«Εμείς σωτηρία, ο ΠΑΟΚ τίτλους»

Απο inpaok.com : Ο Νίκος Μελίσσας πήγε το καλοκαίρι που μας πέρασε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στη Λαμία.
Πηγή: inpaok.com
«Εμείς σωτηρία, ο ΠΑΟΚ τίτλους»

Αυτός είναι ο 4ος δανεισμός για τον 24χρονο πορτιέρο (είναι γεννημένος στις 24/2/1993) που βγήκε από τις Ακαδημίες του Δικέφαλου, καθώς είχαν προηγηθεί αυτοί σε ομάδες Β’ Εθνικής, σε Φωκικό (2013-14), Ηρακλή Ψαχνών (2014-15) και Σπάρτη (2016-17).

Είναι όμως η πρώτη φορά που πήγε δανεικός σε ομάδα Α’ Εθνικής και ελπίζει να μαζέψει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορεί πριν επιστρέψει στον Δικέφαλο, καθώς έχει συμβόλαιο έως το 2020.

Ο Νίκος Μελίσσας μίλησε στην «Arena Press» για το ματς της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα.

-Πρώτη φορά θα βρεθείς αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ. Πρώτη φορά θα είσαι φιλοξενούμενος στην Τούμπα. Πως νιώθεις;
«Είναι ένα περίεργο συναίσθημα, αλλά είμαι επαγγελματίας. Στον ΠΑΟΚ είμαι περίπου 10 χρόνια. Μεγάλωσα μέσα στις Ακαδημίες της ομάδας από όταν ήμουν 13-14 ετών. Φέτος ήρθα δανεικός στη Λαμία και δουλεύω σκληρά περιμένοντας τις ευκαιρίες μου».

-Πως βλέπεις τη φετινή χρονιά για τη Λαμία;
«Για μας κάθε ματς είναι ντέρμπι. Πρώτος στόχος μας είναι η παραμονή. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται και μετά θα παλέψουμε για ότι καλύτερο μπορούμε. Κάθε αγώνας που δίνουμε είναι δύσκολος, είτε παίζουμε με τον ΠΑΟΚ όπως τώρα, είτε απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Έως τώρα όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα απέναντι σε κάθε αντίπαλο».

-Με απλά λόγια θεωρείς ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από άλλα χρόνια;
«Καταρχάς βλέπουμε ένα πρωτάθλημα με λιγότερα διαιτητικά λάθη από άλλα χρόνια. Αυτό παίζει ρόλο γιατί γίνεται πιο αμφίρροπη η διοργάνωση. Οι λεγόμενες μικρές ομάδες παλεύουν στα ίσια κάθε ματς. Σίγουρα γίνονται και κάποια λάθη, όπως το πέναλτι που πήρε η ΑΕΚ στο ματς με μας στο οποίο η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Εκείνη η λάθος απόφαση σε βάρος της Λαμίας μας πίκρανε, αλλά γενικά θεωρώ ότι βλέπουμε καλύτερη διαιτησία».

-Ποια είναι τα φαβορί για το πρωτάθλημα φέτος;
«Όπως φαίνεται φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά δεν μπορείς να αφήσεις έξω τον Ολυμπιακό, παρότι δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός δε δείχνει να μπορεί να διεκδικήσει έναν τόσο υψηλό στόχο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές ομάδες που παίζουν καλή μπάλα όπως ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος κτλ που μπορεί να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο στο ποιος θα πάρει τον τίτλο…»

-Πως βλέπεις τον φετινό ΠΑΟΚ;
«Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικό ρόστερ αλλά νομίζω ότι ακόμη δεν έχει δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Όταν φτάσει στο επίπεδο που μπορεί, τότε θα είναι ικανός για να κατακτήσει και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Υπάρχει τεράστια ποιότητα στους παίκτες που διαθέτει και μεγάλο ρόστερ».

-Τι εύχεσαι για τη Λαμία και τι για τον ΠΑΟΚ;
«Για τη Λαμία που βρίσκομαι φέτος, εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και να πετύχουμε το στόχο μας θα μείνουμε στη Super League και με μια καλή πορεία να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Και στον ΠΑΟΚ εύχομαι υγεία και κάθε επιτυχία στους μεγάλους στόχους που έχει. Εύχομαι όταν επιστρέψω του χρόνου το καλοκαίρι στην ομάδα θα έχει κατακτήσει και τους δύο εγχώριους τίτλους!»

-Η «σειρά» των παιδιών που είναι γεννημένα το 1993 ήταν καλή για τον ΠΑΟΚ. Εκτός από σένα ήταν οι Σταφυλίδης, Πέλκας, Κάτσε, Κίτσιου κτλ…
«Ήταν μία φουρνιά που ξεκίνησε μαζί στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ το 2008 και δουλεύτηκε πολύ καλά. Τότε μπήκαν βάσεις για να γίνουν άλματα προόδου στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Δε θα μιλήσω για μένα, αλλά όλα εκείνα τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά και αξίζει ο καθένας ότι έχει πετύχει έως τώρα και πιστεύω ότι θα πετύχουν ακόμη περισσότερα πράγματα. Όλα τα παιδιά που ανέφερες είναι πλέον και διεθνείς. Κι όμως η φουρνιά μας δεν είχε πάρει κάποιον τίτλο με τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, παρότι είχαμε φοβερή ομάδα. Βέβαια ο βασικός στόχος των τμημάτων υποδομής είναι να βγουν παίκτες που θα παίξουν στην πρώτη ομάδα, και σε αυτόν τον τομέα βγήκαν πολλά παιδιά».

-Τι χρειάζεται ένας παίκτης για περάσει από τα τμήματα υποδομών στον κόσμο των μεγάλων και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;
«Πρώτα από όλα σκληρή δουλειά και μαζί ποδοσφαιρική ωριμότητα (που έρχεται μέσα από τους αγώνες) αλλά και πειθαρχεία. Επίσης καλό είναι όταν είσαι μικρός και έχεις το ταλέντο, να ακούς τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους που έχουν πολλά να σου μάθουν…»

-Αυτός είναι ο 4ος δανεισμός αλλά ο πρώτος σου σε ομάδα Α΄ Εθνικής. Πως είναι τα πράγματα στη Λαμία;
«Θεωρώ ότι όλοι οι δανεισμοί με έχουν βοηθήσει. Όλοι. Είναι σημαντικό να μαζεύεις εμπειρίες και σίγουρα βελτιώνεσαι περισσότερο μέσα από τα παιχνίδια. Για τους τερματοφύλακες είναι τεράστια υπόθεση η εμπειρία. Φέτος μετά από τρεις δανεισμούς σε ομάδες Β’ Εθνικής ήρθα στη Λαμία που είναι στη Super League. Αν καταφέρω να πάρω ευκαιρίες και κερδίσω θέση εδώ, τότε ίσως μπορέσω να διεκδικήσω και μία θέση στον ΠΑΟΚ».

-Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς τερματοφύλακες όμως… Ρέι, Γλύκος, Πασχαλάκης, Σιαμπάνης αλλά και ο Μπρκιτς που ακόμη δεν έχει φύγει.
«Δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έρχονται από τις Ακαδημίες. Όλοι είναι πολύ καλοί τερματοφύλακες και υπάρχει ένας υγιής συναγωνισμός. Αυτό βοηθά όλους να είναι σε εγρήγορση και να βελτιώνονται συνεχώς. Όλοι κερδίζουν από αυτό».

Διαβάστε ακόμη...