Ένα άρθρο, πολλοί μπελάδες

Από paok24,com: Τι ακριβώς συμβαίνει με τους πυρσούς και ποιες οι προσπάθειες να αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας
Πηγή: paok24.com
Ένα άρθρο, πολλοί μπελάδες


Ένα από τα θέματα των ημερών σχετίζεται με την τιμωρία της ΠΑΕ ΑΕΚ με δύο αγωνιστικές για το άναμμα πυρσών σε τρεις αγώνες!

Η ποινή προήλθε μέσα από τις διατάξεις του νέου Πειθαρχικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα από το άρθρο 15 παράγραφος 2. Εκεί αναφέρεται ότι: « Πυρσοί ,φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα. Η εισαγωγή ή το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) έως τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000).
β)Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η ως άνω χρηματική ποινή διπλασιάζεται.
γ)Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), η ως άνω χρηματική ποινή τριπλασιάζεται και επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικές.
δ)Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι επιβληθείσες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται.
ε) Η υποτροπή των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο νοείται πάντα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου».

Για απλό άναμμα πυρσού λοιπόν την πρώτη φορά πρόστιμο 5 έως 30 χιλιάδες ευρώ, τη δεύτερη διπλάσιο πρόστιμο και την τρίτη τριπλάσιο πρόστιμο και ποινή κεκλεισμένων για ένα ή δύο ματς! Έτσι απλά. Μόνο για το άναμμα! Την τέταρτη φορά, διπλασιάζονται οι προηγούμενες ποινές έδρας.

Αυτό πρέπει να το ξέρουν καλά οι ΠΑΟΚτσήδες. Φέτος δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο τιμωρίας. Ακόμη και στα παιχνίδια κυπέλλου με Αιγινιακό και Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τιμωρηθεί για άναμμα πυρσών. Με τίποτα όμως. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, η Τούμπα μπορεί να κινδυνεύσει και πάλι.

Οι τιμωρίες είναι αυστηρές, αλλά προς το παρόν ισχύουν. Από την ΕΠΟ ξεκινούν ήδη οι προσπάθειες (μέσω και της FIFA) για να αλλάξει αυτό το άρθρο, αλλά αυτό θα φανεί αν μεταβληθεί στην πορεία. Προς το παρόν ισχύουν όλα τα παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη...