλος θα νιώσει πολύ έντονα συναισθήματα από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, όπως ένιωσα εγώ, αλλά και ο Πέρσι Ολιβάρες, με τον οποίο μιλάμε πολύ συχνά».

Ο Πάολο Κομίνχεζ υποστηρίζει πως ο Κάρλος Σαμπράνο, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της πατρίδας του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, μπορεί – λόγω των ικανοτήτων τις οποίες διαθέτει- να γίνει ο ηγέτης του Δικεφάλου. Και υποστηρίζει στη Metrosport: «Ο Κάρλος είναι ένας χαρισματικός παίκτης. Έχει την ικανότητα, εκτός από την αποτελεσματική του άμυνα, να αρχίζει το παιχνίδι της ομάδας από πίσω και να βοηθά στην ανάπτυξη. Δεν ξέρω πόσα στοιχεία κατάφερε να δείξει μέχρι αυτή την στιγμή .Όμως, είμαι βέβαιος, πως όταν προσαρμοστεί στην ομάδα, θα έχει την ευκαιρία να δείξει πολλά περισσότερα.

Ο Κάρλος Σαμπράνο είναι ο πρεσβευτής του Περού στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και παράλληλα μπορεί να γίνει και ο ηγέτης της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, όπως μου είπατε, πως ο μεγαλομέτοχος της ομάδας θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του Σαμπράνο από τη Ρούμπιν Καζάν. Μακάρι ο Κάρλος να μείνει για πολλά χρόνια στην Τούμπα».

Πόσο έντονες είναι οι δικές σου αναμνήσεις από τη θητεία σου στον ΠΑΟΚ;
«Δεν ξεχνιέται η τρέλα του κόσμου, η μαγεία της Τούμπας, το πάθος των φιλάθλων οι οποίοι φώναζαν συνέχεια σε κάθε παιχνίδι για να μας στηρίξουν στην προσπάθεια που κάναμε. Έμπαινες μέσα στην Τούμπα και... ανατρίχιαζες. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκα, έζησα πραγματικά ξεχωριστές στιγμές».

Θυμάσαι κάποια παιχνίδια ή κάποια περιστατικά ξεχωριστά;
«Τα μεγάλα παιχνίδια στην Τούμπα, με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη, τα ζούσαμε με πολύ μεγάλο πάθος. Θυμάμαι πως μας έλεγαν στα αποδυτήρια αλλά και οι φίλαθλοι, πως αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε. Και θυμάμαι πως μπαίναμε με πάθος για να κερδίσουμε».

Έχεις επαφή με κάποιον από τους πρώην συμπαίκτες σου;

«Μόνο με τον Ολιβάρες με τον οποίο βρισκόμαστε στο Περού».

Ποιους συμπαίκτες σου θυμάσαι περισσότερο;

«Τον Τουρσουνίδη, τον Βρύζα, τον Ζαγοράκη, τον Καφέ. Αλλά και τον Τζόε Νάγκμπε, ο οποίος ήταν πολύ μεγάλος παίκτης».

Ξέρεις πως οι Ζαγοράκης και Βρύζας έγιναν πρόεδροι στον ΠΑΟΚ;

«Ναι το έμαθα από φίλους μου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Θα ήθελα να τους συναντήσω ξανά, ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ οι οποίοι θα διαβάσουν την συνέντευξη σου στη Metrosport;

«Θα σας πω ότι είναι μοναδικοί. Είναι ξεχωριστοί. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, δεν πίστευα πως θα συναντούσα μία τόσο έντονη ατμόσφαιρα. Τους ευχαριστώ για όσα ζήσαμε. Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Μακάρι να κατακτούσα ένα Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Εύχομαι όμως φέτος να τα καταφέρει».

Διαβάστε ακόμη...