«Τίτλους και πορεία στην Ευρώπη»

Απο inpaok.com :Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ, ο Χόρχε Ελγκέτα, μίλησε στον «Libero 107,4» και στάθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στις ελληνικές ομάδες η κωλυσιεργία της ελληνικής ομοσπονδίας για να αρχίσει το πρωτάθλημα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του και για την επιστροφή του Γκόμεζ στην αγωνιστική δράση.
Πηγή: inpaok.com
«Τίτλους και πορεία στην Ευρώπη»

Για το γεγονός ότι δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα είπε: «Πολύ κουραστική η προετοιμασία, δουλεύουμε 9 εβδομάδες με προπονήσεις και κάποια φιλικά και δεν ξέρουμε αν και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κι αυτό το τελευταίο είναι το χειρότερο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε μέσα στον Οκτώβριο πότε θα ξεκινήσουμε. Εμείς έχουμε ξεκινήσει το Champions League και μπορεί να μας πέσουν μετά όλα μαζί και επίσης δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Είναι θέμα ομοσπονδίας και λίγκας και όχι δικό μας».

Για το πώς αντιμετωπίζουν οι παίκτες αυτή την καθυστέρηση: «Οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν τόσο πολύ το πρόβλημα και οι Έλληνες συμφωνούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι το χειρότερο, όπως και αυτό που προσπαθούν να περάσουν με τους ξένους. Για εμένα οι 4 ξένοι είναι το πιο σωστό για να δουλεύουμε κι εμείς οι προπονητές με τους Έλληνες πιτσιρικάδες, αλλά είναι θέμα ομοσπονδίας δεν αποφασίζουμε δυστυχώς εμείς».

Για το τι περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς: «Είμαστε μία ομάδα που θα πιέζουμε πολύ στο μπλοκ άμυνα που έχει αλλάξει σημαντικά με τους παίκτες που έχουμε πλέον. Πρέπει να κοιτάξουμε πως θα πάμε και βάσει βαθμολογίας όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω πολύ την ομάδα μας, έχουμε 14 παίκτες έτοιμους».

Για την κατάσταση του Γκόμεζ και για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Είναι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο Γκόμεζ βαρούσε κανονικά και εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό. Τον βλέπουμε πολύ καλά κάθε μέρα κι ανεβαίνουμε κάθε μέρα. Ο Γκόμεζ ανεβαίνει πολύ και τέλη Οκτωβρίου πιστεύω θα είναι 80-90% έτοιμος. Στο τελευταίο φιλικό παίξαμε με δύο ομάδες ανά δύο σετ, ο Γκόμεζ πήγε πολύ καλά κι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κάθε ομάδα έχει τον δικό της στόχο. Π.χ. ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, εμείς έχουμε άλλο στόχο πρώτα, να κάνουμε κάτι καλό στο Champions League. Βεβαίως θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, αλλά δε θα βιαστούμε να πάμε τόσο γρήγορα, σιγά-σιγά. Το θέμα είναι να πάμε και στο Champions League καλά. Ανάλογα με το ποιους θα παίξουμε θα δούμε και πόσο ψηλά μπορούμε να πάμε, εμείς θέλουμε να περάσουμε τον πρώτο γύρο, να πάμε καλά σε κάθε στόχο μας, κοιτάμε διαφορετικά κάθε στόχο ανά περίοδο, ανάλογα τι έχουμε μπροστά μας».

Για την κατάσταση των ανταγωνιστών του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι δύο φορές πιο ακριβό από το δικό μας, αυτό να το ξέρετε. Αλλά εμείς κοιτάζουμε τον εαυτό μας κι όχι τους άλλους. Έχουμε πίσω μας τρία πρωταθλήματα, κι όλοι θέλουν να μας κερδίζουν όπου κι αν παίζουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξέρουμε τι θα κάνουμε».

Για τη σημασία της παρουσίας του Γκόμεζ για την ομάδα του ΠΑΟΚ: «Ο Γκόμεζ θέλει να κερδίζει πάντα, είναι νικητής. Το θέμα είναι πόσο σημαντικός για εμάς είναι ο Γκόμεζ, το ότι θα παίξει, γιατί παίρνει τις πιο δύσκολες μπάλες. Τον πιστεύω και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά».

Διαβάστε ακόμη...