Συνεχίζει με το απόλυτο η Κ20!

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο για πάνω από 50 λεπτά η Κ20 του Δικεφάλου κατάφερε να πετύχει μία εντυπωσιακή νίκη επί της Λαμίας με 3-0 για την 7η αγωνιστική της Super League.
Πηγή: paokfc.gr
Συνεχίζει με το απόλυτο η Κ20!

O Πάμπλο Γκαρσία και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ παρέταξαν την ομάδα με 4-3-3, έχοντας τον Μούτσα κάτω από τα δοκάρια του Διαμαντή και Δημητρίου στα στόπερ, τον Λύρατζη στα δεξιά και τον Τσαούση στα αριστερά της άμυνας, τους Μπαλογιάννη και Χατζηδίμπα στα χαφ, με τον Χατζηστραβό μπροστά τους και τους Κόζακ, Γαϊτανίδη και Σταθόπουλο να είναι η επιθετική τριπλέτα.Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς πολλές φάσεις και καλό ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά κλεισμένοι ενώ με σωστό pressing δεν επέτρεπε στην ομάδα του ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί.

Μία εξαιρετική επέμβαση του τερματοφύλακα της Λαμίας σε προσπάθεια του Χατζηστραβού στο 16′ και δύο σουτ των Μπαλογιάννη και Κόζακ ήταν τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Από κει και πέρα ο Δικέφαλος ανέβασε την πίεση και προσπάθησε να βρει το γκολ πριν την ανάπαυλα, αφήνοντας όμως χώρους για αντεπίθεση στον αντίπαλο. Στο 40′ μάλιστα ο Διαμαντής είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όμως οι παίκτες του Γκαρσία πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Ο Κόζακ έκανε εξαιρετική ενέργεια, έδωσε στον Χατζηστραβό, αυτός απέφυγε έναν αμυντικό και πλάσαρε για το 1-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου.Στην επανάληψη ο προπονητής της Λαμίας αποφάσισε να ρισκάρει, έβγαλε αμυντικό και έβαλε φορ, ψάχνοντας την ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με τον Τζοβάρα στην θέση του Γαϊτανίδη.Ο Δικέφαλος περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, έχοντας και το αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά και το σκορ υπέρ του και έκλεισε σωστά τους χώρους προς την εστία του Μούτσα. Στο πρώτο μισό της επανάληψης δεν σημειώθηκαν σημαντικές ευκαιρίες, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να λειτουργεί σωστά σε δύο περιπτώσεις. Από το 75′ και μετά η Λαμία ρίσκαρε ακόμα περισσότερο και έδωσε χώρους στους παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι φρόντισαν να τους εκμεταλλευτούν και να καθαρίσουν το ματς.

Στο 78΄ ο Μπαλογιάννης έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Λύρατζη, ο οποίος δεν αστόχησε για το 2-0, και στο 90′ ο ίδιος παίκτης μετά από σέντρα του Τζοβάρα, στόπαρε με το στήθος και έγραψε το τελικό 3-0. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού που έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την ΑΕΛ και πλέον είναι μόνος πρώτος με 18 βαθμούς στην βαθμολογία της Super League Σουρωτή.

Η σύνθεση του Δικεφάλου: Μούτσα, Διαμαντής, Δημητρίου, Λύρατζης, Τσαούσης, Μπαλογιάννης, Κόζακ (75′ Μανιώτης), Χατζηδίμπας, Σταθόπουλος (63′ Παπαθανασίου), Χατζηστραβός, Γαϊτανίδης (46′ Τζοβάρας)

Διαβάστε ακόμη...