Επίσημο αίτημα για επιπρόσθετους διαιτητές από την Super League

Από sdna: Ο συνεταιρισμός της Super League με επίσημη απόφαση / εισήγησή του προς την ΚΕΔ ζήτησε επιπρόσθετους διαιτητές για όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.
Πηγή: sdna.gr
Επίσημο αίτημα για επιπρόσθετους διαιτητές από την Super League

Μία σημαντική απόφαση / εισήγηση προς την ΚΕΔ ψήφηισε το διοικητικό συμβούλιο της Super League, που πλέον ζητά και επίσημα από την ΚΕΔ να μπουν επιπρόσθετοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Ο συνεταιρισμός εξέτασε δύο πρακτικά ζητήματα σχετικά με το θέμα, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστούν. Το πρώτο αφορά το επιπλέον κόστος για τους επιπλέον διαιτητές το οποίο η λίγκα δεν γνωρίζει και πρέπει να το γνωστοποιήσει η ΚΕΔ.

Το δεύτερο αφορά κάτι ακόμα πιο πρακτικό: αν υπάρχουν, αν αρκούν οι διαθέσιμοι διαιτητές για αυτό το σκοπό, αφού οι πίνακες έχουν συρρικνωθεί και δεν είναι βέβαιο ότι ο υπάρχον αριθμός των διαιτητών φτάνει για να εξυπηρετηθεί αυτό το αίτημα.

Για το θέμα τέθηκαν τρεις προτάσεις υπό ψήφιση.

Η πρώτη ήταν αυτή που τελικά υπερίσχυσε (επιπρόσθετοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια της Super League), η δεύτερη πρόταση ήταν επιπρόσθετοι διαιτητές μόνο στα ντέρμπι και στα ματς στα οποία θα υποβληθεί κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων και το τρίτη έλεγε να μην υπάρχουν καθόλου επιπρόσθετοι διαιτητές.

Από την πρώτη ψηφοφορία η τρίτη πρόταση έμεινε στην άκρη, ενώ στην τελική ψηφοφορία το πρώτο αίτημα υπερίσχυσε με ψήφους 11-2. Οι μόνες ομάδες που ψήφισαν την δεύτερη πρόταση ήταν η ΑΕΛ και ο Λεβαδειακός, ο Ολυμπιακός ψήφισε «παρών», ενώ Πλατανιάς και Πανιώνιος απουσίασαν από την διαδικασία.

Σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά και με δεδομένο ότι υπάρχει εκκρεμότητα για το τηλεοπτικό πεδίο της ερχόμενης σεζόν και δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί η συνεργασίας της λίγκας με την Nova, αποφασίστηκε να συσταθεί μία επιτροπή που θα ξεκινήσει επαφές και συζητήσεις με την Nova ως τα τέλη του Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League, όπως δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της λίγκας ήταν οι εξής:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή (18,19,20 Νοεμβρίου 2017) θα αφιερωθεί στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθούν συμπράξεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.

2/ Το προεδρείο της Super League και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. Γ. Σπανός θα εκπροσωπήσουν τη διοργανώτρια σε συνάντηση με τη Forthnet/Nova.

3/ Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα παρουσιάσει στην ΕΠΟ τις εισηγήσεις της, με γνώμονα τη θεσμοθέτηση διαρκούς διαλόγου και την επίλυση διαχρονικών ζητημάτων που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

4/ Η Super League θα υποβάλλει αίτημα προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ για την παρουσία 2 επιπρόσθετων διαιτητών σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

5/ Οι εισηγήσεις της επιτροπής υπευθύνων Ασφάλειας της Super League έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από το Δ.Σ. και θα προωθηθούν άμεσα στους αρμόδιους φορείς (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ΕΛ.ΑΣ).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...