Ο αυτοκράτορας Ντούσαν και ο Πρίγιοβιτς (pics)

Από gazzetta.gr: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς παραμένει το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο σ' ολόκληρη την Σερβία. Ο 27χρονος φορ του ΠΑΟΚ ζει το όνειρό του, με τον Τύπο να ξεψαχνίζει το παρελθόν του...
Πηγή: gazzetta.gr
Ο αυτοκράτορας Ντούσαν και ο Πρίγιοβιτς (pics)

Στη Σερβία το όνομα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ακούγεται, γράφεται περισσότερο από κάθε άλλο, μετά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Το δικό του γκολ έστειλε τους «αετούς» στα τελικά της Ρωσίας και ο ίδιος απολαμβάνει τις στιγμές.

Απ' όλο τον κόσμο, μέχρι και από την Τουρκία όπου έπαιξε για ένα χρόνο στην Μπουλόσπορ, άνθρωποι με τους οποίους είχε να έρθει σε επαφή για πολλά χρόνια, τον κάλεσαν για να τον συγχαρούν.

Ο Τύπος ασχολείται με το πρόσωπο του, ψάχνει για το ποιος είναι ο επιθετικός που γεννήθηκε στην Ελβετία, έπαιξε σ' ολόκληρη την Ευρώπη μπάλα, μέχρι να βρεθεί στον ΠΑΟΚ, να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά, φτάνοντας να παίξει στην εθνική ομάδα της Σερβίας.

Κι ένα πράγμα που κάνει και πάλι εντύπωση είναι το τεράστιο τατουάζ, που έχει στην πλάτη του, με τη μορφή του αυτοκράτορα Ντούσαν.

«Μόλις τελείωσε το ματς με την Γεωργία, έβγαλα την φανέλα μου ώστε ο αυτοκράτορας Ντούσαν να "περπατήσει" στο Βελιγράδι. Η μορφή του είναι το αγαπημένο μου και το μεγαλύτερο απ' όλα όσα έχω στο σώμα μου. Ίσως να κάνω τατουάζ και με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως και να έχει αυτή είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία», σχολίασε ο «Πρίγιο».

Ο αυτοκράτορας Στεφάν Ντούσαν ήταν βασιλιάς της Σερβίας από τις 8 Σεπτεμβρίου 1331 και Τσάρος Σερβίας και Ρωμανίας από τις 16 Απριλίου 1346 μέχρι τον θάνατό του (1355). Επί των ημερών του, η Σερβία απέκτησε τη μέγιστη έκταση της.

Διαβάστε ακόμη...