Ο Λουτσέσκου «φτιάχνει» Αντρέ, Μαουρίσιο και Σαμπράνο

Από metrosport.gr: Η «τακτική» που ακολουθεί ο Ρουμάνος τεχνικός στη διαχείριση των πρωτοκλασάτων παικτών οι οποίοι ήρθαν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών.
Πηγή: metrosport.gr
Ο Λουτσέσκου «φτιάχνει» Αντρέ, Μαουρίσιο και Σαμπράνο

Δύο μήνες συμπλήρωσε χθες ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ (ανέλαβε την Παρασκευή 11 Αυγούστου τα ηνία της ομάδας) και σε αυτό το διάστημα (παρά την αποτυχία του ευρωπαϊκού αποκλεισμού) επικεντρώθηκε στην βελτίωση της εικόνας την οποία παρουσιάζει η ομάδα στα επίσημα παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το διάστημα των δύο μηνών, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν μπόρεσε να παρουσιάσει (μέσω των παικτών του) τα κατάλληλα δείγματα γραφής της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχασε αδικαιολόγητα βαθμούς στην Λάρισα, στην Ριζούπολη, ακόμη και στην Λιβαδειά στην πρώτη αγωνιστική και παράλληλα απώλεσε την ευκαιρία να βρίσκεται μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, με διαφορά από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου. Η προσπάθεια του Λουτσέσκου συνεχίζεται, καθώς όπως είχε δηλώσει και ενώπιον του Σαββίδη, βασικός του στόχος είναι η βελτίωση της εικόνας της ομάδας σε όλους τους τομείς.

Δίνει όμως ξεχωριστή βαρύτητα στους πρωτοκλασάτους παίκτες οι οποίοι ήρθαν κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και χρειάζονταν ένα ειδικό στάδιο προετοιμασίας για να βρεθούν στον μέγιστο βαθμό απόδοσης. Η προσπάθεια του Ρουμάνου επικεντρώθηκε στους Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Σαμπράνο. Ο κάθε ένας από τους τρείς, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτει, μπορεί να προσθέσει ποικίλα στοιχεία στην ομάδα για την βελτίωση της εικόνας της. Δουλεύει πολύ για να «φτιάξει» τους Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Σαμπράνο προκειμένου να βρεθούν σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Δίνει όμως έμφαση μέσα από την δουλειά που κάνει με τους συνεργάτες του σε όλη την ομάδα, για να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση. Για να καλύψει το «χαμένο έδαφος» (αφού δεν συμμετείχε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας), ο 47χρονος τεχνικός «επενδύει» πολύ στην τακτική, την οποία «δουλεύει» με τους παίκτες. Αυτή την χρονική περίοδο, η εφαρμογή της τακτικής αποτελεί (παράλληλα με την βελτίωση της φυσικής κατάστασης) ένα βασικό στόχο, προκειμένου να καλυφθούν οι αδυναμίες του συνόλου. Οι οποίες επικεντρώνονται στην ελλιπή φυσική κατάσταση, για την οποία δόθηκε η υπόσχεση στον μεγαλομέτοχο πως θα υπάρξει βελτίωση, αλλά και στην έκρηξη των παικτών, οι οποίες δεν βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Ο Λουτσέσκου οφείλει να παρουσιάσει ένα καλύτερο ΠΑΟΚ, από το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Λαμία και παράλληλα να ανταποκριθεί ο Δικέφαλος με νικηφόρα αποτελέσματα και στα ντέρμπι που ακολουθούν με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Οσο αφορά τα νέα της προπόνησης, επέστρεψαν από χθες οι Κάτσε και Πρίγιοβιτς στην διάθεση του Λουτσέσκου και σήμερα θα είναι παρόντες στην προπόνηση οι Τσίμιροτ, Δεληγιαννίδης και Κουλούρης. Από την στιγμή που και ο Κάμπος ακολουθεί κανονικούς ρυθμούς, οι μοναδικοί απόντες είναι οι Γλύκος και Μυστακίδης.

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές της έβδομης αγωνιστικής και στην Τούμπα θα βρεθεί ο Τζήλος. Ο διαιτητής από τον Συνδέσμο Λάρισας θα έχει βοηθούς τους Βασιλόπουλο, Κελαζόγλου ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκει ο Κοτσάνης.

Ο τελευταίος αγώνας του ΠΑΟΚ τον οποίο διευθυνε ο Τζήλος, ήταν η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας, όταν ο Δικέφαλος είχε τελικώς επικρατήσει με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ που είχε πετύχει ο Πέλκας.

Διαβάστε ακόμη...